Nieuwigheden op vlak van aandrijvingen - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwigheden op vlak van aandrijvingen

Nieuwigheden op vlak van aandrijvingen

Al 35 jaar biedt Rotero verschillende oplossingen op het gebied van aandrijvingen en besturingen voor verschillende industrieën. Het bedrijf levert vanuit België en Nederland voornamelijk aan machinebouwers en constructeurs met seriematige behoefte. We geven een overzicht van hun nieuwigheden.

De AlphaStep AZ serie omvat complete closed loop aandrijfsystemen met een stappenmotor en een driver. De step-servo’s van Oriental Motor zijn geschikt voor de aandrijving van zowel lineaire als roterende actuatoren. Dankzij de specifieke eigenschappen heeft de AZ serie een zeer breed toepassingsbereik. Er is zelf een uitvoering die te koppelen is aan vier assen. De motoren garanderen een hoge efficiëntie en een laag trillingsniveau en beschikken over een nieuw ontwikkelde absolute encoder zonder batterij. Deze encoder detecteert de positie op basis van de hoek van de individuele tandwielen waarbij een absolute detectie mogelijk is voor ± 900 (1.800) rotaties van de as vanaf de nulpositie. Deze nulpositie is eenvoudig via een drukknop in te stellen.

Rotero

Dankzij de PSD serie geïntegreerde ‘direct drives’ kan een machine snel en efficiënt omgesteld worden.

Nieuwe generatie modulaire vergrendelunits
Magnet Schultz lanceert een nieuwe, goedkopere generatie van de populaire G SC X vergrendelunits. Net zoals de oude reeks, hebben de nieuwe vergrendelunits standaard een beschermingsklasse IP40 en zijn ze optioneel beschikbaar als IP65-variant. Wat wel verandert is de prijs. De nieuwe G SC X serie maakt gebruik van modulaire spoelen die hun betrouwbaarheid in het veld al hebben bewezen, onder meer in de hydraulische sector. Dankzij het innovatieve cartridgeontwerp zijn de spoelen heel eenvoudig te assembleren en monteren. De snellere productie en kortere doorlooptijden in combinatie met de productie in grote volumes, drukt de kostprijs en dus ook de aankoopprijs voor klanten aanzienlijk.

Rotero

Met de 232 Q lanceert JVL een nieuwe ultracompacte stappenmotor uit de QuickStep serie met geïntegreerde SMC66 controller.

PSD serie geïntegreerde direct drives
Sommige machines kunnen verschillende producten produceren. Bij een productwissel dient de machine dan meestal omgesteld te worden. Om deze omstelprocessen efficiënt en snel uit te voeren, ontwikkelde Halstrup-Walcher de PSD serie geïntegreerde ‘direct drives’. Deze omvat niet alleen een stappenmotor maar ook alle andere elementen, zoals de regeling, businterfaces en een incrementeel of absoluut meetsysteem, die nodig zijn voor een snelle en automatische omstelling van machines. De oplossingen uit de PSD serie hebben een compact ontwerp en een maximale snelheid van 1.500 min-1. Door het roterende huis en de variabele uitlijning van de aansluitingen zijn de direct drives flexibel in iedere machine te integreren.

Rotero

De Sensis meet de temperatuur en relatieve vochtigheid in besturingskasten.

Compacte JVL motoren met meer mogelijkheden en betere prestaties
Met de 232 Q lanceert JVL een nieuwe stappenmotor uit de QuickStep serie voorzien van een geïntegreerde SMC66 controller. Dit maakt de motoren extreem compact terwijl het aantal mogelijkheden, functionaliteiten en prestaties alleen maar is toegenomen:

  • SMC66 controller met RS485
  • closed loop regeling,
  • koppelregeling mode,
  • absolute encoder,
  • M12- of M23-connector aan achterzijde of bovenop,
  • resolutie van 409.600 stappen/omwenteling,
  • hoge resolutie encoder, 

Optioneel zijn:

  • STO connector
  • CANopen, industrieel Ethernet en Wifi/BET of draadloos Ethernet

Via de software MacTalk zijn de motoren eenvoudig in te stellen en af te stemmen op praktisch iedere applicatie.

Klimaatcontrole in besturingskasten met Sensis
Fandis introduceerde eind mei Sensis, een compact instrument dat de temperatuur en relatieve vochtigheid in besturingskasten meet. Hiermee kunnen de thermische- en klimaatcondities gemonitord worden. Zo krijgt de operator een idee over de werking van het aanwezige ventilatie- en/of verwarmingssysteem en kan hij tijdig ingrijpen wanneer één van de waarden de ingestelde grenswaarden overschrijdt. De waarden worden weergegeven op een overzichtelijke display én via ProfiNet, Modbus RTU of Ethernet/IP verzonden en bewaard voor latere analyse.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.