NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
NORD als proNORD als probleemoplosser voor de voedings- en drankenindustrie

NORD als proNORD als probleemoplosser voor de voedings- en drankenindustrie

Duizenden geïnstalleerde aandrijfsystemen maken NORD DRIVESYSTEMS tot een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van aandrijfoplossingen in alle takken van de voedings- en drankenindustrie. Op basis van hun uitgebreide kennis van toepassingen en het veelzijdige modulaire systeem bieden de aandrijfspecialisten van NORD complete aandrijfoplossingen uit één bron voor alle takken van de industrie.

Betrouwbare aandrijfoplossingen zijn een essentiële vereiste voor de complete waardecreatieketen in de voedings- en drankenindustrie. Van de opslag, het transport en de verwerking van grondstoffen, over de procestechniek en het afvullen, tot de verpakking en logistieke – aandrijfsystemen die afgestemd zijn op specifieke toepassingen zijn onmisbaar. Ze moeten de hygiëne eisen, de technologische eisen en de energie-efficiëntie op een economische manier in balans brengen met productbescherming en veeleisende omgevingsomstandigheden, zoals warmte, kou of vocht. Om aan deze eisen te voldoen, ontwerpt NORD DRIVESYSTEMS betrouwbare en hoogwaardige complete systemen bestaande uit motorreductoren, frequentieomvormers en intelligente software.

Voorzichtig en krachtig pompen

NORD DRIVESYSTEMS levert onder andere pompaandrijvingen met speciale functies die zijn afgestemd op het pompmedium, zoals hoge aanloopkoppels of soft start. De op wand of motor gemonteerde frequentieomvormers maken decentrale automatiseringsconcepten en mobiele pompen met intelligente besturingsconcepten mogelijk. De combinatie met nsd tupH oppervlaktebehandeling creëert gladde motoren en tweetraps kegelwielmotorreductoren die in een groot aantal varianten laag gewicht en hoog rendement combineren met corrosiebescherming en hygiënisch gladde oppervlakken die eenvoudig te reinigen zijn. Zelfs zonder ventilator realiseren ze een aanzienlijk betere warmteafvoer dan roestvaststalen aandrijvingen, terwijl ze toch een vergelijkbare corrosiebescherming hebben. Deze eigenschappen zijn eveneens nodig voor aandrijvingen in machines en systemen voor het snijden en doseren en in CIP- en SIP-omgevingen. Of het nu gaat om verwarmen, koelen of invriezen – aandrijvingen van NORD kunnen in alle temperatuurzones worden toegepast en worden ontworpen voor extreme toepassingsomstandigheden in kook- en baklijnen of diepvriessystemen.

 

Voor processtappen als roeren, mengen of kneden bouwt NORD krachtige motorreductoren in alle bouwgroottes met zeer robuuste uitgaande aslagers.

Roeren in alle formaten

Voor processtappen als roeren, mengen of kneden bouwt NORD krachtige motorreductoren in alle maten met zeer robuuste uitgaande aslagers voor hoge belastingen. Voor dit type toepassingen zijn de industriële MAXXDRIVE® reductoren met uitgaande koppels van 15 tot 282 kNm bijzonder geschikt. Ze kunnen nu ook worden uitgerust met de nieuwe SAFOMI motoradapter: een flens met een geïntegreerd olie-expansievat, waarmee de bedrijfszekerheid wordt verhoogd en er minder slijtdelen nodig zijn. NORD DRIVESYSTEMS biedt op toepassingen toegesneden installatieopties die hoge prestaties combineren met efficiëntie en speciaal ontworpen zijn voor pompen, roerwerken en menginstallaties met hoge procesgerelateerde radiale en axiale lagerbelastingen.

Perfect transporteren, vullen en verpakken

Met synchroonmotoren met frequentieomvormer en encoderterugkoppeling via absolute of incrementele encoders zijn zeer economische en nauwkeurige positioneringstoepassingen en dynamische bewegingen van kleine en grote verpakkingseenheden mogelijk. NORD implementeert veelzijdige oplossingen voor horizontale, verticale en hellende transportbanden en palletiseersystemen, evenals aangepaste aandrijvingen voor vulsystemen. Met de intelligente NORD frequentieomvormers kunnen zacht starten, geleidelijk remmen, remmen en STO-functies uitgevoerd worden. Multi-encoder bedrijf, waarbij een frequentieomvormer tot vier motoren met encoders kan aansturen, is ook mogelijk. Voor intralogistieke systemen biedt NORD verder het LogiDrive concept aan: een modulair systeem voor individuele, economische aandrijfconcepten die een optimaal evenwicht realiseren tussen energie-efficiëntie en reductie van het aantal varianten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.