Specialist in matrijzenbouw, precisie-onderdelen, automatisering en machinebouw

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Specialist in matrijzenbouw, precisie-onderdelen, automatisering en machinebouw
De vraag naar geautomatiseerde systemen met robotica en vision is enorm toegenomen.

Specialist in matrijzenbouw, precisie-onderdelen, automatisering en machinebouw

Cadcamatic is een dynamische specialist in mechatronica met 25 jaar ervaring in de productie van matrijzen en een passie voor automatisering. De firma heeft een unieke kennis op het vlak van machinebouw en de productie van precisie-onderdelen. De laatste jaren werden de fundamenten van de organisatie versterkt. Het machinepark kreeg een update en werd uitgebreid. Het personeelsbestand werd meer dan verdubbeld. Begin 2022 nam Cadcamatic een nieuwbouw op bedrijventerrein De Ringaert in Torhout in gebruik. Deze eyecatcher betekent een enorme meerwaarde op het vlak van uitstraling en opent nieuwe opportuniteiten voor nog grotere installaties.

Het nieuwe expertisecentrum van Cadcamatic is een echte eyecatcher met een productiehal van 4000 m² en 2000 m² aan kantoren, verspreid over twee verdiepingen.

Cadcamatic werd een kwarteeuw geleden opgestart vanuit een specialisatie in precisiemechanica. Deze specialist in matrijzenbouw, precisie-onderdelen, automatisering en machinebouw heeft sindsdien al veel ambitieuze projecten tot een goed einde gebracht. 

“We gaan geen enkele uitdaging uit de weg en schrikken niet terug om projecten aan te nemen die anderen omwille van omvang of complexiteit niet aandurven”, vertelt managing director Alexandre Rogiers. “Bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren doen een beroep op onze competentie en ervaring. Zo zijn we actief in de metaalbouw, de automobielsector, de voedingsindustrie, de farmaceutische nijverheid, de medische sector, en onze innovatieve oplossingen worden ook steeds vaker ingezet in productieomgevingen voor elektrische voertuigen. Elke sector en toepassing heeft een eigen specifiek insteek, wat ieder project uniek maakt. Bovendien kan de kennis uit gerealiseerde projecten ook bij andere opdrachten gebruikt worden.”

De afdeling matrijzenbouw ontwikkelt en produceert hoogwaardige snij- en plooimatrijzen, volgwerktuigen, extrusiematrijzen en werktuigonderdelen.

Drie pijlers

Cadcamatic rust op drie pijlers. Zo ontwikkelt en produceert de afdeling matrijzenbouw hoogwaardige snij- en plooimatrijzen, volgwerktuigen, extrusiematrijzen en werktuigonderdelen voor de meest veeleisende industriële klanten overal in Europa. 

Naast de metaalverwerkende industrie is de automotive op vandaag het grootste groeisegment. “Alles wordt volledig in eigen huis uitgevoerd, waardoor we flexibel kunnen reageren op vragen van onze klanten. Dat geldt voor de matrijzenbouw én de productie van precisie-onderdelen,” stelt Kristof Pardaens, manager tools & dies bij Cadcamatic. “Deze tweede pijler vervaardigt immers de meest complexe componenten voor gebruik in de eigen installaties en in projecten van derden. Dat zijn vaak onderdelen met warmtebehandeling in combinatie met hoge nauwkeurigheid. We mikken hier niet op seriewerk, maar eerder op prototypes, enkelstuks of kleine reeksen tot 500 stuks. We beschikken daarvoor over een uitgekiend machinepark met de meest uiteenlopende verspanende machines, maar ook meerdere systemen voor het 4-assig vonken, het zinkvonken of het 3D-frezen en de nieuwste generatie 3D-meetapparatuur. We investeren ook in de continue scholing van onze mensen, want zij kunnen één voor één zelf op de machine programmeren, waardoor de doorlooptijden uitzonderlijk kort zijn.” 

Bij de afdeling machinebouw en automatisering, tot slot, ligt de klemtoon op het ontwerp, de productie en de montage van innovatieve custom-made totaaloplossingen, die robotics, vision en fijnmechaniek combineren.

