Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Services & Solutions

Uitbesteden kabelpakket rendabel vanaf enkelstuks

lapp-brand-image-robot-industri-lapp-norge-miltronic-stor_email kopiëren
Het ÖLFLEX CONNECT programma van LAPP is onder meer toepasbaar binnen de robotica.

Tekst | Evi Husson

Beeld | LAPP

1 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Goed kabelmanagement vergt een investering in tijd en geld. Uitbesteden kan daardoor een rendabele oplossing zijn. Zelfs bij enkelstuks. 

Ieder type robot heeft een ander kabelpakket afhankelijk van de toepassing. Soms moeten kabels een hoge beschermingsgraad hebben of moeten ze bestand zijn tegen agressieve reinigingsmiddelen. In andere gevallen moet het kabelpakket eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in een machine of is specifiek materiaal vereist.  Kortom, bij bekabeling komt er veel meer kijken dan op het eerste gezicht lijkt. 

Investering

In de robotsector beschikken bedrijven niet altijd over de juiste mensen met de juiste kennis. En wie wel voldoende vakmensen in huis heeft, wil ze veeleer inzetten voor de corebusiness en niet voor het verbinden van connectoren aan kabels. Het inkopen van een compleet kabelsysteem is evenmin een simpele druk op de knop. Wie kabelmanagement in eigen beheer houdt, heeft daarnaast strip-, knip- en krimpmachines en test- en meetapparatuur nodig die ook moet worden onderhouden. Goed kabelmanagement vergt met andere woorden een investering in tijd en geld. 

Kabelrups voor een lineaire as met één rotatierichting.

All-in-one service

Kabelfabrikant LAPP heeft daarom de afdeling Systems opgezet. Deze afdeling ondersteunt ingenieursafdelingen bij het maken van moeilijke keuzes. Daarnaast zorgt het voor de productie van complete kabelsystemen. ÖLFLEX CONNECT werd geboren. Een all-in-one service van LAPP waarbij zelfs enkelstukssystemen rendabel zijn. Hoe dit mogelijk is? Door een online configuratiesysteem dat ingenieurs helpt om snel tot de juiste ontwerpkeuzes te komen. Het stroomlijnt daarnaast aan LAPP zijde de informatievoorziening richting de kabelfabriek. Maar niet alles is met dit systeem te configureren. Wie bijvoorbeeld een pakket wil met glasvezel of pneumatiek of andere bijzondere wensen heeft, kan nog steeds gewoon bellen of mailen.

Engineering Guideline

Voor robotfabrikanten die liever zelf de volledige controle houden over hun ontwerp, is er nu een meer dan veertig pagina’s tellende ‘Engineering Guideline’. Hierin staat schakel voor schakel uitgelegd wat de invloed van elke ontwerpkeuze is. Het document is voor zowel de robotfabrikant als de systeemintegrator een aanrader. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details