Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Productinformatie

Naadloze integratie van nieuwe automatiseringsoplossingen

14 januari 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Intelligente camera’s, veilige samenwerking tussen operatoren en revolutionaire transportoplossingen, nagelnieuwe cloudapplicatie … Het zal gonzen van bedrijvigheid op stand 42 in hal 1 op Indumation.be. B&R zal er een resem veelbelovende innovaties loslaten op het publiek. We stellen er al twee aan u voor.

B&R heeft heel wat in zijn mars en zal dat tijdens Indumation.be uitgebreid tonen aan het publiek. De innovatieve ACOPOStrak transportoplossing gooide het voorbije jaar hoge ogen in binnen- en buitenland en zal uiteraard niet ontbreken. Maar de Duitse automatiseringsspecialist heeft niet stilgezeten en is al klaar voor de volgende stap waarin het human-track collaboratie introduceert. Hierin kunnen operatoren aan de slag in het systeem en zet men nieuwe standaarden in productieveiligheid. Dankzij de intelligente veiligheidstechnologie aan boord van het ACOPOS-trak systeem kunnen operatoren veilig werken vanuit hun werkposten, zonder nood aan veiligheidshekwerk. Wat opvalt is de flexibiliteit. De limietwaarden voor een veilige snelheid en kracht worden berekend door de veiligheidstoepassing tijdens operatie en kunnen wanneer nodig geactiveerd en gedeactiveerd worden.

Camera’s en machinefuncties tot op de microseconde gesynchroniseerd
Daarnaast zal B&R ook tonen hoe het zich voor het eerst begeeft op het domein van machinevisie. Niet schoorvoetend, maar met een cameraoplossing die meteen naadloos geïntegreerd is in het B&R besturingssysteem. Op die manier kunnen de camera’s en de machinefuncties tot op de microseconde exact gesynchroniseerd worden. Er zijn reeds twee varianten beschikbaar die ook op Indumation.be aanwezig zullen zijn: de Smart Sensor en de Smart Camera. De Smart Sensor is gebouwd om aan één enkele visiefunctionaliteit te voldoen die kan geconfigureerd worden in Automation Studio. Met andere woorden, met één cameratype kan men een brede waaier aan toepassingen dekken. De krachtige Smart Camera is dan van nut als men meer dan één functionaliteit tegelijk wil realiseren. De bestaande applicatiesoftware, parameters en modellen blijven dezelfde. De camera hoeft enkel toegevoegd te worden aan het netwerk, alle parameters worden vervolgens automatisch gegenereerd vanuit de controller.      

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details