NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe industriële behuizing garandeert maximale bescherming voor IoT-elektronica
Met de Euromas X-serie speelt BOPLA in op de vereisten voor IoT-apparatuur. Dankzij nieuwe maten worden ook enkele leemten in het gamma opgevuld.

Nieuwe industriële behuizing garandeert maximale bescherming voor IoT-elektronica

Dankzij het Internet of Things (IoT) kunnen we vandaag op nagenoeg alle vlakken en op elke plek ter wereld grote hoeveelheden data registeren en verwerken. De bediening van de daarbij gebruikte apparatuur moet heel eenvoudig zijn. Zo weinig mogelijk én eenvoudige toetsen en statusindicatoren, liefst in een membraantoetsenbord geïntegreerd. Die apparaten moeten bovendien snel en zonder problemen ‘in the field’ gemonteerd kunnen worden, indien mogelijk zelfs zonder dat ze daarvoor opengemaakt moeten worden. BOPLA Gehäuse Systeme GmbH biedt met de industriële Euromas X-behuizing, een upgrade van een klassieker in het gamma, een oplossing die perfect aan die voorwaarden voldoet. Deze variant met nieuwe maten vult eveneens enkele leemten in het gamma op.

De klant kan kiezen tussen een uitvoering in ABS voor toepassingen tegen geoptimaliseerde kosten, of in polycarbonaat (PC) voor veeleisende omgevingen.

De behuizingen van BOPLA, onderdeel van de Zwitserse Phoenix Mecano groep, beschermen apparatuur tegen beschadigingen. Dankzij hun neutrale maar elegante design krijgen individuele apparaten een herken­bare look. Het uitgebreide gamma omvat hand- en tafelbehuizingen, consolebehuizingen, wandbehuizingen en 19”-uitvoeringen, maar de specialist kan ook individuele behuizingen en componenten in kunststof en metaal produceren. Ze worden gebruikt in de meest uiteenlopende toepassingen, vooral in de medische sector, de werktuigbouw, de landbouwtechnologie en het gebouwbeheer.

De polycarbonaat-versie kan geleverd worden met een niet-transparant deksel, maar ook met een glashelder bovendeel.

Euromas X staat voor veelzijdigheid

Al meer dan vijftig jaar produceert en levert BOPLA de klassieke industriële Euromas-behuizingen in uiteenlopende versies en uitvoeringen. Om nog beter op de vraag van de markt te kunnen inspelen, breidt de firma deze succesvolle serie nu uit met Euromas X. Dit nieuwe model voldoet aan de vereisten voor IoT-apparaten, zonder enig compromis te moeten aangaan. De behuizing is leverbaar in twee materialen, twee basisvormen en twee dekselvarianten. Zo kan de klant kiezen tussen een uitvoering in ABS voor toepassingen tegen geoptimaliseerde kosten, of in polycarbonaat (PC) voor gebruik in veeleisende omgevingen. Deze laatste versie kan geleverd worden met een niet-transparant deksel, maar ook met een glas­helder bovendeel. De klassieke lichtgrijze kleur van de Euromas-behuizing is analoog aan RAL 7035. Deze nieuwe behuizing omvat een verdiept vlak, waarin membraantoetsenborden of displayvensters eenvoudig geïn­te­greerd kunnen worden. Ze is beschikbaar met of zonder geïntegreerde muurbevestiging.

Deze nieuwe behuizing omvat een verdiept vlak, waarin membraantoetsenborden of displayvensters eenvoudig geïntegreerd kunnen worden.

Bijkomende maten

De bekende uitvoeringen van de Euromas-behuizingen in polycarbonaat of ABS bestaan in 36 verschillende maten en hebben een beschermingsklasse IP65 (ABS) of IP66/68 (PC). Bij de ontwikkeling van deze nieuwe versie hebben productmanagement en R&D zich ook voor de maten specifiek toegelegd op de specificaties voor IoT-apparatuur. Zo zijn er meer dan zestig nieuwe tussenmaten en bouwvormen, die het Euromas-gamma vervolledigen. Op die manier kunnen klanten nog gemak­kelijker een standaardbehuizing vinden die perfect bij hun toepassing past. Deze behuizingen zijn ook eenvoudig in opbouw en montage. Printplaten kunnen met behulp van schroefkronen goed in de onderbak vastgezet worden. De dekselschroeven worden in hoogwaardige schroefdraad­bussen gedraaid en zijn bovendien beschermd tegen het uitvallen. Finaal worden ze snel en probleemloos in alle mogelijke omgevingen gemonteerd, zelfs zonder het apparaat te openen als dat nodig blijkt.

Contactgegevens:

Phoenix Mecano nv
Karrewegstraat 124
B-9800 Deinze
info.pmb@pmk.be
www.phoenix-mecano.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.