NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuw ‘Business to Society’-rapport Siemens: maatschappelijke impact op zes domeinen

Nieuw ‘Business to Society’-rapport Siemens: maatschappelijke impact op zes domeinen

Voor het tweede jaar op rij publiceert Siemens zijn ‘Business to Society’-impactrapport. Daarin geeft de technologiespeler een overzicht van zijn activiteiten en initiatieven met een maatschappelijke impact op zes domeinen en in lijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Het DEGREE-raamwerk vormt de basis voor een CO2-neutrale bedrijfsvoering en toeleveringsketen en een ambitieus uitgangspunt voor belangrijke thema’s als levenslang leren, ethisch handelen en gelijkheid.

Hoe gaat Siemens België om met de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen? Hoe verhogen we de levenskwaliteit van de huidige en toekomstige generaties? Welke rol spelen technologie en medewerkers daarin? Het ‘Business to Society’-impactrapport belicht de inspanningen van de technologiespeler aan de hand van zes domeinen die zowel economie en maatschappij als milieu en klimaat bestrijken: samenwerking en werkgelegenheid, talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid, het sturen en steunen van een veranderende samenleving, de levenskwaliteit verbeteren, klimaat en milieu en tot slot succesvol innoveren. Het rapport is doorspekt met voorbeelden van projecten, partnerschappen en initiatieven die tonen hoe Siemens deze impact realiseert in mobiliteit, industrie, infrastructuur en andere sectoren.

Daarnaast creëert het rapport ook dit jaar weer een kader voor de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van Siemens. Deze doelstellingen zijn afgestemd ​ op de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen waarmee de VN tegen 2030 een einde hoopt te maken aan armoede, de klimaatverandering wil aanpakken en wereldwijd ​ zorgt voor vrede en welvaart. Siemens wil zo ​ het goede voorbeeld geven en ook zijn klanten en leveranciers aan te sporen om hun doelstellingen zo ambitieus mogelijk te maken.

Every DEGREE counts

Om zijn geleverde inspanningen af te toetsen, goot Siemens zijn engagementen rond milieu, maatschappij en goed bestuur in het DEGREE-raamwerk, wat staat voor decarbonization, ethics, governance, resource efficiency, equity en employability. Onder het motto ‘Every DEGREE counts’ en met een 360°-aanpak formuleert Siemens per thema enkele concrete doelstellingen. 

“Onze aanpak op het vlak van milieu, maatschappij en bestuur garandeert verantwoorde samenwerkingen met eerlijke partners”, stelt Sergio Molinari, CEO van Siemens België-Luxemburg, “Siemens blijft een gamechanger omdat we klanten, leveranciers en partners van de industriële tot de academische wereld betrekken. In ons ‘Business to Society’-rapport wordt duidelijk hoe we steeds ijveren naar het creëren van een duurzame meerwaarde voor de samenleving en economie in België.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.