NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Meten met precisie, zelfs in extreme omstandigheden

Meten met precisie, zelfs in extreme omstandigheden

Stilstaan is achteruitgaan. Als wereldleider in meetoplossingen voor industriële procesapplicaties lanceert Krohne jaarlijks een hele resem nieuwigheden. Ook in 2018 draaide het creatieve brein van de R&D-afdeling op volle toeren, met talrijke innovaties als resultaat. Een greep uit de vele producten die het gamma dit jaar mochten vervolledigen.

De Krohne Optiflex serie is uitgebreid met vier nieuwe modulaire TDR niveautransmitters. De 7200 is bestemd voor niveau- en interfacemeting van vloeistoffen in opslag- en proces-applicaties in de chemische-, olie- en gasindustrie. Ze biedt een nauwkeurigheid van ± 2 mm en is voorzien van SIL 2/3 gecertificeerde stroom- en relaisuitgangen. De 8200 C/F/S is een niveautransmitter voor het meten  van vloeistoffen bij hoge temperaturen en drukken. Dankzij het enkele of dubbele keramische procesafdichtingssysteem en gepatenteerde Dynamic Gas-phase Compensation is dit toestel geschikt voor toepassing in extreme condities. Met de 3200 C/F krijgt de voedings-, dranken- en farmaceutische industrie een niveautransmitter voor vloeistoffen die perfect aan de hygiënische normen van hun sector voldoet. Dit is te danken aan een ontwerp voor toepassing in processen met een CIP/SIP reinigingscyclus, een rvs behuizing en een meter die ongevoelig is voor stoom, schuim en condensatie. Ten slotte is er nog de 6200 C/F, een niveautransmitter voor vaste stoffen (van granulaten tot poeders) met een trekbelasting tot 3.500 kg. Deze biedt een hoog beschermingsniveau tegen elektrostatische ontlading en is ongevoelig voor stoffige omgevingen en aangroei op de sensor.

Nu met Profinet I/O optie
Interessant is zeker dat de universele MFC 400 coriolis massadebietmeter signaalversterker sinds dit jaar ook met Profinet I/O optie beschikbaar is. “Alle Krohne Optimass x400 coriolis massadebietmeters (compacte en veldversie) kunnen hierdoor van industriële Ethernet-communicatie worden voorzien, als aanvulling op de bestaande communicatieopties Hart 7, Foundation Fieldbus, Profibus PA en DP en Modbus”, vertelt sales engineer Wim Lintermans. “Met Profinet I/O is alle meet-, proces- en diagnostische informatie van de meters via één communicatiekanaal direct beschikbaar. Dit laat een eenvoudige integratie met de nieuwe meters toe: de MFC 400 ondersteunt netwerkfuncties zoals Auto-Negotiation, Auto Crossover, Auto Polarity en netwerkdiagnostiek. Zodra deze op het netwerk is aangesloten, wordt ze automatisch toegevoegd aan de communicatiepadtopologie. Door de ondersteuning van het Media Rendundancy Protocol, switcht de MFC meteen naar een alternatief communicatiepad als een instrument of communicatielijn faalt. Een webserver is niet meer nodig: standaardfuncties zoals nulpuntkalibratie of teller-reset kunnen direct worden uitgevoerd.”

Meetoplossingen

Met de Optiflex 3200 C/F krijgt de voedings-,
dranken- en farmaceutische industrie een niveau-
transmitter voor vloeistoffen die perfect aan de hygiënische normen van hun sector voldoet.

Meetoplossingen

De Optiflex 8200 C/F/S is een niveautransmitter voor het meten van vloeistoffen bij hoge temperaturen en drukken.

Meetoplossingen

De Optiflex 6200 C/F is een niveautransmitter voor vaste stoffen (van granulaten tot poeders) met een trekbelasting tot 3.500 kg.

Meetoplossingen

De Optiflex 7200 is bestemd voor niveau- en interfacemeting van vloeistoffen in opslag- en proces-applicaties in de chemische-, olie- en gasindustrie.

Unieke meting van vaste stoffen
Ten slotte willen we nog de nieuwe generatie analysesensoren voor het meten van vaste stoffen in de kijker zetten. De Optisens TSS 3000 en 7000 zijn glasvrije optische sensoren met meervoudige pad-lengtes voor verschillende concentratie-ranges. Ze maken gebruik van een unieke vierstraals technologie met alternerende lichtbronnen die een hogere betrouwbaarheid bieden in vergelijking met de klassieke tweestraals technologie. “Twee NIR led (880 nm) lichtbronnen en twee detectoren compenseren de meetfouten die door vuil, aangroei of lichtbronveranderingen ontstaan”, vertelt Lintermans. “Bovendien meten ze direct door de PP-laag, waardoor meetfouten en afdichtingproblemen veroorzaakt door glazen vensters tot het verleden behoren.” De Optisens TSS 3000 is geschikt voor afvalwaterapplicaties en met zijn 1¼ NPT-draad toepasbaar in retractable- of dompelarmaturen. De Optisens TSS 7000 is ontwikkeld voor hygiënische applicaties met Tri-Clamp of Varivent procesaansluiting. 

“Ten slotte hebben we nog een menugestuurde analysetransmitter voor de Optisens TSS, pH/ORP en COND sensoren gelanceerd”, aldus Lintermans. “Deze Mac 300 kan de signalen van maximaal drie aangesloten analysesensoren met maximaal zes analoge 0/4…20 mA output, relay output of optische Modbus aan het controlesysteem doorgeven. De transmitter is voorzien van een LCD-display in een robuuste behuizing (IP66/67, NEMA 4/4X) voor installatie in wand- of paneelmontage. Optioneel worden live trending en data logging aangeboden en er is een SD-kaartslot aanwezig voor het opslaan van parameterinstellingen of om nieuwe firmware te uploaden.”  

Meetoplossingen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.