NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe micro frequentieregelaar met NFC technologie

Nieuwe micro frequentieregelaar met NFC technologie

Control Techniques, onderdeel van Nidec, introduceert een nieuwe micro frequentiesturing in de Commander reeks met een revolutionaire app genaamd: Marshal.

De Commander S is de oplossing voor toepassingen waarbij een motor eenvoudig in toeren geregeld kan worden via Plug-and-Play. Deze frequentiesturing is eenvoudig te monteren, makkelijk in het gebruik, betrouwbaar en efficiënt. De Commander S is uitermate geschikt voor eenvoudige toepassingen. Om de kosten voor de gebruiker te beperken, is een intelligente ventilatorregeling geïmplementeerd. Ook Modbus RTU is standaard aanwezig en een C1 EMC-filter is geïntegreerd.

De Commander S is verkrijgbaar in 3 bouwgroottes met een vermogensbereik van 0,18kW tot 4kW. Deze nieuwe micro frequentiesturing voldoet aan de vereisten van energie-efficiëntie volgens de EU Ecodesign regelgeving.

De frequentiesturing heeft een robuuste click-on/off DIN-rail-montage. De compacte afmeting van de Commander S en het feit dat de sturingen tegen elkaar aan geïnstalleerd mogen worden, bespaart dure ruimte in de schakelkast. De namen van de aansluitklemmen zijn laser geprint op het kunststof. De hoek waarin de klemmen staan, maakt ze makkelijk toegankelijk voor schroeven en kabeldoorvoer.

Commander S is de eerste frequentiesturing die zonder extra kosten standaard wordt geleverd met een app-interface. De Marshal app is een gebruiksvriendelijke interface waarmee de gebruiker de frequentiesturing kan inregelen en een diagnose kan stellen. De app biedt ook ondersteuning met een aansluitschema en helpfunctionaliteiten.

Marshal maakt gebruik van NFC-technologie. Parameters in de sturing zetten kan zelfs spanningsloos als de frequentiesturing nog in de doos zit. Parameters kunnen via cloning worden overgezet van de ene sturing naar de andere. Met de Marshal app kan je realtime diagnose uitvoeren, zelfs als de sturing is uitgeschakeld. Verder zijn er via de app instructies beschikbaar  die de gebruiker helpen om problemen op te lossen en de sturing weer op te starten. De gebruiker kan ook gemakkelijk bedradingsschema’s en aandrijfconfiguraties in de vorm van een PDF-bestand delen via e-mail, WhatsApp of andere apps.

Marshal is de makkelijkste en snelste manier om te communiceren met Commander S. De app is beschikbaar voor Android en iOS. Dankzij NFC-technologie kunnen frequentiesturingen in amper 60 seconden worden ingesteld. Het biedt ook eenvoudige instelroutines, afgestemd op verschillende toepassingen. Het menu FastStart biedt ondersteuning bij het inregelen. Er zijn maar vier hoofdinstellingen nodig om de motor goed te laten draaien.

Commander S gebruikt de nieuwste generatie componenten en innovatieve fabricagemethoden. De sturing is robuust en je kan vertrouwen op de betrouwbaarheid waar Control Techniques bekend om staat. Een conform coatingproces beschermt de frequentiesturing tegen vocht, corrosie en stof. Om deze betrouwbaarheid te versterken, geeft Control Techniques gratis 5 jaar garantie. Net als op alle andere general purpose frequentiesturingen.

Anthony Pickering, President van Control Techniques, beklemtoont de aanwezigheid van NFC in het dagelijks leven en hoe deze technologie een revolutionaire gebruikerservaring in de markt voor general purpose frequentiesturingen brengt.

Anthony Pickering: “NFC zit in het leven van ons allemaal. We gebruiken het bijvoorbeeld om in een winkel te betalen. We wisten dat dit de technologie was om voor te kiezen en we hebben het toegepast op de Commander S. Het is nieuw in onze sector en verandert de hele ervaring van de klant; van de installatie tot het programmeren. De innovatie die we op de markt brengen, is een constante ontwikkeling van onze producten en de bijhorende services. We zijn trots op wat we met deze nieuwe frequentiesturing hebben bereikt.”

“Dankzij Commander S kunt u snel uw toepassing installeren en programmeren. Commander S klaart de klus én hij is groen! Die kleur brengt ons terug naar ons erfgoed, want in de vroege dagen van Control Techniques stonden we bekend als het bedrijf met de groene sturingen.

Het geloof dat ons erfgoed belangrijk is, maakt deel uit van onze voortdurende ontwikkeling. We nemen de lessen uit het verleden mee naar de toekomst. Het gebruik van de kleur groen bewijst dat we de opgedane kennis en ontwikkeling erkennen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.