Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Motion, Gears & Drives

Variabele snelheidsregelingen voor betere energiezuinigheid en connectiviteit

WEG642—CFW900-2
CFW900 met een vereenvoudigd design en hogere vermogensdichtheid.

Tekst | WEG BENELUX

Beeld | WEG BENELUX

11 mei 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

WEG is een wereldleider op het gebied van elektromotoren en variabele snelheidsregelingen (VSD), gericht op energiezuinige apparatuur, en lanceert nu een nieuwe High-Performance VSD. De CFW900 heeft een vereenvoudigd design en een hogere vermogensdichtheid, en laat gebruikers snel en gemakkelijk naar de configuraties en technische gegevens gaan. De VSD biedt een geavanceerde energiebesparingsfunctie, een breed werkgebied, veiligheidsfuncties en een verhoogde productiviteit in heel wat industriële toepassingen.

De CFW900 is compacter, wat de installatie in elektrische omkastingen vergemakkelijkt, en bedoeld om alle toepassingen efficiënter te maken. De CFW900 heeft een ingebouwde functie om WEG’s Motion Fleet Management (MFM) eenvoudiger te kunnen toepassen. Dit systeem maakt het mogelijk om een industrieel machinepark online te monitoren en het onderhoud ervan te beheren. 

Dit nieuwe model heeft tevens een ethernet-poort, zodat het belangrijke besturingsdata naar het MFM-systeem kan sturen, dat daardoor de werking en het onderhoud nog beter kan monitoren. De CFW900 werkt bovendien samen met een hele reeks systemen om gebruikers te helpen hun VSD te managen — dankzij een slim managementsysteem kan het gedrag van de inverter voortaan worden afgestemd op schommelingen in de belasting, voedingsspanning en omgevingstemperatuur, waardoor het geheel onder uiteenlopende omstandigheden steeds optimaal functioneert. 

Daarnaast is de CFW900 compatibel met de nieuwe EcoDrive app, waarmee gebruikers hun systemen kunnen monitoren, parameters instellen, programmeren en de systeemefficiëntie kunnen simuleren. Deze VSD kan ook direct gegevens met de cloud uitwisselen en biedt een verbeterde beveiliging voor de data en informatie. 

“Nadat de EU verleden jaar met nieuwe regelgeving is gekomen, is WEG VSD’s blijven ontwerpen die een stap op de wetgever vooruitlopen en gericht zijn op een grotere energiezuinigheid”, zegt Marek Lukaszczyk, European and Middle East Marketing Manager bij WEG. “Door de CFW900 aan de CFW-lijn toe te voegen, wilden we een VSD met een optimale connectiviteit aanbieden, waarmee gebruikers de productiviteit, het gebruiksgemak en de inzetbaarheid in al hun toepassingen kunnen verbeteren.” 

Net als eerdere modellen heeft de CFW900 ook ingebouwde veiligheidsvoorzieningen, zoals Safe Torque Off (STO) en Safe Stop 1 (SS1). Deze functies kunnen elke ongewenste machinestart blokkeren en ongecontroleerde stops verhinderen, wat dit product nog veiliger maakt voor de operators. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details