NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Zero Pressure Accumulation en AS-Interface

Zero Pressure Accumulation en AS-Interface

Bihl+Wiedemann, de onderneming die als systeemaanbieder voor ASi-3 en ASi-5 een veelheid aan modules voor rollermotoren, gelijkstroommotoren en frequentieomvormers van diverse fabrikanten en verschillende vermogensklasse aanbiedt, breidt zijn toch al brede spectrum aan aandrijfoplossingen verder uit met zijn ZPA-functionaliteit: dé oplossing voor stuwdrukvrije transporttechniek. 

De ZPA-logica is een slimme en kostenbesparende add-on voor de AS-Interface-topologie die vaak in de transporttechniek wordt toegepast. Deze logica is onafhankelijk van de fabrikant, kan in applicaties met maar één aandrijfoplossing of in gemengde systemen worden geïmplementeerd, en is te combineren met de ASi-5/ASi-3-gateways van Bihl+Wiedemann die op dit moment voor een groot aantal gangbare veldbussen leverbaar zijn. 

Bihl+Wiedemann heeft een uitgebreid portfolio met ASi-3- en ASi-5-motormodules voor rollenbanen met 24 VDC- of 48 VDC-voedingsspanning en voor draaistroommotoren met frequentieomvormers van verschillende fabrikanten.

Met de softwaresuites ASIMON360 en ASi Control Tools360 – de laatste zonder geïntegreerde Safety-functionaliteit – zijn configuratie en parametrisering eenvoudig te realiseren. Dankzij standaardinstellingen is de stuwdrukvrije transporttechniek snel te implementeren, zonder dat er speciale voorkennis, uitgebreide programmeervaardigheden of een handleiding nodig zijn. Via de gebruikersvriendelijke grafische interface kunnen desgewenst aanvullende instellingen worden aangebracht. En omdat nieuwe functies via updates kunnen worden geïntegreerd, is de ZPA-oplossing van Bihl+Wiedemann ook nog eens uiterst toekomstbestendig.

De ZPA-oplossing van Bihl+Wiedemann functioneert onafhankelijk van de oplossingen voor besturing en aandrijving die in de installatie worden gebruikt.

Zonder inspanning of kosten

AS-Interface heeft zich ook gevestigd als een internationaal gestandaardiseerd bedradingssysteem in de moderne transport- en materiaalstroomtechniek. De ZPA-oplossing van Bihl+Wiedemann biedt hier de mogelijkheid om een zelfstandige en van besturing onafhankelijke stuwdrukvrije transporttechniek voor verschillende transportgoederen zoals dozen, bakken, IBC’s of pallets te configureren – zonder inspanning of kosten voor PLC-programmering en onafhankelijk van de aandrijfoplossingen die in de installatie worden gebruikt.

 Stuwdrukvrije transporttechniek houdt in dat de stroom van transportobjecten tussen ontvangst- en afgiftepunten – inclusief accumulatiesecties en bufferzones – wordt gecoördineerd en tegelijkertijd botsingen tussen of druk op afzonderlijke transportobjecten worden voorkomen. Het accumulatiebeheer wordt gerealiseerd binnen gedefinieerde zones van de transportlijn die met elkaar communiceren. Een transportobject wordt binnen een zone tegengehouden totdat het volgende deel van de lijn door de logica als ‘vrij’ wordt herkend. Wanneer er ophoping tussen de transportobjecten optreedt, stuurt de voorliggende zone een signaal dat ervoor zorgt dat het transportobject wordt tegengehouden. De objecten botsen dus niet ongecontroleerd op elkaar, maar worden op afstand van elkaar geplaatst. Zo blijven er altijd tussenruimtes tussen de afzonderlijke transportobjecten. 

Het hart van de oplossing is altijd een ASi-5/ASi-3-gateway. Deze gateway fungeert enerzijds als enige universele configuratie-interface voor alle modellen van een stuwdrukvrij transporttraject, en anderzijds als diagnose-interface met uitgebreide diagnosemogelijkheden via alle gangbare veldbussen naar OT, maar dankzij OPC UA ook naar IT. 

Uitgebreide functionaliteit

Of het nu gaat om basisfuncties zoals snelheid, start- en stophellingen of transportrichting, of om uitgebreide functionaliteit zoals uitlooptijden, bewakingstijden voor uitblijvende transportobjecten of bloktransport: de stuwdrukvrije transporttechniek van Bihl+Wiedemann biedt vele mogelijkheden. En om het voor de gebruiker zo eenvoudig mogelijk te houden, zijn er standaardinstellingen vastgelegd, die overigens desgewenst apart kunnen worden uitgebreid en aangepast. Hardware selecteren, parameters instellen, functies activeren, configuratie instellen en starten: de oplossing is zo handig ingericht, dat stuwdrukvrij transport snel en eenvoudig te realiseren is. Tegelijkertijd is de oplossing dermate fijnmazig, dat gebruikers hun ZPA-functionaliteit precies aan hun eisen en wensen kunnen aanpassen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.