NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Slimme, flexibele grijpers komen zich aan u voorstellen
De tandwieloverbrenging van de EGK met rondsel/ tandwielprincipe zorgt voor een constante grijpkracht over de gehele vingerlengte en maakt permanent opnieuw grijpen mogelijk.

Slimme, flexibele grijpers komen zich aan u voorstellen

Automatisering en robotisering zijn de toekomst om de schaarste aan personeel op te vangen. In een high mix, low volume markt zijn slimme, flexibele en makkelijk te programmeren grijpers dan een must. Met de EGK en EGU lanceert SCHUNK twee interessante modellen voor kleine onderdelen die voor heel wat toepassingen in aanmerking komen. Twee modellen die het daarom ook graag uitgebreid aan u komt voorstellen. SCHUNK organiseert een lanceringsevent bij zes robotfabrikanten en -leveranciers: ABB, FANUC, Germond, Industrial Cobotics, Kuka en Staübli. De ideale gelegenheid om de nieuwe grijpers al aan het werk te zien.

Flexibele productieprocessen vanaf batchgrootte 1, zelfs in ruwe omgevingen: hier komt de nieuwe slimme universele grijper EGU van SCHUNK pas echt tot zijn recht.

Zes demo’s op zes locaties, tussen 19 april en 4 mei. De EGK en EGU krijgen meteen een hele roadshow. Dat SCHUNK zo’n grootschalig lanceringsevent opzet, heeft meerdere redenen. “Allereerst geloven we heel sterk in het potentieel van deze twee grijpers”, opent general manager Werner De Ridder. “Ze vinken alle eisen af die machinebouwers en integratoren vandaag stellen aan grijpertoepassingen: snel, flexibel, eenvoudig te programmeren en elektrisch. Want ook dat speelt een rol vandaag voor bedrijven die, in hun streven naar meer duurzaamheid, persluchttoepassingen tot een minimum willen beperken in de productie.” Ten tweede toont SCHUNK hiermee dat zijn open technologie zich makkelijk laat integreren. “Onze grijpertechnologie past naadloos op de verschillende robotmerken en ook in uw toepassing. Hand in hand for tomorrow is niks voor niks ons motto. Integratoren en eindklanten kunnen zich daar zelf van komen overtuigen.”

Tonen wat grijpers kunnen

Waar de EGK het fijnere werk voor zijn rekening kan nemen, zoals in cleanroomomgevingen of voor de handling van fragiele elektronica, is de EGU geschikt voor grotere automatiseringsprojecten en zwaardere gewichten. Machinebelading bijvoorbeeld. De Ridder: “Samen dekken ze dus een heel breed spectrum van toepassingen af. Op elke locatie (zie QR-code voor het volledige programma) zullen we daarom in een theoretische sessie uitleggen wat de grijpers precies kunnen. Zo staan er twee per dag geprogrammeerd. Maar we willen vooral al live applicaties en demo’s tonen wat ze in hun mars hebben en hoe gebruiksvriendelijk ze wel zijn. En uiteraard zullen onze specialisten ter beschikking staan om verdere vragen te beantwoorden. Er zal ook altijd een productspecialist uit Duitsland aanwezig zijn. We willen onze brede kennis en ervaring heel lokaal gaan brengen.” SCHUNK reist overigens met zijn demonstratiebus: voor wie wil ontdekken wat er nog meer in het gamma zit. Lets’ move – allen daarheen.

SCHUNK heeft met de EGK een gevoelige grijper ontworpen die veelzijdig inzetbaar is met een uitgebreide connectiviteit, en die tegelijkertijd voldoet aan de hoge eisen van cleanroom omgevingen.

EGK: Behoud van grijpkracht voor betrouwbare processen

Kleiner, fijner, gevoeliger – in veel industriële sectoren moeten producten voorzichtig worden behandeld. Bijvoorbeeld in de laboratoriumautomatisering, waar monsters, flesjes of trays veilig en betrouwbaar moeten worden gehanteerd, of in de elektronica-industrie bij het hanteren van printplaten. In alle gevallen is maximale procesbetrouwbaarheid vereist. Hiervoor heeft SCHUNK met de EGK een gevoelige grijper ontworpen die veelzijdig inzetbaar is met een uitgebreide connectiviteit, en die tegelijkertijd voldoet aan de hoge eisen van cleanroom omgevingen. Zijn tandwieloverbrenging met rondsel/tandwielprincipe zorgt voor een constante grijpkracht over de gehele vingerlengte en maakt permanent opnieuw grijpen mogelijk. Omdat er geen startafstand of krachtimpuls nodig is voor de krachtopwekking, levert de grijper vanaf het begin 100% van zijn prestaties. Het geïntegreerde grijpkrachtbehoud voorkomt dat werkstukken vallen en houdt de vingerpositie ook bij een noodstop vast. De aanwezige absolute encoder met hoge resolutie biedt extra procestransparantie. Het legt de positie van de basisklemmen permanent vast. Daarom kan het grijpproces na stroomuitval of herstart worden voortgezet zonder nieuwe referenties. Afhankelijk van de grijpergrootte, kunnen verschillende werkstukken met dezelfde grijper opgenomen worden dankzij de lange, vrij programmeerbare klemslag en de traploos instelbare grijpkracht van 20 tot 300 N. Voor het gevoelig grijpen van bijzonder fragiele werkstukken heeft SCHUNK de EGK uitgerust met een speciale ‘SoftGrip’ modus, waarbij bijna geen impulskrachten optreden.

De flexibele EGU grijper kan een grote productvariatie aan. Dit is mogelijk dankzij de vrij programmeerbare totale slag tot 160 mm en de traploze grijpkrachtinstelling tot 3.000 N, afhankelijk van de grootte.

EGU: Slimme universele grijper met grijpkrachtversterker

Flexibele productieprocessen vanaf batchgrootte 1, zelfs in ruwe omgevingen: hier komt de nieuwe slimme universele grijper EGU van SCHUNK pas echt tot zijn recht. Het uitgekiende afdichtingsconcept maakt de grijper bestand tegen vuil en perfect voor flexibele belading van werktuigmachines of bewerkingscentra. In bijzonder moeilijke omgevingen, zoals bij het laden van slijpmachines, kan de bescherming nog worden verhoogd met een stofdichte uitvoering. De EGU grijper kan vrij in een netwerk worden opgenomen en met weinig moeite worden geïntegreerd in zeer variabele productieprocessen. De flexibele grijper kan immers een grote productvariatie aan. Dit is mogelijk dankzij de vrij programmeerbare totale slag tot 160 mm en de traploze grijpkrachtinstelling tot 3.000 N, afhankelijk van de grootte. Het grijpproces is altijd veilig dankzij het geïntegreerde grijpkrachtonderhoud en de detectie van werkstukverlies. Bij stroomuitval of een noodstop blijft ten minste 80% van de grijpkracht betrouwbaar behouden. De positie van de grijpervingers is te allen tijde bekend bij de absolute encoder aan de uitgangszijde, zodat het proces na het inschakelen kan worden voortgezet zonder dat nieuwe referentiepunten moeten worden ingegeven. Een bijzonder kenmerk van deze nieuwkomer is de StrongGrip modus. Voor werkstukken met verschillende gewichten kan de grijpkracht dus tot 150% worden verhoogd, zonder dat een andere grijper moet worden gebruikt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.