Cadcamatic beschikt over een up-to-date machinepark en ervaren medewerkers.

Nieuw expertisecentrum

Cadcamatic heeft de laatste jaren fors geïnvesteerd om de fundamenten van de organisatie te versterken met het oog op een verdere groei. Alleen de huisvesting op De Leite in Ruddervoorde was een rem. 

“De oude gebouwen waren te klein geworden en hadden ook niet de uitstraling die we zelf aan ons bedrijf wilden geven. Daarom beslisten we een nieuwe hoofdzetel te bouwen en gingen op zoek naar een geschikte locatie. In de directe omgeving waren er geen opties. We wilden echter ook niet te ver uitwijken, omdat we zoveel mogelijk en liefst alle medewerkers wilden behouden. Zij staan immers garant voor de kennis die in ons bedrijf aanwezig is”, legt Rogiers uit. “Uiteindelijk vonden we deze site op bedrijventerrein De Ringaert in Torhout, goed voor een totale oppervlakte van 1 hectare. Deze locatie bevindt zich niet langs een autoweg, maar wel naast de spoorlijn Torhout-Roeselare en de fietssnelweg die er straks aangelegd wordt.”

Cadcamatic bedenkt, produceert en installeert productielijnen en custom-made machines, meet- en testtoestellen en conveyors en andere logistieke oplossingen.

Eyecatcher

Het nieuwe expertisecentrum van de mechatronicaspecialist is een echte eyecatcher, met een productiehal van 4000 m² en 2000 m² aan kantoren, verspreid over twee verdiepingen. Architect en bouwheer kozen voor een donkere gevelbeplating in combinatie met vele grote glaspartijen, die overal moeten zorgen voor lichtinval en transparantie. 

Vooraan bevinden zich de kantoren voor directie, administratie, marketing en IT, en een cafetaria voor de medewerkers. In dit gedeelte komen nog een showroom en multifunctionele ruimte die gebruikt kan worden om klanten, studenten en andere groepen te ontvangen. 

De verschillende engineering afdelingen en de werkvoorbereiding sluiten aan op de productiehal, waardoor een snelle interventie te allen tijde mogelijk is. De cleane look van de witte muren wordt op verschillende plaatsen onderbroken door de integratie van houten wanden, die niet alleen het geheel opfleuren maar ook de akoestiek in het gebouw naar een hoger niveau tillen.

Alle machines en productielijnen worden in de productiehal bij Cadcamatic opgebouwd, waar ze ook door de klant gereceptioneerd worden.

Kwaliteitsniveau

“Onze productiehal is opgedeeld in zones voor de verschillende afdelingen. Zo zijn alle verspanings- en andere machines voor de productie van matrijzen en precisie-onderdelen in één hoek samengebracht. De machines voor het vonken en de meetapparatuur, waar temperatuurschommelingen een invloed op de nauwkeurigheid kunnen hebben, werden ondergebracht in aparte ruimtes. Die kunnen bij een te hoge temperatuur afgesloten en bijkomend geklimatiseerd worden. We hebben niets aan het toeval overgelaten om onze klanten steeds weer hetzelfde hoge kwaliteitsniveau te garanderen. Daarnaast is er in de hal voldoende ruimte om de machines en productielijnen op te bouwen en door de klanten te laten receptioneren en onderdelen en materialen te stockeren,” gaat de managing director verder. 

“In februari 2021 stond er op deze site niets, maar begin dit jaar konden we verhuizen. Dit gebouw biedt ons de mogelijkheid om verder te groeien. Er is ruimte voor bijkomende machines en nieuwe medewerkers. Ons personeelsbestand was voor de verhuis al meer dan verdubbeld, van 14 naar 32 mensen. Sinds begin dit jaar zijn er nog eens drie nieuwe mensen bijgekomen en zijn er ook nog altijd vacatures. Onze nieuwbouw is een visitekaartje en tevens een extra troef om nieuwe krachten aan te trekken. Zo krijgen we de laatste weken steeds meer, vaak spontane sollicitaties binnen. Opvallend detail: we kozen er bewust voor om zowel in kantoren als productiehal volledige transparantie te garanderen. We hebben niets te verbergen.”

