NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Protocol Conversie: In-Chassis of Gateways?

Protocol Conversie: In-Chassis of Gateways?

Tenzij u een faciliteit hebt die slechts één industrieel protocol gebruikt (en als u dat bent, gefeliciteerd, ook voor u heb ik enkele vragen!) bent u goed bekend met de noodzaak van protocolconverters.

Ze zijn het verschil tussen real-time gegevensoverdracht rechtstreeks naar uw PAC en veel handmatige manieren van gegevens ophalen en enkele grote operationele problemen.

ProSoft is al meer dan 30 jaar actief op het gebied van protocolconversie, eerst met in-chassis modules, en later ook met gateways. Niet om nederig op te scheppen, maar het is iets waar we bekend om staan en waarover ons regelmatig om advies wordt gevraagd.

Onze productsuites omvatten een breed scala aan protocollen, met overlappingen tussen de in-chassis en gateway oplossingsfamilies. Vraagt u zich af welke u het beste kunt gebruiken? Zoals u misschien al verwachtte, hangt dat af van de behoeften van uw toepassing.

We hebben de laatste tijd met onze protocolconversiedeskundigen gesproken om de voordelen van elk protocol te weten te komen.

In-Chassis

  • Gestroomlijnde integratie in uw bestaande PLC-infrastructuur: Door de communicatie voor slechts één protocol te configureren (in tegenstelling tot ten minste twee voor gateways) bespaart u tijd en kosten bij de installatie. Bovendien zorgen Add-On Profiles en Add-On Instructions voor een snelle configuratie.
  • Minder kosten en installatie: Door te kiezen voor een in-rack oplossing elimineert u de bekabeling naar een externe voeding, wat de installatietijd kan verlengen, bespaart u extra Ethernetbekabeling naar de PLC en heeft u minder paneelruimte nodig, wat de kosten verlaagt.
  • Veiligheid: Eindgebruikers proberen steeds vaker besturingsgegevens te koppelen aan hun bedrijfssystemen. Als cyberbeveiliging een punt van zorg is, kunnen in-chassis oplossingen ideaal zijn omdat ze minder aanvalsmogelijkheden bieden.

Gateways

  • Ingebouwde diagnostische hulpmiddelen: Voor eindgebruikers en systeemintegrators kunnen de diagnosetools van ProSoft-gateways tijd- en kostenbesparingen opleveren, waaronder minder downtime tijdens het oplossen van problemen. Met deze ingebouwde hulpmiddelen kunt u eventuele problemen oplossen zonder gebruik te maken van PLC programmeersoftware of andere externe tools.
  • Minder bedrading: Gateways kunnen dichter bij de apparaten worden geïnstalleerd die u probeert aan te sluiten. Vooral voor seriële verbindingen kan dit de bedradingsafstand verkorten.
  • Extra en gesegmenteerde poorten: ProSoft biedt een reeks gateways met maximaal 4 seriële poorten, waarmee klanten de prestaties kunnen verhogen in toepassingen met een groot aantal apparaten. Ethernet-gateways met twee poorten maken netwerksegmentatie voor elk protocol mogelijk. Dit helpt u tijd te besparen: U kunt gegevens tussen de subnetten van de twee protocollen doorgeven zonder het IP-adres van elk apparaat te wijzigen.

Voor meer informatie: https://www.routeco.com/nl-be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.