NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Vakkundige verdeler kan kracht van merk nog versterken

Vakkundige verdeler kan kracht van merk nog versterken

Bij de A.Z. Hollink Group namen ze een tijdje terug bewust de beslissing om een aantal partnerships te beëindigen en voluit te kiezen voor die tandem met één merk: RENK AG. De firma uit Apeldoorn is de vaste partner van de Duitse fabrikant voor de verdeling van hun glijlagers, koppelingen en tandwielkasten in 38 landen. Naast kwaliteit en betrouwbaarheid staat de naam A.Z. Hollink ook synoniem voor deskundig advies en een uitstekende service. 

RENK biedt glijlagers, M-lagers en E-lagers, boogtand- en turbotandkoppelingen, pennen- en lamellenkoppelingen, membraamkoppelingen en tandwielkasten.

Focus op één merk

De A.Z. Hollink Group is al meer dan vijftig jaar verdeler van de hoogwaardige glijlagers, koppelingen en overige power distributie producten van RENK AG. In het verleden had de firma nog andere merken in de portefeuille, maar een tijdje geleden werd bewust gekozen om voluit de kaart van het Duitse topmerk te trekken. 

“Ons team was te klein om alle merken perfect te blijven ondersteunen, en het is ook niet evident om technisch geschoold en enthousiast personeel te vinden. Daarom werden een aantal partnerships stopgezet en kozen we enkel voor de verdeling van de producten van RENK AG. Intussen zijn we uitgegroeid tot een van hun voornaamste partners, actief in 38 landen”, vertelt managing director Lars van der Weide. “Bij A.Z. Hollink zitten we niet stil. We blijven investeren in ons team om de klanten te allen tijde de beste ondersteuning en service te kunnen garanderen. Dit bedrijf heeft de laatste tijd een ‘grondige’ verjongingskuur ondergaan, waardoor we opnieuw klaar zijn voor de uitdagingen van vandaag en morgen. Met enige trots stellen we bovendien een nagelnieuw logo voor.”

Hyguard® hydraulische veiligheidskoppelingen beschermen cruciale elementen tegen schade door een te hoge of onverwachte belasting.

E-type lagers

Het assortiment van RENK omvat horizontale en verticale glijlagers, boogtand- en turbotandkoppelingen, pennen- en lamellenkoppelingen, membraamkoppelingen, tandwielkasten, M-lagers en E-lagers. Deze laatste werden oorspronkelijk ontwikkeld als lagers voor elektrische machines, blowers, turbocompressoren en horizontale waterturbines. Door hun bijzondere, ultramoderne ontwerp kunnen ze echter bijna overal in de machinebouw ingezet worden. Ze kunnen zo geassembleerd worden, dat ze op verschillende manieren aan de vereisten voldoen.

Door hun bijzondere, ultramoderne ontwerp kunnen E-lagers bijna overal in de machinebouw ingezet worden.

Hyguard® veiligheidskoppeling

De Hyguard® hydraulische veiligheidskoppelingen zijn een van de trekpleisters in het gamma. Deze systemen staan in voor de beveiliging van de aandrijflijn om cruciale elementen te beschermen tegen schade door een te hoge of onverwachte belasting. 

“De beschadiging van een motor door een te hoge belasting brengt hoge kosten met zich mee. Dat weegt niet op tegen de investering in een veiligheidskoppeling, zoals onze Hyguard®”, geeft de managing director aan. “Zodra het koppel het berekende niveau overstijgt, wordt de hydraulische druk in de koppeling vrijgelaten, waardoor de aandrijflijn onmiddellijk losgekoppeld wordt en schade aan de motor vermeden wordt. Alleen de nippel moet vervangen worden, waarna het systeem weer op druk gebracht kan worden en de koppeling en aandrijflijn opnieuw gebruikt kunnen worden.”

De RENK Group heeft een dochteronderneming die sinds 1986 testsystemen op maat ontwerpt en produceert: RENK Test System GmbH (RTS).

Testsystemen op maat

De RENK Group heeft een dochteronderneming die sinds 1986 testsystemen op maat ontwerpt en produceert: RENK Test System GmbH (RTS). De testsystemen, een combinatie van nauwkeurige hard- en software, zijn duurzaam en garanderen een foutloze werking. Dergelijke turnkey oplossingen worden bijvoorbeeld ontworpen en geleverd voor fabrikanten in de automobielsector, de trein- en vliegtuigbouw, de agricultuur, maar ook voor de bedrijven die gespecialiseerd zijn in de productie van militaire voertuigen.

Toegevoegde waarde

De A.Z. Hollink Group is niet zomaar een verdeler, maar een betrouwbare partner voor enerzijds de fabrikant en anderzijds de klanten. “We staan samen met de fabrikant garant voor een hoge kwaliteit en betrouwbare levertermijnen”, sluit Lars van der Weide af. “We willen onze klanten vooral toegevoegde waarde bieden. Daarom denken we met hen mee, op zoek naar een gepaste oplossing voor hun specifieke toepassing. We geven technische ondersteuning en zetten fors in op service.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.