Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Motion, Gears & Drives

Met kwaliteit én korte levertijden maakt deze specialist in elektrische aandrijvingen het verschil

Euronorm_1_JRT-beurs
Euronorm biedt een heel ruim gamma aan verschillende reductoren: motor-, wormwiel-, hypoïde, planetaire en heavy duty reductoren.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Euronorm Drive Systems

23 november 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Hoe kan je je als toeleveringsbedrijf onderscheiden? Prijs is één aspect, maar vooral kwaliteit én levertijd zijn doorslaggevend. Euronorm Drive Systems levert al jaren hoogwaardige elektrische aandrijvingen aan klanten in de machinebouw en de industriële onderhoudssector. Dankzij een hecht team van specialisten in hun vakgebied, een grote voorraad, en een assemblagecentrum waar ook klantspecifieke componenten op maat gemaakt worden, slaagt de firma erin om voor elke toepassing snel een geschikte oplossing te bieden. Nu bedraagt de levertijd op elektrische aandrijvingen slechts twee weken. Bij stilstand kan dit zelfs nog sneller.

Euronorm bracht ook motorreductoren, draaikranslagers en flensencoders in RVS op de markt, onder meer voor toepassingen in de voedingssector.

De diverse reductoren, elektromotoren, zwenkaandrijvingen, frequentieregelaars, draaikranslagers en flensencoders van Euronorm Drive Systems scoren al jaren hoog op de Nederlandse markt. Sinds enkele jaren is de specialist ook versterkt in België actief. “De klant staat centraal. We leveren motorreductoren vanaf as 20 tot 120 mm, aanbouwmotoren tot en met 45 kW, en uitgaande koppels tot en met 18.000 Nm vanuit voorraad”, stelt sales engineer België Jip Verbiest. 

“Dit gamma omvat ook motorreductoren, draaikranslagers en flensencoders uit RVS, die we specifiek ontwikkelden voor toepassingen waar hygiëne een belangrijke rol speelt. We merkten dat bijvoorbeeld bedrijven uit de voeding­sindustrie op zoek waren naar een oplossing voor het terugkerende probleem van corrosie en waterinfiltratie bij conventionele aandrijvingen. Daar worden componenten uit gietijzer en aluminium immers sneller aangetast door de frequente onderhoudsbeurten met zeer bijtende reinigingsmiddelen. Zelfs zeer performante laksystemen worden alsnog aangetast.”

Alle producten worden bij Euronorm aan een doorgedreven kwaliteitscontrole onderworpen.

Alles onder één dak

Bij Euronorm gaan ze geen enkele uitdaging uit de weg, en zelfs voor de meest complexe toepassingen zoeken ze samen met de klant naar een gepaste oplossing. 

“Kwaliteit, flexibiliteit en snelheid zijn cruciaal om onze klanten steeds de beste service te garanderen. Zo kan men via een online configurator zelf alles selecteren en zo een prijsofferte, technische fiche, plan en 3D-tekening genereren. Uiteraard kunnen ze ook rekenen op de technische ondersteuning van ons team. Die kennen de markt, de producten en de toepassingen door en door. Voor speciale, vaak complexe projecten staan onze ingenieurs u bij in de keuze van de meest optimale aandrijving, of ondersteunen ze met de ontwikkeling van klantspecifieke specials”, gaat de sales engineer verder. 

“Alles wordt in Sassenheim (Nederland) onder één dak gecombineerd en de communicatielijnen zijn kort. Zo beschikken we over een grote voorraad en een assemblagecentrum waar we ook klantspecifieke voorraad houden als logistieke oplossing. In onze eigen spuiterij worden de aandrijvingen dan in de gewenste coatingsoort of kleur gespoten. Dat zorgt ervoor dat we onze klanten een levertermijn van slechts twee weken garanderen, terwijl men bij andere leveranciers vaak acht weken, en vandaag zelfs nog veel langer moet wachten. Dit is heel handig voor wie nieuwe machines bouwt, maar ook voor de onderhoudssector. In geval van stilstand kan zelfs men een beroep doen op onze spoedassemblage.”

Alles gebeurt bij Euronorm onder één dak. In een eigen spuiterij worden de aandrijvingen in de gewenste coatingsoort of kleur gespoten.

Diverse toepassingen

Euronorm introduceert niet elke maand een nieuw, innovatief product, maar legt de klemtoon op het snel en betrouwbaar blijven leveren van oplossingen die de klanten nodig hebben en waarin ze als firma gespecialiseerd zijn. 

“We leveren motorreductoren voor gebruik in machines voor de algemene industrie, de landbouw en de scheepvaart, voor installaties in de afvalwaterindustrie of het gevelonderhoud, voor de productie van kranen en interne transportmiddelen…, om er maar een paar te noemen”, zegt Jip Verbiest nog. “De toegeleverde materialen worden streng gecontroleerd. We kiezen er ook bewust voor om alleen maar hoogwaardige componenten te gebruiken, zoals slijtdelen van A-merken, fijn bewerkte onderdelen en nauwkeurig geharde en geslepen tandwielen. Zo kunnen we onze klanten een lange levensduur, een minimaal geluidsniveau en een hoge efficiëntie garanderen.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details