NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Vlottere doorloop voor logistieke processen
De experten van Equans tonen u de weg naar betere logistieke oplossingen, met oog voor veiligheid en de automatisering van uw processen.

Vlottere doorloop voor logistieke processen

De afgelopen jaren hebben we allemaal geleerd hoe belangrijk het is om de volledige supply chain goed op orde te hebben. En dat vraagt ook om betrouwbare partners om die te helpen beheren. Als multi-technische partner heeft Equans ook LMS (Logistic Management Systeem) oplossingen klaar op maat van bedrijven om een vlottere doorloop te verzekeren. Samen slagen we erin om uw logistieke processen te verbeteren, zodat u tijd, kosten en resources kan besparen. 

De coronapandemie, de problemen in het Suezkanaal, de materiaalschaarste…: we hebben ondervonden hoe belangrijk het is om over een betrouwbare supply chain te beschikken. Maar weet u ook hoeveel efficiëntiewinst u nog kan boeken door uw logistieke processen te automatiseren? Equans staat voor totaaloplossingen, zodat uw volledige logistieke flow in goede banen geleid wordt. Slim, klantvriendelijk en vooral betrouwbaar. De administratie, het beheer en de gegevensuitwisseling tussen uw processen, met inbegrip van de laatste nieuwe cloud en mobiele technologieën, en dat alles gebundeld in één geïntegreerd systeem in realtime. 

Equans staat voor totaaloplossingen, zodat uw volledige logistieke flow in goede banen geleid wordt. Slim, klantvriendelijk en vooral betrouwbaar.

Van alle markten thuis

Met Equans kiest u voor een service provider voor uw volledige logistieke keten die van alle markten thuis is. Met ervaring in een brede waaier aan sectoren, van bulk tot energie, weet deze multitechnische partner wat uw logistieke noden zijn, zowel op de baan, als op het terrein, als in de fabriek. De experten van Equans tonen u de weg naar betere logistieke oplossingen, met oog voor veiligheid en de automatisering van uw processen, ook in explosieve omgevingen. En alles wordt naadloos gelinkt met uw logistieke systemen voor orders, planning, fleet… Equans zorgt ook voor feilloos projectmanagement en voor alle nodige engineering en installaties van a tot z. Ook voor onderhoud en herstellingen kunt u er natuurlijk terecht. En ondersteunende service (24/7 call center) levert het bedrijf met de glimlach.

Dankzij de LMS oplossing van Equans kan Indaver vandaag drie keer zoveel pmd verwerken met hetzelfde aantal logistieke medewerkers.

Flexibel en modulair

Equans werkt echt op maat van de noden van zijn klanten. Geen beperkende standaardoplossingen, dus, waar u uw processen in ingepast moet krijgen. Neen. Dankzij de modulaire aanpak kan de oplossing telkens aangepast worden aan uw behoeftes en aan elke stap in uw logistieke proces. En ook eenvoudig mee evolueren met uw bedrijf als u groeit, als processen veranderen, als er nieuwe activiteiten bij komen…  

Drie keer meer pmd verwerken
Elk jaar beheert en verwerkt Indaver meer dan 5 miljoen ton afval. Afval dat door heel wat vrachtverkeer moet worden aan- en afgevoerd, wat een aantal logistieke uitdagingen met zich meebrengt. Door de in- en uitstroom te optimaliseren met een globaal Logistics Management Systeem (LMS) van Equans, slaagde Indaver erin om de efficiëntie, capaciteit én veiligheid op meerdere sites te verbeteren. 

Indaver vroeg Equans om een oplossing uit te werken die toeliet om een aantal logistieke processen op de sites in Duinkerke, Doel en Willebroek te automatiseren. Daarvoor werd één centraal communicatie- en orchestratieplatform voorzien, dat een betere samenwerking mogelijk maakt tussen de verschillende deelsystemen van de supply chain. Het systeem is 100% geïntegreerd met het ERP-systeem en de bestaande back-end en front-end oplossingen van Indaver. 

Nathalie Vasseur, projectverantwoordelijke bij Indaver: “We wilden een oplossing die kon beantwoorden aan de specifieke noden van elke site. Aangezien de LMS oplossing van Equans modulair is, konden we kiezen wat er voor ons van toepassing was. Zo is het aanmeld- en weegsysteem volledig geautomatiseerd op sites waar we weinig vrachten hebben. Op andere sites, zoals in Willebroek, wilden we onze verwerkingscapaciteit verdrievoudigen. Daarom hebben we de flow geoptimaliseerd om de tijd die vrachtwagens op het terrein doorbrengen te verkorten. Zo kan Indaver vandaag drie keer zoveel pmd verwerken met hetzelfde aantal logistieke medewerkers.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.