NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
De weg naar digitalisering

De weg naar digitalisering

Digitalisering staat te boek als het instrument bij uitstek om slimmer, flexibeler en dus rendabeler te gaan produceren. Om te weten hoe u daar precies moet aan beginnen in uw bedrijf, moest u op donderdag 4 oktober in Kortrijk Xpo zijn. Het ABISS netwerkevent bracht u niet alleen gedegen kennis over waar de klepel van nieuwe digitale technologieën precies hangt, maar liet u vooral ook kennismaken met partners die u op weg kunnen zetten. Meer dan 500 bezoekers profiteerden van deze unieke combinatie.

De derde editie van de digitale network summit ABISS maakte Kortrijk Xpo een hele dag lang tot het epicentrum van digitalisering voor Belgische industriële bedrijven. Alles wat u nodig hebt aan apps, software en periferie om werk te maken van buzzwoorden zoals IoT, big data, data analytics, machine learning, blockchain … kwam er aan bod. Dit is immers de manier om in de nabije toekomst uw productiekosten te verlagen, uw stilstandtijden terug te dringen en uw kwaliteit te verhogen. Dat het druk was in de wandelgangen tussen de verschillende stands wijst er op dat digitalisering top of mind is bij maakbedrijven. Maar liefst 563 C-levels en afdelingshoofden uit de industrie tekenden present. Toch weer een mooie stijging ten opzichte van de editie een jaar eerder. Het is de organisatie dan ook menens om de Belgische industrie op de Europese kaart te zetten door de meest geavanceerde, slimme, geconnecteerde en geïntegreerde oplossingen in de kijker te zetten. 

ABISS

Kennis nieuwe technologie bijspijkeren
Ook nu weer bewezen de expert classes in de centrale Learn Hub die organisator Invent Media inrichtte hun meerwaarde. Bijna de helft van de aanwezigen opteerden ervoor om er minstens eentje bij te wonen om de kennis rond digitale technologieën en strategieën bij te spijkeren. De sessies van Hans Fastenaekels (Sm@rt Plant), Wouter Gevaert (Artificiële Intelligentie: de hype voorbij … (en op weg naar uw bedrijf)) en Paul Peeters (Industry 4.0 adoption: Increase your SPEED through SMART CO-CREATION, zie kaderstuk) bleken de populairste. Het is duidelijk dat er nog altijd veel bedrijven zijn met vragen over hoe ze digitalisering kunnen binnenloodsen in hun productieproces. Dankzij deze en andere bijdragen probeert ABISS alvast een richting te geven. Het netwerkevent houdt de vinger aan de pols van de digitale transformatie binnen de Belgische industrie en zal dat ook blijven doen. De organisatie kondigde reeds aan dat de volgende editie gepland staat voor 3 oktober 2019.    


Increase your SPEED through SMART CO-CREATION
Agoria gelooft sterk in de kracht van samenwerking om de digitale versnelling mogelijk te maken. Slimme partnerschappen moeten uitmonden in co-creations, die kunnen zorgen voor snelle reactiesnelheden, betere ondersteuning voor operatoren en meer transparantie op de werkvloer.
Paul Peeters: “Digitalisering betekent voor bedrijven dat ze nieuwe dingen moeten leren en toepassen. Het budget en de tijd die ze daarvoor ter beschikking hebben is per definitie beperkt. Dan kan het lonen wanneer bedrijven die met dezelfde uitdagingen geconfronteerd worden elkaar opzoeken. Zo kunnen ze elk verschillende zaken uit proberen om dan samen uit de resultaten te leren. Wij proberen alvast bedrijven te matchen, soms uit dezelfde regio, soms uit dezelfde branche, om tot open innovatie te komen.”

ABISS ABISS ABISS

Tekst Valérie Couplez  |  Beeld ABISS

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.