NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Sensortechnologie live aan het werk

Sensortechnologie live aan het werk

Alles wat het bedrijf doet staat in het teken van het verhogen van de veiligheid voor mensen en machines en automatiseringsprocessen zo efficiënt laten verlopen. Dat is wat Leuze electronic aan het publiek liet zien op de afgelopen editie van SPS. The Sensor People stelden er hun volledige aanbod voor veiligheid op het werk voor, hun technologische expertise voor slimme fabrieken en hun vele jaren ervaring in intralogistiek.

In de intelligente productieprocessen van de toekomst, zullen fabrieken en logistieke systemen zonder menselijke interventie werken. AGV’s, automated guided vehicles, zullen logistieke taken autonoom tot een goed einde brengen en automatisch door de productie navigeren. Dat is voor morgen, toch heeft Leuze electronic vandaag al twee innovatieve oplossingen klaar voor AGV’s. De RSL 400 veiligheidsscanner combineert veiligheidstechnologie met een data-output van hoogkwalitatieve metingen in één compact apparaat. Op die manier kunnen AGV’s veilig en betrouwbaar navigeren. Door verschillende beschermzones parallel te monitoren, wordt de snelheid van de AGV’s veilig teruggeschroefd, wanneer nodig. Deze nieuwe functies zijn eveneens beschikbaar in apparaatvarianten met een PROFINET/PROFIsafe interface, wat de integratie in industriële netwerken bijzonder eenvoudig maakt. Voor de automobielindustrie is er overigens ook een AIDA-comform model.

Geoptimaliseerde goederenstroom, verhoogde productiviteit

De navigatie van AGV’s voor het transport van materialen en goederen kan als alternatief ook opgelost worden via een flexibele optische geleiding. Met de OGS 600, biedt Leuze electronic een compacte sensor voor dit doel aan. Hij werd bekroond met de ‘Innovative Product Award’ in China door een jury van experten van het vakblad ‘Modern Manufacturing’. Met zijn randdetectie en transmissie van controlesignalen naar de aandrijving, kan het traject optisch begeleid worden. Dat wil zeggen dat rijden op de meest eenvoudige manier geautomatiseerd kan worden. De routes van de AGV’s kunnen flexibel aangepast worden door middel van geoptimaliseerde trajecttapes. Het compacte ontwerp van de OGS 600 en zijn lage minimale afstand tot de grond van 10 mm maken dat hij ook in platte voertuigen past.

De IPS400 i is ’s werelds kleinste cameragebaseerde sensor voor vakpositionering van een stellingbedieningsapparaat bij dubbele vakdiepte.

 

Tijd en geld besparen

Andere intralogistieke hoogtepunten op de stand van Leuze electronic waren de IPS 400i en de CMS 700i. Met de IPS400i breidt Leuze electronic zijn IPS serie uit met een model dat een optische dubbeldiepe vakfijnpositionering biedt. De IPS400 i is ’s werelds kleinste camera-gebaseerde sensor voor vakpositionering van een stellingbedieningsapparaat bij dubbele vakdiepte. De sensor detecteerd ronde gaten en reflextoren zowel bij enkele als dubbele vakdiepte. De CMS 700i is dan weer een nieuw ontwikkeld 3D-contourmeetsysteem, gebaseerd op Leuze electronic’s CML 730i lichtgordijn voor een correcte opslag van goederen. Het complete systeem omvat alle componenten (schakelkast, bevestigingselementen en verbindingstechnologie) onder een referentienummer en kan aangepast worden voor elke klant. De CMS 700i meet het volume en de vorm van objecten die passeren, ongeacht hun oppervlaktestructuur en kan uitsteeksels identificeren. Zelfs vlakke objecten zoals polyzakken kunnen precies en economisch gedetecteerd worden, zonder complexe camera-installatie. De intuïtieve WebConfig interface bespaart klanten tijd en geld en stelt ze in staat om zelf de oplevering en het onderhoud uit te voeren.

De navigatie van AGV’s voor het transport van materialen en goederen kan als alternatief ook opgelost worden via een flexibele optische geleiding. Met de OGS 600, biedt Leuze electronic een compacte sensor voor dit doel aan.

 

Industriële automatisering ontwerpen

Gestandaardiseerde industriële communicatie draagt bij tot een intelligente productieomgeving. Deze standaardisering of vereenvoudiging wordt onder andere mogelijk gemaakt door veldbusoplossingen met EtherCAT interface of IO-Link. Producten met een IO-Link smart Sensor Profile, zoals de ODS9 optische afstandssensor maken zowel een sensoridentificatie mogelijk als toegang tot alle proces- en diagnosedata, zelfs zonder IODD apparaatbeschrijvingen. Dit maakt IO-Link sensoren veel eenvoudiger te integreren of te vervangen in een systeem. Met live demonstraties toonde Leuze electronic hoe procesgerelateerde informatie zoals de leeskwaliteit van een barcodescanner of de reservefunctie van een retroreflectieve foto-elektrische sensor kan worden gecapteerd en hoe aanpassingen in de cloud kunnen worden gemonitord. Zo worden onderhoud en herstellingen predictief  en kan de beschikbaarheid en kostenefficiëntie van machines verhoogd worden. Dankzij het dual-channel principe van Leuze electronic, wordt de realtime data voor het productieproces simultaan getransfereerd met de statusinformatie naar de besturing.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.