Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Sensor & Vision

Ongelimiteerde prestaties in compacte ruimtes

De AF-E-400 is geschikt voor toepassingen met geleidende vloeistoffen, maar bijvoorbeeld ook voor monitoring van irrigatiesystemen.

Tekst | KROHNE

Beeld | KROHNE

26 mei 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Met zijn compact en robuust ontwerp biedt de AF-E-400 elektromagnetische flowmeter van KROHNE een oplossing, die inzake temperatuurbereik, nauwkeurigheid, drukverlies en flowbereik bovendien het predicaat ‘best in class’ meekrijgt.

De AF-E-400 is een elektromagnetische flow-meter voor toepassingen in utiliteit, installatie- en machinebouw. Denk aan de koelwatermonitoring van buigmachines, lasrobots en spuitgieten, of het monitoren van waterverbruik in allerhande wasinstallaties of bij de irrigatie van gewassen. Maar ook voor flowmonitoring bij de recirculatie van warm en koud water, of in doseerskids voor reagentia, katalysatoren of chemicaliën bewijst de flowmeter zijn nut. 

De AF-E-400 elektromagnetische flowmeter.

Best in class

De flowmeter is geschikt voor het meten van flowbereik, getotaliseerde flow en temperaturen tot 90 °C. De geïntegreerde temperatuurmeting maakt een extra sensor overbodig, terwijl de reductie van de ronde vrije doorlaat over een brede range aan druk en temperatuur een uiterst hoge nauwkeurigheid bewerkstelligt. Een optimale werking is zo in elk flowbereik verzekerd. Om de uitgebreide sensor- en applicatiegegevens in te zetten in de verdere optimalisatie van de automatisering, beschikt de flowmeter over verschillende uitgang- en communicatieopties, inclusief IO-Link en Modbus.

Compacte en veelzijdige installatie

De AF-E-400 is eenvoudig te installeren en kan zowel in serie als parallel geplaatst worden. Dat kan al op een minimale afstand van amper 2 mm, zonder risico op storing. Bovendien zijn er geen rechte instroom- en uitstroomlengtes meer nodig, wat in compacte ruimtes goed van pas komt. De flowmeter is beschikbaar met nominale sensorafmetingen 6, 15, 20 of 25 mm voor flowrates tot 150 l/min, met G en NPT of RC draad. Middels aangepaste adapters zijn ook aansluitingen op andere afmetingen en draadtypes mogelijk. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details