NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Online calculatietool voor trillingsdemping

Online calculatietool voor trillingsdemping

Het vraagt nogal wat rekenwerk om tot de perfecte dempingsoplossing te komen. ACE Stoßdämpfer zet een nieuwe stap op weg naar verdere digitalisering: op de website www.ace-ace.de kunnen engineers nu 24 uur per dag dempingsoplossingen op maat berekenen en bestellen. Met een nieuwe, intuïtief te bedienen calculatietool zorgt ACE voor een optimale visualisatie van de meest uiteenlopende toepassingen.

Via de website van ACE kunnen gebruikers meer dan tweederde van de meest voorkomende gevallen zelfstandig berekenen. Na de invoer van een paar kerndata berekent het programma direct het massazwaartepunt van de machine en daarmee de individuele belasting per machinevoet, waarbij alle mogelijke oplossingen getoond worden. Robuuste machinevoeten, conus­lagers voor voertuigcabines of vibratie-isolerende cup mounts: de innovatieve tool bepaalt binnen een paar seconden welke trillingsdemper van ACE het meest geschikt is. Uniek in deze branche is de volledig grafisch weergegeven gebruikersinterface die de trillingsdempers geplaatst onder de machine laat zien. Als interface voor de bepaling van de stoorfrequentie kan de door ACE ontwikkelde gratis app VibroChecker in combinatie met het nieuwe programma worden gebruikt, net als een filter waarmee kan worden bepaald of alleen afscheur zekere of standaardproducten berekend moeten worden. 

Maatwerkproducten binnen 24 uur
“De nieuwe calculatietool voor trillingsdemping is een aanvulling op de andere online sizingtools van ACE en breidt ons aanbod van zogeheten ‘self selection services’ met een belangrijke component uit“, vertelt André Weßling, hoofd marketing en bij ACE conceptioneel verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de calculatie- en shoptools. Langs deze weg kunnen klanten hun maatwerkproducten nu meteen bestellen. In de meeste gevallen kunnen de producten binnen 24 uur verzonden worden. Natuurlijk kunnen klanten naar wens nog steeds gebruik maken van persoonlijk advies en hulp bij de berekening en bestelling van ACE producten.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.