NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Proceskoeling huren voor de chemische industrie

Proceskoeling huren voor de chemische industrie

Koeling is binnen de chemische industrie van cruciaal belang. Niet alleen om de betrouwbaarheid van de chemische processen te garanderen, maar ook om de veiligheid te vrijwaren. Hierbij kan het zowel gaan om ruimtekoeling als om proceskoeling.

  • Bij ruimtekoeling wordt de temperatuur in een bepaalde ruimte onder controle gehouden. Bijvoorbeeld om opgeslagen producten onder de voorgeschreven condities te bewaren of processen onder ideale omstandigheden te laten verlopen. Onze moderne chillers in combinatie met onze krachtige luchtbehandelingskasten zijn hiervoor de perfecte oplossing.
     
  • Proceskoeling wordt al dan niet rechtstreeks op het productieproces aangesloten. Veelal denken we hierbij aan het koelen van proceswater, een procesvloeistof of zelfs een gas. Hiervoor zijn onze moderne EVO-chillers uitgerust met een interne warmtewisselaar (vanaf 100kW). Men kan hierbij ook opteren voor een tweede externe warmtewisselaar, zodat er in 2 fasen gekoeld kan worden.

Uiteraard is een betrouwbare en stabiele koelinstallatie hierbij van groot belang, zodat temperatuurschommelingen tot een minimum beperkt worden.

Verhuur van industriële koeling op maat van uw project

Maar wat als de vaste koelinstallatie een onderhoud nodig heeft? Of zijn er productiepieken waardoor er meer koelcapaciteit nodig is? Is er voor een bepaald project tijdelijke koeling nodig?

Vertrouw dan op de expertise van Delta-Temp. Onze productmanagers hebben jaren ervaring met koeling binnen de (petro)chemische industrie. Zij adviseren en begeleiden u doorheen het ganse project en staan u met raad en daad bij.

Delta-Temp beschikt over een uitgebreide en moderne chillervloot. Onze mobiele koelmachines hebben koelvermogens gaande van 25kW tot maar liefst 1.5MW per unit. Onze nieuwste EVO-chillers zijn uitgerust met remote control. Hierbij wordt ook alle historische data opgeslagen zodat u perfect kunt nagaan hoe de chiller presteerde tijdens de huurperiode.

Daarnaast hebben wij allerlei accessoires en randapparatuur in stock om uw koelinstallatie volledig naar wens aan te passen. Hierbij denken we aan buffertanks, waterslangen, luchtslangen, externe pompen, warmtewisselaars, koppelstukken, enz…

Tenslotte benadrukken we nog graag dat we over eigen transport beschikken en dus niet afhankelijk zijn van externe transportbedrijven. Wij verkiezen een persoonlijke aanpak: onze erkende koeltechnici staan in voor de levering en installatie van uw tijdelijke koelinstallatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.