Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

Voorbeschouwing EMPACK 2019 | Klaar voor Industrie 4.0: De nieuwe draaischuifvacuümpomp met drukregeling

image_pr-r-5-plus-kopieren

15 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een baanbrekende vacuümpomp voor het vacuüm verpakken van voedsel. Dat is de nieuwe R 5 PLUS van Busch! Doordat deze zowel met drukregeling als op een constante snelheid kan werken, is deze pomp buitengewoon energie-efficiënt. Dankzij de variabele snelheidsaandrijving dekt de vacuümpomp pompsnelheden van 440 tot 760 m³ per uur en bereikt deze een einddruk van 0,1 mbar. Ze kan via een computer op afstand worden bediend en is daarmee klaar voor Industrie 4.0.

De R 5 PLUS beschikt over twee bedrijfsmodi: constante snelheid of drukregeling. De meest geschikte modus hangt af van het type verpakking. Als kleinere eenheden met korte cyclustijden met slechts enkele seconden tussen evacuatiecycli verpakt moeten worden, is het zinvol om de vacuümpomp continu te laten draaien. Wanneer u met langere verpakkingscycli werkt of wanneer de vacuümpomp in een centrale vacuümvoorziening wordt gebruikt, is snelheidsregeling de meest geschikte optie. In dit geval handhaaft de vacuümpomp het vooraf geselecteerde vacuümniveau, ongeacht hoe de pompsnelheid verandert.

Meest efficiënte in zijn klasse

De R 5 PLUS vacuümpomp is gebaseerd op de bewezen draaischuif­vacuümtechniek van Busch. Dankzij de stabiele volumestroomcurve kan deze vacuümpomp nog steeds 70% van zijn pompsnelheid bereiken bij atmosferische druk, zelfs bij een vacuümniveau van slechts 5 mbar. Een van de fundamentele voordelen van draaischuifvacuümpompen is dat het energieverbruik afneemt bij lagere bedrijfsdruk. Binnen het werkbereik tussen 10 mbar en de einddruk van 0,1 mbar verbruikt de vacuümpomp slechts 40 tot 60% van het opgegeven nominale vermogen. Alleen al deze functie maakt de R 5 PLUS de krachtigste en meest effectieve vacuümpomp in zijn vermogensklasse.

Volledige connectiviteit

Een standaard ingebouwde PLC slaat permanent alle bedrijfsgegevens op. Dit maakt niet alleen een complete, ononderbroken gegevens­registratie mogelijk, maar ook onder andere waarschuwings- en alarmfuncties. Gebruikers kunnen beslissen wanneer deze waarschuwingen en alarmen worden weergegeven of een actie initiëren. Alle gegevens die door de PLC worden vastgelegd, kunnen in analoge of digitale vorm worden overgedragen aan andere PLC’s, computers of SMS-besturingseenheden. Dit betekent dat de R 5 PLUS draaischuifvacuümpomp volledige connectiviteit biedt.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details