Olivier Billiau nieuwe CEO van Simac PHI DATA - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Olivier Billiau nieuwe CEO van Simac PHI DATA
Olivier Billiau

Olivier Billiau nieuwe CEO van Simac PHI DATA

Na 37 jaar neemt Guy Couder afscheid van Simac PHI DATA. Hij wordt als CEO opgevolgd door Olivier Billiau. Olivier Billiau zal de groeistrategie van de Smart Edge specialist verder vormgeven en verder professionaliseren. Olivier Billiau brengt ruime ervaring mee uit de sectoren waar Simac PHI DATA zich op toespitst. Guy Couder zelf blijft nog enkele maanden als extern adviseur bij Simac PHI DATA betrokken.

“Het verhaal van Simac PHI DATA sprak me meteen enorm aan,” zegt Olivier Billiau. “Ik vond het heel aantrekkelijk om als CEO van een middelgroot bedrijf toch ook heel dicht te kunnen staan bij de markt, de klanten alsook technologie partners. Tegelijk was ik gecharmeerd door de manier waarop Simac PHI DATA samenwerkt met zijn klanten om hen toegevoegde waarde te bieden. Ik geloof heel sterk in consultative selling waarbij je op lange termijn meedenkt met de klant om oplossingen te bieden.”

Olivier Billiau werkt al bijna 25 jaar in de technologie- en ICT-sector in zowel Sales als Management rollen. Zijn parcours bracht hem onder meer bij bedrijven als Agfa Gevaert, Barco, Canon, Televic en MIPS. In zijn vorige functie was hij gedelegeerd bestuurder van Centric Belgium. Een flink stuk van zijn carrière werkte hij in de Healthcare markt, een sector waar ook Simac PHI DATA sterk in staat. 

“Simac PHI DATA heeft een stevige positie in tal van sectoren,” zegt Olivier Billiau. “Die behaalden we door steeds met kwaliteitsvolle producten aan de slag te gaan, en daar onze eigen software (zoals ID Asset, ID Stock) aan toe te voegen, samen met een portfolio aan diensten. Op die manier bieden we duurzame oplossingen waar onze klanten lang profijt van halen. In tijden waar sustainability bij iedereen op de agenda staat, is dit heel belangrijk. Met onze geïntegreerde oplossingen kunnen we onze klanten perfect ontzorgen.”

Olivier Billiau weet dat hij grote schoenen te vullen heeft, maar dat schrikt hem niet af. Net als Guy Couder wil hij dicht bij zijn teams en zijn klanten staan. Tegelijk wil hij de structuren en processen verder uitwerken die de groei van Simac PHI DATA moeten ondersteunen. Daarin wil hij zeker gebruik maken van de schaalgrootte en ervaring die het moederbedrijf Simac te bieden heeft. Simac nam drie jaar geleden een meerderheidsbelang in PHI DATA en verwierf deze zomer 100% van de aandelen. 

“Olivier Billiau is de juiste man op de juiste plaats,” zegt Guy Couder zelf. “Hij kan strategisch denken, maar kent ook de dagdagelijkse operationele praktijk van een middelgrote onderneming. Bovendien brengt hij ervaring mee uit grotere structuren, wat Simac PHI DATA in zijn groei alleen maar ten goede kan komen. Guy Couder werkte 37 jaar voor Simac PHI DATA, eerst in Sales functies, maar sinds 1998 als general manager/CEO. De komende maanden blijft hij als extern adviseur aan Simac PHI DATA verbonden, om de overgang voor personeel, klanten en partners zo vlot mogelijk te laten verlopen.

“We zijn bijzonder verheugd met de komst van Olivier Billiau bij Simac PHI DATA,” zegt Maartje van Schagen, CEO van de Simac holding. “Zijn manier van werken past volledig binnen de cultuur van Simac. We zijn Guy Couder heel dankbaar dat hij Simac PHI DATA gevormd heeft tot het bedrijf dat het nu is. En we zijn er zeker van dat Olivier Billiau de geknipte persoon is om de verdere groei van Simac PHI DATA te begeleiden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.