NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Traploos instelbare mutingarmen voor veiligheidslichtschermen PSENopt II van Pilz –

Traploos instelbare mutingarmen voor veiligheidslichtschermen PSENopt II van Pilz –

Zeer flexibele muting voor meer productiviteit!

Voor de veiligheidslichtschermen PSENopt II biedt Pilz nieuwe typen mutingarmen aan, waarmee de mutingfunctie voor het eerst volledig flexibel kan worden ingesteld. Dit komt doordat de sensoren van de mutingarmen nu volledig vrij en dus individueel via een traploze instelling kunnen worden gepositioneerd – voor L-, T- en X-muting. Deze maximale flexibiliteit zorgt voor ononderbroken productieprocessen, aangezien onnodige stilstandtijden worden voorkomen. Dit zorgt voor een hogere productiviteit in bijvoorbeeld de verpakkingssector of de logistiek.

De mutingarmen van Pilz worden rechtstreeks op de veiligheidslichtschermen PSENopt II of op de beschermkolom van het lichtscherm gemonteerd.

Traploze instelling voor verschillende beschermingsvelden

De bevestiging gebeurt via groefstenen, die vanaf nu horizontaal langs de volledige groef van het veiligheidslichtscherm of op de beschermingszuil kunnen worden gemonteerd. Dit betekent dat de gewenste hoogte nu afzonderlijk kan worden gekozen, aangezien dit een traploze instelling mogelijk maakt. De posities van de mutingsensoren kunnen daarbij worden vastgesteld volgens de norm IEC 62046. Zo kunnen diverse configuraties veilig en met grote flexibiliteit worden gerealiseerd. Gebruikers profiteren van de mogelijkheid om verschillende beveiligingsvelden voor L-, T- en X-muting te configureren.  Op die manier kunnen eisen toepassingsspecifiek worden geïmplementeerd. Afhankelijk van de toepassing is een complete set accessoires met mutingsensoren en reflectoren beschikbaar. Aanpassingen kunnen op elk moment flexibel worden doorgevoerd – ook achteraf.

Geschikt voor zelfs het meest intensieve gebruik

De veiligheidslichtschermen uit de productfamilie PSENopt II bieden vinger-, hand- en lichaamsbescherming voor toepassingen tot PL e volgens EN ISO 13849. Ze zijn verkrijgbaar in lengtes van 150 mm tot 1800 mm. Net als de veiligheidslichtschermen zijn de mutingarmen dankzij hun robuuste ontwerp uiterst ongevoelig voor schokken, botsingen en trillingen. Dit maakt ze optimaal geschikt voor gebruik in zware industriële omgevingen. Ze hebben een schokbestendigheid van 10 g – d.w.z. ze voldoen aan versnellingen tot 10 g en dus aan een schokbelasting overeenkomstig de norm EN 60068-2-27.

Totale oplossing voor efficiënte muting

In het bijzonder, bij de aanvoer en afvoer van materiaal of bij de material handling in de mens-robot-collaboratie (MRC) maakt het muting-oplossingspakket: bestaande uit de veiligheidslichtschermen PSENopt II, de bijbehorende mutingarmen en de veilige kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz een efficiënte productie zonder onnodige stilstand mogelijk. In de softwaretool PNOZmulti Configurator voor kleine besturingen zijn functiebouwstenen voor mutingtoepassingen met de veiligheidslichtschermen PSENopt II beschikbaar. Toepassingen zoals de bewaking van transportbanden en palletiseermachines of het regelen van de uitloop van pakketten kunnen zo nog toepassingsspecifieker en productiever worden uitgevoerd.

Meer informatie over de veiligheidslichtschermen voor lichaamsbescherming vindt u hier.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.