NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Vochtigheids- en temperatuursensor met verwisselbare sensor-tip

Vochtigheids- en temperatuursensor met verwisselbare sensor-tip

De EE212 vochtigheids- en temperatuursensor van E+E is geschikt voor uitdagende meettaken in de klimaattechniek, land- en tuinbouw en de farmaceutische industrie. Dankzij het modulaire sensorontwerp kan de sensor indien nodig eenvoudig direct ter plaatse worden vervangen. De E+E sensorcoating, de ruime keuze aan filters en de robuuste IP65/ NEMA 4 behuizing zorgen voor nauwkeurige en betrouwbare metingen, zelfs onder uitdagende werkomstandigheden.

Hoogwaardige, verwisselbare sensor-module

De sensorkop van de EE212  biedt plaats aan een plug-in sensormodule die is uitgerust met een uiterst nauwkeurig vochtigheids- en temperatuurdetectie-element van de nieuwste generatie.

De gepatenteerde sensorcoating en de verzegelde soldeerpunten verbeteren de meetprestaties en verlengen de levensduur van de sensorelementen in een uitdagende omgevingen. De elektronica in de module is ingekapseld en is daardoor goed beschermd tegen condensatie en corrosie. Voor de sensorsonde is een ruime keuze aan verschillende filters beschikbaar.

Een groot voordeel van de EE212 voor gebruik in een zwaar vervuilde en agressieve omgeving is het modulaire sensorontwerp. Het maakt het eenvoudig om de sensormodule met slechts een paar stappen te vervangen en volledig zonder gereedschap. Dit betekent dat downtime en servicekosten tot een minimum kunnen worden beperkt!

Veelzijdig gebruik, eenvoudige configuratie

De EE212 kan flexibel worden aangepast aan meettaken voor veelzijdig gebruik. Naast een nauwkeurige meting van de luchtvochtigheid en temperatuur berekent de sensor verschillende vochtigheid gerelateerde parameters zoals dauwpunttemperatuur, absolute vochtigheid en mengverhouding. De gemeten waarden zijn beschikbaar op twee configureerbare analoge uitgangen. Drie fysieke parameters kunnen worden weergegeven op het optionele grafische weergave. Dankzij de gratis EE-PCS configuratiesoftware kunnen de meetparameters, schaal en display weergave worden aangepast.

Installatievriendelijke behuizing

Een wandversie en een kanaalversie van de EE212 zijn beschikbaar. Met de beproefde HVAC-behuizing kan de sensor met gesloten deksel worden uitgewisseld. Dit betekent dat elektronica beschermd is tegen vervuiling op de bouwplaats. De behuizingsschroeven met bajonetsluitingen vergemakkelijken een snelle opening en sluiting van het deksel om zodoende de elektrische installatie snel te voltooien.

Voor meer info:

CaTeC b.v.
Turfschipper 114
2292 JB  Wateringen
0174 272330
info@catec.nl
www.catec.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.