Bedenken, produceren, installeren

De markt wordt steeds veeleisender. Machines en robots moeten sneller en nauwkeuriger werken en de cyclustijden worden korter. Daarom stijgt de vraag naar intelligente en innovatieve totaaloplossingen, die volledig geautomatiseerd produceren, controleren en/of transporteren. Daarbij worden geïntegreerde vision systemen standaard onderdelen. 

Cadcamatic bedenkt, produceert en installeert productielijnen en custom-made machines, meet- en testtoestellen en conveyors en andere logistieke oplossingen voor de meest uiteenlopende sectoren. Het doel is de productiviteit en efficiëntie op de werkvloer bij de klant te optimaliseren, zowel in het productieproces, bij de kwaliteitscontrole als in de logistieke flow.

“Projecten die andere machinebouwers naast zich neerleggen, nemen wij wel op. We kunnen daarbij rekenen op een team van enthousiaste en vakkundige medewerkers, die een uitgebreide kennis en een jarenlange ervaring in de meest diverse toepassingen gebruiken om een maatoplossing te ontwerpen.”

“We starten steeds van een wit blad en luisteren naar de behoeften. Daarna wordt een eerste concept uitgewerkt, dat samen met de klant bekeken en, indien nodig, bijgestuurd wordt. Na verschillende gesprekken komen we tot een volledig afgewerkt ontwerp, klaar voor verdere engineering, productie en assemblage. De klant komt zijn systeem in onze productiehal receptioneren, waarna alles ontmanteld en getransporteerd wordt om op locatie weer op te bouwen. Dat gebeurt door dezelfde mensen die de assemblage en programmering doen, want zij weten perfect hoe alles functioneert,” legt Wim De Coene, manager automation projects bij Cadcamatic, uit. 

“We merken dat de vraag naar geautomatiseerde systemen met robotica en vision enorm toegenomen is. Dat geldt niet langer alleen voor grote bedrijven, want ook de kleinere kmo’s zijn vragende partij. Daarom hebben we onze competenties gevoelig uitgebreid. Eind 2020 tekenden we ook een partnerovereenkomst met ABB, de pionier op het vlak van industriële en collaboratieve robots. Als preferred integrator voor de Benelux hebben we een ruime kennis van hun robots en krijgen rechtstreeks toegang tot hun meest actuele technologieën. Uiteraard volgen we alle trends op de voet en passen steeds weer nieuwe technologieën toe, zoals bijvoorbeeld artificial intelligence of deep learning.” 

Alexandre Rogiers bij een van de machines die door zijn mensen ontwikkeld en geproduceerd werden.

Vertrouwen als basis

Cadcamatic heeft intussen een ruim portfolio van referentieprojecten in binnen- en buitenland. Alle oplossingen worden ontwikkeld en gebouwd volgens de laatste richtlijnen, met de nieuwste technologieën en met de juiste insteek op het vlak van veiligheid, ergonomie en productiviteit. 

“We streven naar een samenwerking op lange termijn met al onze klanten. Voor elk nieuw project kloppen ze bij ons aan. Elk jaar komen er ook nieuwe klanten bij,” sluit managing director Alexandre Rogiers af. “Vertrouwen is daarbij hét sleutelwoord. Aangezien al onze systemen op maat gemaakt worden, hebben we geen folder met beproefde machines of productielijnen, waaruit de klant kan kiezen. Bij ons weten ze alleen wat de prijs van hun totaaloplossing zal zijn en eens het contract getekend is, wordt alles opgestart en tot in de kleinste details uitgewerkt en geproduceerd. We engageren ons wel om voor elk project een geschikte oplossing te bieden. Er is in al die jaren nog geen enkele klant die finaal zonder oplossing eindigde. We maken het verschil door onze ervaring in fijnmechaniek, machinebouw en automatisatie. Bij ons hebben ze één aanspreekpunt voor de volledige uitwerking van hun project. En dat willen we op Indumation nog eens duidelijk in de verf zetten.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.