NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Volledig inzicht in productie- en kwaliteitsproces met touchtechnologie

Volledig inzicht in productie- en kwaliteitsproces met touchtechnologie

Om de prestaties van machines in beeld te brengen voor een goede opvolging, zijn touchmonitoren een bijzonder populaire optie. Ook Agio Cigars koos voor een innovatief project in zijn vestiging in Westerlo voor deze technologie. Elke machine is voortaan gekoppeld aan een thin client met daarop MES-software van Novotek en CPA. De visualisatie van het systeem gebeurt op een 17” Elo touchmonitor. Hierdoor krijgt de internationale sigarenfabrikant inzicht in, voorspelbaarheid van en controle over het volledige productie- en kwaliteitsproces.

“Het is voor onze medewerkers belangrijk dat ze hun tijd maximaal kunnen besteden aan het produceren van sigaren en maar een minimum aan tijd verliezen aan het verzamelen van de gegevens. Een overzichtelijk touchscreen maakt dit mogelijk”, opent Johan Gebruers, bedrijfsleider van Agio Cigars. “Dankzij touchschermen heeft de operator immers altijd een duidelijk zicht op de prestaties van de machines en worden afwijkingen meteen gesignaleerd.” In de industrie is een goed werkend touchscherm echter niet altijd evident. Het moet in dergelijke omgevingen tegen een stootje kunnen en bovenal bestand zijn tegen stof en vuil. Gebruers koos daarom resoluut voor de touchtechnologie van Elo, officieel verdeeld door DOBIT Products. Een PC en thin client doen dienst als directe gebruikersinterface tussen de operator en de productiemachine.

Verschillende touchtechnologieën en aansluitingsmogelijkheden
DOBIT Products is meer dan een distributeur van producten. Het bedrijf staat al ruim dertig jaar voor passie voor technologie en een doorgedreven marktkennis. Als officiële verdeler van de Elo en AAEON producten beschikt het over een compleet assortiment van touchmonitoren, Panel PC’s, touchcomponenten en all-in-one systemen. Het eigen magazijn en de nauwe band met partners stelt DOBIT in staat om klanten op korte termijn verder te helpen. Elo componenten worden ook in de eigen productlijn geïntegreerd: de Luvox reeks. Omdat het deze lijn volledig zelf beheert, kunnen er op vraag van klanten producten uitgerust worden met verschillende touchtechnologieën en aansluitingsmogelijkheden en IP65-uitvoeringen.

DOBIT Products

Touch is de meest intuïtieve vorm van bediening. Operatoren kunnen het productieproces, stilstand, orders, productiefouten … op een heel eenvoudige en intuïtieve manier registreren.


Meest intuïtieve vorm van bediening
Touch in de industrie heeft heel wat voordelen. “Ook industriële bedrijven hebben er baat bij om te investeren in touchtechnologie. Touch is de meest intuïtieve vorm van bediening. Operatoren kunnen het productieproces, stilstand, orders, productiefouten … op een heel eenvoudige en intuïtieve manier registreren”, verklaart Wendy van de Sande, accountmanager bij DOBIT. “Wel is het belangrijk om rekening te houden met alle omgevingsfactoren, want in de industrie gaat het er al eens wat ‘harder’ aan toe. De Elo touchmonitoren die we bij Agio Cigars leveren, zijn uitgerust met AccuTouch en werken daarom perfect in omgevingen met veel fijn stof en vuil.”

DOBIT Products

Het is voor de medewerkers van Agio Cigars belangrijk dat ze hun tijd maximaal kunnen besteden aan het produceren van sigaren en maar een minimum aan tijd verliezen aan het verzamelen van de gegevens.


Koppelen interfaces
DOBIT verzorgt de hardware in dit project, CPA en Novotek staan in voor de software. Beide bedrijven zijn tevreden over het resultaat. “De samenwerking verliep heel vlot. Het koppelen van verschillende IT-onderdelen was een hele uitdaging maar dankzij de nauwe samenwerking en een goede portie doorzettingsvermogen is alles perfect geïmplementeerd”, besluit van de Sande. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.