NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuw hoogtepunt in ssr-technologie
De productlijn voorziet in een serie stroomvarianten.

Nieuw hoogtepunt in ssr-technologie

Automatisering is een van de meest evolutieve bedrijfstakken. Dat laat zich voelen in de dynamiek van zowel de hard- als software. Zo verhuist bijvoorbeeld steeds meer intelligentie rechtstreeks naar de stuur- en regelcomponenten. Die evolutie vergt wel een politiek van constant onderzoek en doorontwikkeling. Gefran is ruim vijftig jaar specialist ter zake, en pakt nu uit met de eerste ultracompacte Solid State Relay die met IO-link technologie werd uitgerust.

Gefran is een Italiaanse technologiespeler die uitgesproken focust op spitstechnologie en constant onderzoek, en dit in samenwerking met enkele grote onderzoekscentra. Zo worden de diverse productlijnen regelmatig vernieuwd én uitgebreid met nieuwe ontwikkelingen. 

Naast het voorzien in de behoeften van de globale markt, creëert het bedrijf ook duurzame samenwerkingsverbanden met zijn klanten. De Gefran-producten kunnen hierbij zowel ‘stand alone’ als in combinatie of integratie met op de markt gangbare systemen gebruikt worden, dankzij het brede aanbod van industriële veldbusopties. 

Naast sensoren voor druk, smeltdruk, kracht en temperatuur, heeft de fabrikant ook voelers voor positie, verplaatsing, hoek en helling ter beschikking. Voor wat de automatiseringscomponenten aangaat,  bevat de catalogus onder meer geavanceerde procesregelaars (PID), recorders, Solid State Relais (SSR), vermogensregelaars, indicators en alarmunits.

Het aanbod van stuur-, regel- en voelercomponenten is op die manier zo divers en compleet, dat een technologisch zeer breed afzetgebied wordt aangesproken.

Gefran IO-Link.

Kunststof in het DNA

De automatisering in de kunststofwereld was al van in den beginne een echte core business voor Gefran, waardoor door de jaren heen een belangrijke know-how werd opgebouwd.

Gefran biedt vandaag een uitgebreide waaier aan automatiseringscomponenten en sensoren voor de machinebesturing aan, en dit voor zowel extruders als voor thermovorming en spuitgietmachines. Kerneigenschappen zijn betrouwbaarheid, efficiëntie, gebruiksgemak en eenvoudige installatie.

Mobiele Hydraulica

De vijftig jaar knowhow heeft sterk bijgedragen tot de recente ontwikkeling van een assortiment aan sensoren, specifiek voor de toepassing op hydraulische cilinders, landbouwmachines, graafmachines, kranen en hoogtewerkers. 

Het aanbod en de mogelijkheden van deze producten is, in functie van de nieuwe klantenvereisten, in permanente ontwikkeling.

Elektrische verwarming

Procesregeling is van cruciaal belang voor elektrische verwarmingstoepassingen. Hier biedt Gefran een specifiek assortiment met volgende speerpunten: energie-efficiënte producten, diagnose en preventief onderhoud, geavanceerde procesbesturing met opslag en beheer van procesgegevens. Het assortiment omvat producten zoals één- of meerkanaals PID-regelaars, Solid State Relays en elektrische vermogensregelaars, indicatoren en alarmeenheden.

De slagkracht van de nieuwe SSR in een notendop.

Primeur binnen SSR-technologie

Gefran breidde recent het assortiment uit met een nieuwe Solid State Relais die technologisch gezien zijn gelijke niet kent. De release van deze SSR komt neer op een wereldwijde primeur. Zijn GRP-H ultracompacte Solid State Relay is de enige die een  IO-link technologie ingebouwd kreeg. De component is zo verkrijgbaar in een serie stroomvarianten, gaande van 15A tot maar liefst 120A. Bovendien beschikt de SSR over heel wat handige functionaliteiten, zoals Power Fault diagnose met Heater Break alarm en aansturing in verschillende schakelmodi (ZC, BF, HSC, PA). 

Dankzij de ‘smart and easy’ configuratie via NFC en de mobiele app, kunnen data nu nog sneller gemonitord worden.
De app maakt het namelijk mogelijk om de configuratie van de SSR uit te lezen, aan te passen en terug te uploaden naar de GRP-H, waardoor configuratiekabels en dito software op een pc niet langer hoeven. Een ander bijkomend voordeel is dat dezelfde configuratie zeer snel op verschillende GRP-H modules kan geïnstalleerd worden.

De introductie van deze GRP-H productlijn is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van  Gefrans Solid State Relay aanbod. Het is een extra bevestiging dat het bedrijf een referentiespeler is in de markt van de industriële automatisering. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.