NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Het vergt wel wat knowhow om tot een perfect afgeregeld systeem voor machinevisie te komen. Dat is waar Induvido van meerwaarde kan zijn.

Visietechnologie omgezet in gebruiksvriendelijke oplossingen

Machinevisie is ‘hot’. Wie zijn machine ogen kan geven, kan immers heel wat meerwaarde creëren op vlak van kwaliteitscontrole en ‘right first time’ productie. De uitdaging zit echter in het integreren van die signalen in de volledige automatisering van de machine of zelfs de productielijn. Vanuit die nood is Induvido ontstaan. Zaakvoerder Kenny Dom stelt zijn expertise in het werk om machinebouwers en eindgebruikers alle ondersteuning te geven die nodig is op vlak van visietechnologie. Sinds kort ook als preferred network solution partner voor Keyence.

Induvido staat voor Industrial Vision Systems Dom. Het toont meteen welke focus Kenny Dom legt met zijn bedrijf. Met een bachelordiploma in automatisering en een brede professionele basis in mechatronica weet Dom hoe productieomgevingen werken. Dat hij zijn onderneming uit de grond stampte in volle coronaperiode, toont ook dat hij uit het juiste ondernemershout is gesneden. “De passie voor machinevisie heb ik ‘on the job’ ontdekt. Het is een duidelijke trend in machinebouw om meer machinevisie te integreren. Om aan kwaliteitscontrole te doen, voor meer traceerbaarheid te zorgen, remote te kunnen kijken wat er misloopt… Er zijn enorm veel mogelijkheden.” 

Keyence staat voor kwalitatieve en robuuste oplossingen met een gamma dat heel breed gaat.

Meer dan camera’s alleen

De technologie is dat vandaag ook. Machinevisie omvat meer dan alleen camera’s. Het gaat ook om barcodelezers, 2D- en 3D-capturing, visiesensoren, hoogtemetingen… “Er zijn verschillende technologische oplossingen mogelijk om met behulp van machinevisie kwaliteitscontrolesystemen te realiseren, hardware- en softwarematig. Veel bedrijven hebben er zelf al in geïnvesteerd, maar lopen dan tegen de limieten aan om er in de praktijk een goedwerkende oplossing van te maken. Het vergt wel wat knowhow om tot een perfect afgeregeld systeem te komen.” 

Dat is waar Induvido van meerwaarde kan zijn. Van het volledig uitwerken van het concept tot en met de implementatie. “Maar ik ondersteun en begeleid ook bedrijven om zelf de systemen die ze staan hebben te leren afregelen en bedienen en nieuwe programma’s te schrijven. Of ik kijk samen met hen hoe we een bestaande oplossing kunnen updaten. Als ik vertrek, moet er een gebruiksvriendelijke oplossing staan.”

Juiste technologie kiezen

Knowhow en service voorop dus. Daar wil Indivudo de komende jaren zijn reputatie verder rond opbouwen. “Ik vertrek altijd vanuit de noden van de klant: wat wil hij precies bereiken met de integratie van visie. Eenmaal die scope is afgedekt, begint het advies om tot de juiste technologische keuzes te komen.”

Dat Indivudo gekozen heeft voor de technologie van Keyence, heeft daar alles mee te maken. “Ze staan voor kwalitatieve en robuuste oplossingen met een gamma dat heel breed gaat. Op die manier kunnen we echt gaan kijken wat er voor elke specifieke situatie precies nodig is. De juiste technologie en de juiste dimensionering van de oplossing. Ik probeer de klant daarbij niet alleen te wijzen op wat er vandaag nodig is, maar ook hoe hij zijn productie in de toekomst ziet evolueren om een future proof visieoplossing te implementeren.”

Er zijn nog weinig machines die naar de eindgebruiker vertrekken zonder een of andere vorm van visie in geïntegreerd.

Secuur en veilig werken

Induvido bestaat misschien nog niet zolang, maar de lijst van mooie referenties groeit steeds verder aan. “Er zijn nog weinig machines die naar de eindgebruiker vertrekken zonder een of andere vorm van visie in geïntegreerd. Alles wat je met je eigen ogen kan zien, daar kun je een geautomatiseerde oplossing op basis van visietechnologie tegenover zetten. Door me voortdurend bij te scholen rond dit onderwerp, volg ik alle nieuwe ontwikkelingen op de voet, zodat de klant ook alle innovaties mee krijgt.” 

Zijn eigen ervaring bouwde Dom op in de farma-industrie. “Een wereld waar er heel strikte procedures gelden. Dat appreciëren klanten ook in mijn manier van werken. Alles gebeurt volgens de regels en veiligheidsvoorschriften.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.