Schneider Electric ontvangt de 10.000.000ste Anybus Module Award van HMS Networks - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Schneider Electric ontvangt de 10.000.000ste Anybus Module Award van HMS Networks
Schneider Electric, wereldwijd toonaangevend in duurzame energieoplossingen, is door HMS Networks onderscheiden met de 10.000.000ste Anybus Module Award. De prijsuitreiking vond plaats op het hoofdkantoor van Schneider Electric in Parijs. Aanwezig bij de ceremonie waren Magnus Jansson, Product Marketing Director bij HMS Networks, Jean-Louis Guillou, VP Drives bij Schneider Electric, en Peter Greenfort, Strategic Account Manager bij HMS Networks.

Schneider Electric ontvangt de 10.000.000ste Anybus Module Award van HMS Networks

Schneider Electric, wereldwijd marktleider in duurzame energieoplossingen, is door HMS Networks onderscheiden met de 10.000.000ste Anybus Module Award. Door de Anybus interfaces voor netwerkconnectiviteit in zijn programma frequentieregelaars te integreren biedt Schneider Electric zijn klanten een gevarieerd aanbod van regelaars die nauwkeurig kunnen worden afgesteld op zowel prestaties als energie-efficiëntie. Dit dubbele voordeel verbetert niet alleen de bedrijfsprestaties van de klant, maar draagt eveneens bij aan een groenere planeet.

Duurzaamheid realiseren: Schneider Electric’s committment

Duurzaamheid vormt de kern van de missie van Schneider Electric. Het bedrijf hanteert veelzijdige strategieën om een duurzame wereld te stimuleren. Een van de belangrijkste benaderingen is het helpen van klanten hun energieverbruik te verminderen en tegelijkertijd de impact van de energie die ze gebruiken te maximaliseren. Als koploper bij de overgang naar een schonere en rechtvaardiger industrie worden de essentiële bijdragen van Schneider Electric aan het terugdringen van CO2-emissies elk kwartaal gepubliceerd.

Frequentieregelaars en de reductie van CO2-uitstoot

Jean-Louis Guillou, VP Drives – Industrial Control & Drives, benadrukt de opmerkelijke invloed van frequentieregelaars. Op dit moment kan 42% van de totale vermeden CO2-uitstoot in het Schneider Electric CO2-emissierapport worden toegeschreven aan frequentieregelaars en het efficiëntere gebruik van elektromotoren – een prestatie die Jean-Louis omschrijft als ‘absoluut fantastisch’.

Jean-Louis GUILLOU, Vice President voor de Schneider Drives divisie werkt al vele jaren samen met HMS Networks en kijkt uit naar een verdere nauwe samenwerking.

Betere motorprestaties met slimme regelingen

Jean-Louis Guillou constateert dat de trends bij aandrijvingen overeenkomen met bredere verschuivingen in de industrie. Intelligentie wordt steeds meer geïntegreerd in producten en bij elke nieuwe generatie aandrijvingen verdubbelt de verwerkingskracht – een doelbewuste inspanning om de bewaking en besturing te verbeteren en zo de algehele efficiëntie verder te verbeteren. Om optimale motorprestaties te realiseren, zijn continue bewaking en regeling cruciaal. Hiervoor is slimme automatiseringsapparatuur nodig die intelligent kan worden aangestuurd. In bepaalde industrieën wordt tot 50% van het totale energieverbruik toegeschreven aan elektromotoren. Door slimme regelaars te gebruiken om deze motoren te regelen, kan het energieverbruik met wel 20% worden teruggebracht, aldus Jean-Louis Guillou.

Een partnerschap van 20 jaar: Schneider Electric en HMS Networks

Schneider Electric en HMS Networks onderhouden al twintig jaar een strategisch partnerschap. Gedurende deze periode heeft HMS Networks een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van netwerkconnectiviteitsoplossingen voor de populaire frequentieregelaars van Schneider Electric, die naadloze connectiviteit met industriële besturingsnetwerken mogelijk maken. Deze netwerken omvatten verschillende protocollen, waaronder PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT en Modbus TCP. De samenwerking tussen Schneider en HMS Networks is essentieel geweest voor het realiseren van een oplossing voor de ondersteuning van meerdere industriële communicatieprotocollen.

De populaire Altivar frequentieregelaar van Schneider Electric heeft een communicatie-interface die in samenwerking met HMS Networks is ontwikkeld. Deze interface stelt klanten van Schneider in staat om de frequentieregelaar aan te sluiten op een industrieel netwerk, waardoor een efficiënte bewaking en besturing van de motoren die hij bestuurt mogelijk wordt. Het resultaat is een soepeler werking en een verbeterde energie-efficiëntie.

HMS Networks: Baanbrekend in industriële netwerkconnectiviteit

HMS Networks, een toonaangevende leverancier van industriële netwerkconnectiviteit interfaces via haar Anybus merk, speelt een cruciale rol bij het bevorderen van digitalisering binnen de industrie. Hun communicatie interfaces ondersteunen een breed scala aan industriële netwerkprotocollen, waardoor fabrikanten van industriële apparatuur naadloos verbinding kunnen maken met elk type netwerk zonder de zorg van in-house ontwikkeling en onderhoud. Door samen te werken met HMS Networks kunnen bedrijven als Schneider Electric hun klanten betrouwbare netwerkconnectiviteit van wereldklasse bieden.

Connectiviteit: Een essentiële voorwaarde voor efficiëntie en duurzaamheid

Nu de wereld steeds efficiënter en duurzamer wordt, is digitalisering alomtegenwoordig. Connectiviteit is niet langer een luxe, maar een noodzaak. In de toekomst zal alles met elkaar verbonden zijn. Schneider Electric en HMS Networks delen een visie van voortdurende samenwerking om deze transitie te stimuleren.

Jean-Louis Guillou, Vice President van de Schneider Drives divisie, vat het aldus samen: “Digitalisering gebeurt overal om ons heen. Connectiviteit is niet alleen fijn om te hebben; het is een essentiële voorwaarde. Laten we samen blijven werken aan een verbonden en duurzame toekomst.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.