NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Pepperl+Fuchs breidt IO-Link portfolio uit met een UHF RFID Reader

Pepperl+Fuchs breidt IO-Link portfolio uit met een UHF RFID Reader

Met de IUT-F191-IO-V1 vult Pepperl+Fuchs het portfolio verder aan en geeft zo klanten op eenvoudige wijze toegang tot UHF RFID.

IO-Link is in de sector de laatste jaren uitgegroeid tot een succesvolle interface en het gebruik ervan wordt steeds breder. Een van de redenen voor de populariteit is de gestandaardiseerde werkwijze, wat het voor klanten mogelijk maakt om diverse sensoren makkelijk en op uniforme wijze te integreren. Bijkomende voordelen van IO-Link zijn de snelle installatie en de eenvoudige vervanging ter plaatse. Het bestaande HF RFID-assortiment (13,56 MHz) voor IO-Link wordt nu uitgebreid met een UHF-lezer.

UHF RFID-lezer IUT-F191-IO-V1

De IUT-F191-IO-V1 vult de HF, RFID en de UHF-systemen aan die al beschikbaar zijn bij Pepperl+Fuchs. De IUT-F191-IO-V1 wordt ingezet in situaties waar het detectiebereik van HF-systemen niet langer toereikend is of waar klanten de voorkeur geven aan een UHF-lezer, bijvoorbeeld omdat een UHF oplossing reeds in gebruik is en hier niet kan van afstappen. In veel toepassingen volstaan lees-/schrijfafstanden van ongeveer 1 m. Bovendien maakt de IO-Link-interface een eenvoudige en kostenefficiënte integratie in bestaande IO-Link-netwerken mogelijk, bovendien met een snelle inbedrijfstelling en uitwisselbaarheid. De Easy Mode -bekend van de HF RFID lees/schrijfapparaten met IO-Link – maakt het programmeren toegankelijker en maakt eenvoudige toegang tot UHF RFID-toepassingen mogelijk. In de Expert Mode zijn ook geavanceerde opties beschikbaar.

Toepassingen vinden we bijvoorbeeld in de intralogistiek, waar materialen die aan machines worden geleverd geïdentificeerd moeten worden voordat ze verder ingezet kunnen worden. Pas na deze stap gaan de materialen naar de verdere verwerking om fouten en dus verstoringen van het productieproces te voorkomen. Bovendien kan u zo producten gedurende het gehele productieproces opvolgen en traceren.

Potentiële toepassingen vinden we ook op transportbanden of in geautomatiseerde opslagsystemen, waar IO-Link al ingezet wordt voor de aansluiting van andere sensortechnologie en -systemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.