Voorbeschouwing EMPACK 2019 | Belgisch dubbelevent voor de verpakkingsindustrie pakt uit met drie primeurs - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Voorbeschouwing EMPACK 2019 | Belgisch dubbelevent voor de verpakkingsindustrie pakt uit met drie primeurs

Voorbeschouwing EMPACK 2019 | Belgisch dubbelevent voor de verpakkingsindustrie pakt uit met drie primeurs

Voor wie dag in, dag uit verpakking ademt, staan 23 en 24 oktober met rood in de agenda aangestipt. Dan gaat in de Nekkerhal-Brussels North in Mechelen immers hét dubbelevent voor de verpakkingsindustrie door: Empack en Packaging Innovations. Terwijl de focus bij Empack op de verpakkingsmachines en -technologie ligt, combineert Packaging Innovations de wereld van de technologie met de creatieve ‘minds of branding’. Organisator Easyfairs pakt dit jaar uit met drie primeurs, die deze editie nog aantrekkelijker moet maken voor exposanten en bezoekers.

Packaging Innovations is het enige event in ons land voor marktgerichte,
inspirerende primaire en secundaire verpakkingen.

 

Empack en Packaging Innovations zijn de enige professionele verpakkingsevents in België. Empack is bovendien een echte belevingsbeurs waar bezoekers de laatste trends en innovaties op het gebied van verpakkingstechnologie en –machines kunnen ontdekken. Packaging Innovations is dan weer het enige event in ons land voor marktgerichte, inspirerende primaire en secundaire verpakkingen. “In 2017 namen 176 bedrijven deel en mochten we zowat 3.600 bezoekers verwelkomen, een stijging met meer dan 20% ten opzichte van de vorige editie”, zegt marketing event manager Karen Rammeloo. “We willen die trend verderzetten. Daarom hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd en drie primeurs in het leven geroepen. Het aanbod op Packaging Innovations verdubbelt. Dit event vindt dit jaar plaats in de Nekkerbox, een blackbox met een aparte ingang. Daardoor kunnen de bezoekers zelf kiezen of ze de beide beurzen bezoeken of enkel het gedeelte dat het meest bij hun interesses aansluit.”

Netwerken, kennis delen en innoveren

De organisatoren zetten meer dan ooit in op een sterke beleving bij de bezoekers. Dankzij drie nieuwe initiatieven ontstaat een interessante mix van netwerken, kennis delen en innoveren, waardoor de events nog aantrekkelijker worden voor bezoekers én exposanten. In samenwerking met het Verpakkking & Label Magazine vindt op 23 oktober de eerste editie van Get Smart (in) Packaging plaats. Dit netwerkevent omvat een seminarie­programma in samenwerking met Val-i-Pac, Fost Plus, Fetra, BVI Pack4Food en UAntwerpen, gevolgd door de uitreiking van de Belgische verpakkingsaward en een galadiner. “In samenwerking met RetailDetail, de leidende B2B-retailcommunity in de Benelux, organiseren we op 24 oktober ook het RetailDetail Food Congres, waar professionals uit binnen- en buitenland hun visie over de sector komen delen”, vult Rammeloo aan. “Geïnteresseerden kunnen op beide dagen eveneens deelnemen aan de Pentawards conferenties. Bekroonde designgoeroes, ontwerpbureaus en innovatieve verpakkingsdeskundigen geven bezoekers een kijkje op de toekomst van verpakkingsdesign en je kan er ook genieten van een tentoonstelling met de winnende Pentawards designs. Deze Pentawards wordt wereldwijd erkend als de meest prestigieuze wedstrijd met focus op verpakkingsdesign in al zijn vormen en de conferenties geven een uitstekend inzicht in hoe je design, merk en technologie met elkaar kunt verbinden.”

Empack is een echte belevingsbeurs waar bezoekers de laatste trends en innovaties op het gebied van
verpakkingsmachines en -technologie kunnen ontdekken.

 

De place-2-be

Dankzij de combinatie van twee verpakkingsevents onder één dak is dit dubbelevent dé ontmoetingsplek voor de hele verpakkingscommunity. Rammeloo: “De beide events zijn groter dan bij de vorige editie in 2017. We verwachten meer dan 4.000 bezoekers en willen de kaap van 200 exposanten bereiken. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, maar vooral voor Empack moet je snel reageren.”   


Praktisch info:

Waar? Nekkerhal-Brussels North in Mechelen

Wanneer? 23 en 24 oktober

Openingsuren? Telkens van 10 u., op woensdag tot 18 u., op donderdag tot 17 u.

Tickets? Gratis mits registratie

Meer info? www.empack.be of
www.packaging-innovations.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.