Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Control & Network

100% prestatie in 50% van de ruimte

BnR-PR-21011-De-compacte,-nieuwe-PLC-serie-van-B&R-zorgt-voor-extra-ruimte-in-de-schakelkast
De nieuwe X20 embedded PLC-serie biedt Intel Atom-prestaties in een breedte van slechts 55 mm.

21 december 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De compacte, nieuwe PLC-serie van B&R zorgt voor extra ruimte in de schakelkast

B&R introduceert een nieuwe PLC-serie: X20 Embedded. Deze PLC’s combineren hoge prestaties en talrijke geïntegreerde interfaces in een behuizing van slechts 55 mm breed. Daardoor zijn deze slechts half zo breed als vergelijkbare apparaten.

Met hun krachtige Intel Atom processors zijn de nieuwe PLC’s ook geschikt voor veeleisende toepassingen met korte cyclustijden. De compacte apparaten kunnen zelfs een volwaardige robottoepassing besturen. Machinebouwers besparen zowel kosten als ruimte in de schakelkast.

De PLC’s worden standaard geleverd met twee USB-poorten, een geïntegreerd flashgeheugen en twee ethernetpoorten. Een geïntegreerde switch ondersteunt daisy-chain bekabeling zonder extra netwerkinfrastructuur.

Geïntegreerde interfaces

De apparaten zijn voorzien van hardware-interfaces voor POWERLINK en RS485. De RS485-interface zonder extra hardware gebruikt worden om een frequentieregelaar rechtstreeks op de PLC aan te sluiten. Ook de voeding is geïntegreerd. De PLC’s hebben ondanks de hoge prestaties geen ventilatoren of batterijen nodig en zijn daarom onderhoudsvrij.

Optionele PLC varianten met een interfaceslot ondersteunen aanvullende veldbusprotocollen. Met de X20 Embedded serie kunnen alle interfacekaarten van B&R gecombineerd worden en kunnen zoals gebruikelijk alle X20 I/O-modules aangesloten worden.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details