NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Samen bouwen aan een groenere, meer competitieve en productieve industrie
EQUANS heeft alle competenties in huis om uw nieuwe project op een geïntegreerde en pragmatische manier aan te pakken en tot veilige, innovatieve en kwalitatieve oplossingen te komen.

Samen bouwen aan een groenere, meer competitieve en productieve industrie

De uitdagingen waarvoor u in de industrie staat zijn niet mals. U moet vergroenen, maar tegelijk de productiviteit opdrijven en de betrouwbaarheid van uw industriële installaties garanderen. Door te kiezen voor EQUANS om u hierin te ondersteunen, kiest u voor de nieuwe merknaam waaronder de bedrijven Axima, Cofely en Fabricom voortaan opereren. EQUANS staat klaar met een uitgebreid gamma aan multitechnische diensten en oplossingen om u bij te staan in uw transformatie tot fabriek van de toekomst.

Als industriële speler heeft u nood aan betrouwbare partners die het volle rendement uit uw installaties weten te halen. Dat is EQUANS in een notendop. Een naam die misschien nog geen belletje doet rinkelen, maar waarvan u de komende maanden en jaren veel zal horen. Want door de krachten te bundelen onder deze nieuwe vlag, groeien de historische bedrijven samen uit tot een multitechnische partner met meer dan 9.600 hooggekwalificeerde experten met kennis van zaken als het op industriële processen en hun automatisering en digitalisering aankomt. EQUANS ontwerpt, installeert, onderhoudt en voorziet oplossingen op maat van klanten om de technische uitrusting, systemen en processen van zijn klanten te verbeteren. De focus ligt op oplossingen in drie domeinen.

Door de introductie van ABB smart sensoren leidde EQUANS het recyclagebedrijf Galloo de wereld van Industrie 4.0 binnen. Vervangingen gebeuren vandaag enkel als het echt nodig is.
  • De energietransitie: hoe kan u uw energieverbruik verminderen, uw koolstofvoetafdruk verlagen en energieneutraal worden?
  • De industriële transitie: hoe kunnen uw kosten dalen, terwijl de kwaliteit en de productiviteit verbeteren en het rendement van uw industriële processen stijgt?
  • De digitale transitie: hoe kan u uw installaties efficiënt beheren met behulp van slimme machines die data in real-time capteren en analyseren?

Altijd met kennis van zaken, altijd nabij

De sterkte in de breedte en in de diepte maakt van EQUANS een full service provider die u van a tot z kan ontzorgen. Van het concept en de engineering tot de implementatie en zelfs het onderhoud achteraf. Altijd met kennis van zaken, altijd dicht bij u. Want met lokale 56 vestigingen verspreid over het land, bent u altijd verzekerd van een snelle dienstverlening wanneer het er op aankomt. 

De synergie tussen de verschillende expertises actief binnen EQUANS maakt bovendien dat uw project altijd in de handen van de juiste specialist terechtkomt. ATV specialiseert zich bijvoorbeeld in de automatisering van processen voor bulkgoederen, waaronder productie, menging en administratieve opvolging. LMS neemt dan weer alle expertise rond de logistiek van bulkgoederen van het veld tot de fabriek voor zijn rekening, inclusief track-and-trace. Toch eerder nood aan engineering diensten? De ingenieurs van Enginius staan stand-by bij u op de site of bij EQUANS op kantoor met kennis van automatisering en de tools die nodig zijn om uw processen achteraf te monitoren en  te optimaliseren. 

Maar ook inzake heffen en hijsen, veiligheidssystemen, transportbanden, onderhoudsdiensten… kan EQUANS u van de juiste specialist voorzien. Samen zorgen ze ervoor dat u altijd de beste oplossing op maat van uw processen en budget krijgt.

Galloo technical manager Olivier Courtois: “We hadden de aankoop en plaatsing van de sensoren na een jaar al terugverdiend. Alles wat nu nog volgt, is pure winst.”

Geïntegreerd en pragmatisch, voor alle installaties

Wat uw noden dus ook zijn, EQUANS werpt zich op als betrouwbare partner, met dank aan meer dan zeventig jaar ervaring en expertise. Het heeft alle competenties in huis die nodig zijn om uw nieuwe project op een geïntegreerde en pragmatische manier aan te pakken en tot veilige, innovatieve en kwalitatieve oplossingen te komen. Of met de nieuwste onderhoudstechnieken uw installaties in topconditie te houden. Het resultaat? U kan zich zonder zorgen concentreren op uw corebusiness. 

Industrie 4.0 bij Galloo

Dat EQUANS zich al bewezen heeft op het terrein, wordt duidelijk in een recent project bij Galloo. Door de introductie van ABB smart sensoren leidde EQUANS het recyclagebedrijf de wereld van Industrie 4.0 binnen. Ze registreren alle activiteit, waardoor de technical manager een constant overzicht heeft over de toestand van de onderdelen van het productieproces en de staat waarin ze zich bevinden. Vervangingen gebeuren vandaag enkel als het echt nodig is en niet meer tijdens een preventieve controle. Zo dragen de smart sensoren bij tot een veel efficiënter beheer en onderhoud van alle onderdelen, en tot een gevoelige daling van de ongeplande downtime. Galloo technical manager Olivier Courtois: “We hadden de aankoop en plaatsing van de sensoren na een jaar al terugverdiend. Alles wat nu nog volgt, is pure winst.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.