YASKAWA MICRO PLC: klein formaat, grootse prestaties - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
YASKAWA MICRO PLC: klein formaat, grootse prestaties
Het aantal IO’s kan uitgebreid worden door extra IO-modules toe te voegen aan de configuratie.

YASKAWA MICRO PLC: klein formaat, grootse prestaties

Dankzij de vijftig jaar aan ervaring en opgebouwde expertise, staat de technische ondersteuning na de verkoop van het merkonafhankelijke Bintz Technics garant voor absolute topkwaliteit. Het team bestaat uit in-house experts met specialisaties in verschillende productgebieden, die in elke fase van het automatiseringsproject ondersteuning bieden. Dit omvat alles van de aanvang van het engineeringsproces tot en met de periode na de ingebruikname van geleverde producten of oplossingen.

Bintz Technics gaat bovendien altijd op zoek naar apparatuur en onderdelen die de ‘primus inter pares’ zijn in hun specifieke toepassingsgebied. De Micro PLC van Yaskawa is daarvan een perfect voorbeeld.

Bram Baetens, bestuurder Bintz Technics: “De combinatie van uitgebreide functionaliteit en uitstekende prestaties in een zeer klein formaat biedt mogelijkheden om bestaande processen te optimaliseren en prestaties te verhogen. De MICRO PLC valt op door zijn moderne, compacte ontwerp en krachtige prestaties. Dit apparaat, met een breedte van slechts 72 millimeter, is tot 50% kleiner dan vergelijkbare PLC’s en is daardoor een uitstekende oplossing wanneer de ruimte in een elektrische kast beperkt is. 

Dankzij de geavanceerde SPEED7-technologie worden hoge kloksnelheden gerealiseerd en kan een snelle verwerking van precieze positionering en controletaken worden gegarandeerd. Met een backplane-busoverdracht van 48 Mbit/s, is de MICRO een van de leiders in snelheid onder de PLC’s.

Dankzij de geavanceerde SPEED7-technologie worden hoge kloksnelheden gerealiseerd en kan een snelle verwerking van precieze positionering en controletaken worden gegarandeerd.

Flexibiliteit en eenvoud in automatisering

“De MICRO beschikt over dertig ingebouwde digitale en analoge I/O’s”, gaat Bram Baetens verder. “Het aantal IO’s kan bovendien uitgebreid worden door extra IO-modules toe te voegen aan de configuratie. Dit zorgt voor een totaal van maximaal 158 I/O’s.”

“Naast standaardprotocollen zoals Modbus of S7 communicatie, heeft de MICRO ook OPC UA Server- en PROFINET Master-functionaliteit. Maar evengoed kan de MICRO ingezet worden als PROFINET I-Device in bestaande PROFINET-netwerken. De gebruiker kan indien gewenst ook gebruikmaken van PROFIBUS Slave-, PtP- en MPI-functionaliteit door een uitbreidingsmodule bij te voegen. Ook een groter werkgeheugen kan geactiveerd worden door de meermaals bekroonde VIPA Set Card (VSC).”

“Daarnaast biedt de geïntegreerde webserver gemakkelijke toegang tot gegevens voor diagnostische doeleinden, en staat het visualisatieprojecten via smart devices of computers toe. Overigens, het belangrijkste van allemaal is dat de PLC programmeerbaar is in TIA (Totally Integrated Automation) Portal of SIMATIC Manager van Siemens. Een niet te onderschatten voordeel, want daarmee kan zowat iedereen in de business gemakkelijk werken.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.