NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Overal maximale veiligheid
Botsingvermijding in de vorkpunt.

Overal maximale veiligheid

Veiligheid is cruciaal in elke productieomgeving. Het USi safety systeem biedt nieuwe mogelijkheden voor safety toepassingen, zowel in uitdagende stofomgevingen als buiten. Dankzij de voordelen van hightech ultrasoontechnologie kunnen machines en voertuigen betrouwbaar beschermd worden.

Zelfs in beperkte inbouwruimtes kan de USi safety ingezet worden door zijn miniatuurbouwvorm die losgekoppeld is van de verwerkingsunit. Door de speciale bouwvorm van de transducer heeft de sensor een elliptisch 3D-geluidsveld met een hoek tussen ± 17° en ± 5°, die een verhoogde veiligheid garandeert.

Beschermd tegen manipulatie

Bij safety toepassingen is het telkens opnieuw een uitdaging om mogelijke manipulatie van safety functies uit te sluiten. De USi safety ondersteunt de teach-in van een machine­ onderdeel als referentietarget, zodat het sensor­systeem afwijkingen direct registreert en de safety functie gewoon doorgaat.

Ultrasoonsensoren USi safety volgens categorie 3 PL d.

Snel geparametreerd – automatisch gedocumenteerd

Gebruikers kunnen het ultrasoonsysteem snel en eenvoudig in gebruik nemen dankzij de uitgebreide parametreersoftware en documentatie. Ook periodieke tests en het genereren van geautomatiseerde safety protocollen zijn hierdoor mogelijk.

Elliptisch geluidsveld voor groot bereik

Terwijl conventionele ultrasoonsensoren akoestische signalen in de vorm van een radiaal symmetrische geluidsbundel sturen, is dit bij de USi safety in een elliptisch geluidsveld. Door de hoeken van ± 17° / ± 5° ontstaat hierbij op het ene niveau een breed bereik, en op het andere niveau een smal bereik. Daardoor is montage in beperkte inbouwruimtes mogelijk. Het systeem kan daardoor met succes worden ingezet, zelfs bijna op bodemniveau of dichtbij een muur. Dankzij deze technologie kan de sensor ook overhangende of laaghangende switchen en hindernissen detecteren.

Elliptisch geluidsveld voor groot bereik.

Een verwerkingsunit – twee veilige systemen volgens categorie 3 PL

Aan de verwerkingsunit van de USi safety kunnen maximaal twee ultrasoonsensoreenheden aangesloten worden. Ze hebben elk een twee­kanaalstructuur op single fault level. Dit zorgt voor een betrouwbare bescherming via beide, autonoom functionerende sensorkanalen. Zelfs met één aangesloten sensoreenheid is een veilig sensorsysteem gegarandeerd. Voor de signaaloutput aan een safety control zijn er per aangesloten sensoreenheid één signaaloutput en veilige OSSD uitgangen volgens categorie 3 PL d. In combinatie met de speciale bouwvorm van de transducers die beschikbaar zijn in kabellengtes tot 3 m, kan het systeem uiterst efficiënt ingezet worden. Bij voorbeeld in ruimtes waar linker-/rechter- of voorwaartse/achterwaartse bewegingen beveiligd moeten worden, zoals bij een FTS transportsysteem. Bovendien kunnen toepassingen gerealiseerd worden, waar beide geluidsvelden vlak naast elkaar liggen of zelfs overlappen, en die samen een zo groot mogelijk bereik moeten garanderen – bijvoorbeeld een geluidsscherm als toegangscontrole in een werkplaats.

Verwerkingseenheid

De verwerkingseenheid heeft twee microcontrollers die het correct functioneren van de aangesloten sensoren, de eigen hardware en elkaar controleren. Daardoor is de single fault security van het systeem volgens EN ISO 13849-1 gegarandeerd. Naast de aansluitingen van de ultrasoonsensoren en de tegen kortsluiting beveiligde OSSD-uitgangen is er ook een ingang voor een temperatuursensor en een USB-interface voor het parametreren via de PC.

Persoonlijke veiligheid in rijbaangeleide AGV’s.

Sensoreenheid

Dankzij de beveiligingsgraad IP69K zijn beide autonoom functionerende ultrasoonsensoreenheden ook voor de zwaarste omgevingscondities geschikt. Door hun miniatuurvorm en de loskoppeling van de verwerkingseenheid is een flexibele integratie in bijna alle applicaties mogelijk. De sensoreenheid produceert een elliptisch geluidsveld. In dit brede 3D-bereik detecteert het systeem zelfs de allerkleinste objecten.

Temperatuursensor

Als extra beveiliging kan een temperatuursensor via de speciale ingang optioneel aan de verwerkingseenheid worden aangesloten. Dit zorgt voor een automatische compensatie van temperatuurafhankelijke meetafwijkingen die bij toepassingen buiten kunnen ontstaan.

Software

Door de parametreersoftware zijn er veel instellingen mogelijk, zoals schakelpunten, output logica, safety en specifieke ultrasoonparameters. Via het bedieningspaneel zijn periodieke tests en geautomatiseerde safety protocollen mogelijk. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.