NORD DRIVESYSTEMS op de LogiMat in Stuttgart - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
NORD DRIVESYSTEMS op de LogiMat in Stuttgart
De slimme frequentieomvormer NORDAC ON/ON+ is speciaal ontwikkeld voor de horizontale transportbaantechnologie.

NORD DRIVESYSTEMS op de LogiMat in Stuttgart

Van 31 mei tot 2 juni 2022 presenteert NORD innovatieve aandrijfoplossingen voor de intralogistiek.

De vakbeurs LogiMAT in Stuttgart biedt een uitgebreid overzicht van de markt voor intralogistiek en procesmanagement. Als een van de marktleiders op het gebied van aandrijftechniek presenteert NORD daar zijn oplossingen voor de branche. Tot de beurshoogtepunten behoren de revolutionaire en gepatenteerde DuoDrive motorreductor, de hoog efficiënte IE5+ synchroonmotor, de NORDAC ON/ON+ decentrale frequentieomvormer en een intelligent concept voor statusgericht onderhoud volgens Industrie 4.0.

joderne geautomatiseerde intralogistieke systemen stellen hoge eisen aan aandrijvingen in zowel de horizontale als verticale transporttechniek. NORD DRIVESYSTEMS biedt de industrie innovatieve aandrijfoplossingen, die betrouwbaarheid combineren met efficiëncy. De DuoDrive zet nieuwe standaards in de intralogistiek. De innovatieve en gepatenteerde motorreductor integreert een hoog eficiënte IE5+ synchroonmotor in de behuizing van de eentraps vlakke reductor. Dit garandeert niet alleen een compact formaat en minimale geluidsemissies, maar ook een hoge vermogensdichtheid en een hoge systeemefficiëncy. Samen met de eenvoudige plug-and-play inbedrijfstelling resulteert de complete DuoDrive oplossing in een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO) in vergelijking met andere aandrijfsystemen.

De innovatieve en gepatenteerde DuoDrive motorreductor biedt een uitstekende systeemefficiëncy.

Economische oplossing voor IIoT omgevingen

De decentrale NORDAC ON/ON+ frequentieomvormer is door NORD speciaal ontwikkeld voor de horizontale transportbandtechnologie. Een geïntegreerde Ethernet interface, volledige ‘pluggability’ en een zeer compact ontwerp maken het tot dé slimme inverter voor decentraal gebruik in de intralogistiek. De frequentieomvormer kan direct op de behuizing van de aandrijving worden bevestigd en is bedoeld voor lagere vermogens tot 1,0 kW. De combinatie met de IE5+ synchroonmotor (NORDAC ON+) zorgt voor een aanzienlijk efficiëntiepotentieel.

Optimale beschikbaarheid van de installatie

Het vermijden van stilstand is ook in de intralogistiek een van de belangrijkste doelstellingen. Om de beschikbaarheid van de installatie te verhogen, heeft NORD “CONDITION MONITORING for PREDICTIVE MAINTENANCE” ontwikkeld. De geïntegreerde PLC in de NORD frequentieomvormers kan de data van aangesloten sensoren en actuatoren verwerken, autonome regelsequenties initiëren en aandrijf- en applicatiedata communiceren met de regelcentrale, netwerkcomponenten of de cloudopslag. Dit maakt een continue condition monitoring mogelijk en vormt daarmee de basis voor predictieve onderhoudsconcepten en een optimale dimensionering van de installatie. Onwenselijke bedrijfstoestanden kunnen nu vroegtijdig worden herkend, ongeplande stilstand kan worden vermeden en onderhoud wordt predictief.

Deze en meer aandrijfoplossingen worden door NORD DRIVESYSTEMS gepresenteerd van 31 mei tot 2 juni 2022 op de LogiMAT in Stuttgart. U vindt het bedrijf op stand D10 in hal 03.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.