Pepperl+Fuchs lanceert gamma 6100 motor purge - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Pepperl+Fuchs lanceert gamma 6100 motor purge

Pepperl+Fuchs lanceert gamma 6100 motor purge

Pepperl+Fuchs, een wereldleider op het gebied van procesautomatisering, introduceert het Bebco EPS® spoel- en druksysteem. Dat is speciaal ontworpen voor gebruik van grote motoren of grote behuizingen in gevaarlijke gebieden volgens Zone 1. De spoel- en drukverhogingsinstallaties uit het 6100 gamma zijn in staat om behuizingen van 450 kubieke voet (12,2 kubieke meter) te reinigen waardoor dit het grootste reinigingssysteem wordt dat beschikbaar is bij Pepperl+Fuchs. Het 6100 gamma is uitermate geschikt voor toepassingen in de chemische/petrochemische en olie- en gasindustrie.

Het 6100 gamma biedt een volautomatisch systeem dat geen operator nodig heeft om de ontluchting of drukregeling te starten. Optioneel kunnen temperatuursensoren rond de motor gemonteerd worden voor het genereren van alarmmeldingen of het instellen van de koeling. Bovendien is er een automatische drukcompensatie voor overtollige lekkage van de motor.

Het 6100-systeem bestaat uit een besturingseenheid, ontluchting, lagedruksensor en optionele temperatuursensoren. Via de besturingseenheid kan de gebruiker het systeem configureren volgens de grootte van de motor, de gewenste temperatuurschakelpunten en het instellen van drukschakelpunten voor lekcompensatie en uitschakeldruk. Er is ook een extra uitgang voor besturing of alarm naast twee selecteerbare intrinsiek veilige ingangen die voor diverse acties kunnen ingeschakeld worden. Tot slot zijn er ook tot drie temperatuursensoringangen die kunnen gebruikt worden om verschillende punten in de motorbehuizing te bewaken. De intrinsiek veilige gebruikersinterface kan ook in een aparte behuizing in de buurt van een operator gemonteerd worden, zodat een snelle toegang en eenvoudige systeembewaking gerealiseerd wordt.

Kenmerken van de 6100-serie motorspoeling en druksysteem:

– Intrinsiek veilige gebruikersinterface voor systeemprogrammering en -bewaking
– De besturingseenheid bewaakt de werking van het systeem en regelt het vermogen van de behuizing.
– Hulpcontactuitgangen voor alarm of regeling
– Meerdere temperatuuringangen voor bewaking en regeling
– Automatische drukcompensatie bij overmatige lekkage van de motor

De intrinsiek veilige druksensor garandeert een nauwkeurige drukmeting van de behuizing, wat leidt tot een veilige werking binnen gevaarlijke omgevingen. De druksensor -die een interne druk van 0 tot 25 mbar kan meten -kan op afstand bij het lagedrukgedeelte van de motor geplaatst worden, zodat een correcte en veilige aflezing van de motordruk geen probleem vormt.

De EPV-6100 ontluchter kan ingezet worden voor het detecteren van verschillende spoeldebieten en vervolgens dit signaal terugkoppelen naar de 6100 besturingseenheid om de spoeltimer te starten. Er zijn vijf debieten om uit te kiezen (14.000 l/min) zodat maximaal voldaan wordt aan elke mogelijke toepassing in grote motoren of behuizingen.

Extra kenmerken van de 6100-serie zijn onder andere de systeembypass en de handmatige in-/uitschakeling van de behuizing, de temperatuursactivering van de ontluchting voor koeltoepassingen en een vertraging van de stroomuitval bij drukverlies zodat een drukcorrectie kan doorgevoerd worden tijdens de afsluitprocedure.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.