Toepassing van Industry 4.0-technologie - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Toepassing van Industry 4.0-technologie

Toepassing van Industry 4.0-technologie

Op de SPS / IPC / Drives-beurs in Nurnberg toonde Pepperl + Fuchs in haar Solutions Park interessante toepassingen van Industry 4.0-technologie.

Zo maakt “Connected Customization” gebruik van een multi-sensorsysteem met LiDAR-scanners en kleurencamera’s om een puntenwolk van de bezoekers te creëren, die vervolgens hun gekleurde 3D-evenbeeld op hun mobiele apparaat kunnen bekijken. De bezoeker krijgt ook een gepersonaliseerd beursmagazine te zien, met daarop een afdruk van zijn of haar eigen afbeelding.

“Cloud-gebaseerde RFID-oplossing” toonde een verbluffend eenvoudige oplossing op basis van RFID voor de registratie van assets in de productie. Dit zorgt voor een performante opvolging van goederen via de cloud van Neoception, een dochteronderneming van Pepperl + Fuchs. Er is daarbij geen PLC met bijbehorende programmering nodig.

De “Sensor Data in the Cloud” opstelling toonde een productie-eenheid met IO-Link-sensoren en actuatoren die geïntegreerd worden in de Cumulocity Cloud van Software AG. Dat verloopt via een Dell-gateway die voorzien is van de bijbehorende Neoception-software. Met dit Cumulocity-concept kan data uit een productie-eenheid centraal bijgehouden, beheerd en vergeleken worden met andere productie-eenheden.

In “Internet of Sensors” tenslotte werden applicaties uit het Internet of Things getoond op basis van draadloze sensoren. Hierbij onder meer sensoren die de vulniveaus van glasrecyclingcontainers in Smart Cities nagaan, de status van handmatige regelkleppen controleren in Smart Industry applicaties, en de status van transportcontainers opvolgen in Smart Logistics toepassingen.

Automatisering is onze wereld. Een perfecte applicatieoplossing is ons streven.

De bereidheid om ondernemersrisico´s te nemen, een pioniersgeest en een vast geloof in eigen inventieve krachten – het waren de fundamenten waarop Walter Pepperl en Ludwig Fuchs in 1945 hun radioreparatiebedrijf in Mannheim startten. Hun uitvinding van de benaderingschakelaar enkele jaren later vormde het bewijs van hun kunnen. Het was tevens het startpunt van een succesverhaal dat bepaald is door hechte klantenrelaties en innovatieve automatiseringstechnologieën en -processen. Toen, zowel als nu, is onze focus doelbewust gericht op de individuele behoeften van elke klant. Als pionier op het gebied van de elektrische explosiebeveiliging, zowel als toonaangevende innovator van zeer efficiënte sensoren – de nauwe communicatie met onze klanten is wat ons uiteindelijk heeft gemaakt tot een koploper op het terrein van de automatiseringstechnologie. Ons hoofddoel is het combineren van geavanceerde technologieën en uitgebreide diensten voor het optimaliseren van de processen en toepassingen van onze klanten.

Voor meer informatie, bezoek onze website: www.pepperl-fuchs.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.