Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

3D printen met ongekende precisie

BnR-PR-22006-3D-printen-met-ongekende-precisie
Roboze gebruikt een B&R-automatiseringssysteem om zijn 3D printer te integreren in de industriële productie, waardoor het sneller en gemakkelijker wordt om superpolymeercomponenten van hoge kwaliteit op maat te maken.

1 juni 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Klantspecifieke onderdelen van superpolymeren op aanvraag

Roboze heeft zijn topmodel 3D-printer, de ARGO 500, uitgerust met een geavanceerde automatiseringsoplossing van B&R. De printer integreert additive manufacturing in de industriële productiestroom met continue hoge precisie en volledige procescontrole. Het verkort de doorlooptijd en verlaagt de kosten voor het maken van op maat gemaakte metalen vervangingsonderdelen die onder extreme omstandigheden worden gebruikt in industrieën zoals de lucht- en ruimtevaart, de energiesector en de motorsport.

Additive technologie is veelbelovend om fabrikanten te helpen met de snel veranderende markteisen. Tot nu toe hebben inconsistente resultaten en het ontbreken aan industriële integratie 3D-printers ervan weerhouden om naast de traditionele bewerkingsmachines, een vaste plaats in te nemen op de fabrieksvloer. “Onze samenwerking met B&R heeft bewezen dat 3D-printers, indien ze vanaf het begin zijn ontworpen als volledig verbonden industriële machines, veel meer kunnen dan alleen prototyping”, zegt Roboze’s oprichter en CEO, Alessio Lorusso. “Dankzij de geavanceerde automatiseringsoplossing die we samen met B&R ontwikkeld hebben, zal de additive technologie van Roboze de weg naar de toekomst van additive productie wijzen.”

Uitgebreide besturing en connectiviteit

De ARGO 500 biedt een volledig geautomatiseerde besturing van elke stap in het hoge-temperatuur printproces. Na elke printcyclus genereert het een uitgebreid procesgegevenslogboek om een digitaal model te creëren en daarmee ieder geproduceerd onderdeel automatisch te certificeren. Connectiveit op afstand maakt voorspellende diagnostiek mogelijk om zo de beschikbaarheid en productiviteit te maximaliseren. Bovendien kunnen op afstand nieuwe functies worden toegevoegd en parameters worden geoptimaliseerd.

Mechatronische nauwkeurigheid

Het geavanceerde besturingssysteem en Roboze’s gepatenteerde riemloze technologie verhogen de printsnelheid en leveren een nauwkeurigheid die zes keer hoger ligt dan wat kan worden bereikt met riemaangedreven printers. Deze nauwkeurigheid is van cruciaal belang, omdat de ARGO 500 superpolymeren en composietmaterialen print ter vervanging van metaallegeringen in toepassingen waar ze worden onderworpen aan hoge temperaturen, agressieve chemicaliën en extreme mechanische belasting. De onderdelen moeten voldoen aan hoge eisen op het vlak van materiaaleigenschappen en maattoleranties die voorheen alleen konden worden bereikt met traditionele processen zoals spuitgieten of CNC-bewerking.

“Dankzij onze gedeelde visie op de toekomst van productie en de jarenlange ervaring van B&R op het gebied van industriële besturing en automatisering, kunnen we met trots zeggen dat de ARGO 500 het nieuwste van het nieuwste is op het gebied van industriële 3D printtechnologie voor superpolymeren en composietmaterialen”, zegt Lorusso. “Samen zijn we goed op weg om ons doel te bereiken om de manier waarop objecten worden geproduceerd te veranderen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details