NORD: Aandrijfelektronica voor elke toepassing

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Aandrijfelektronica voor elke toepassing
De NORDAC productfamilie van NORD DRIVESYSTEMS: decentrale en centrale aandrijfelektronica tot 160 kW.

Aandrijfelektronica voor elke toepassing

Het portfolio omvat motorstarters en frequentieomvormers tot 22 kW in decentrale uitvoeringen en tot 160 kW voor de schakelkast – kenmerkend zijn de schaalbare functies, de zeer nauwkeurige regeling, de eenvoudige installatie en bediening. Verschillende vermogensklassen, montagemogelijkheden en communicatiemodules faciliteren integratie in alle regelarchitecturen.

Of het nu gaat om schakelkastinbouw of om een decentrale uitvoering voor gebruik in het veld – met de NORDAC productfamilie levert NORD DRIVESYSTEMS elektronische aandrijftechniek voor vrijwel elke toepassing. De frequentieomvormers en motorstarters bestrijken een breed vermogensbereik tot 160 kW en overtuigen door hoge prestaties en veiligheid. Bijzonder is het grote aanbod modulaire producten voor decentrale aandrijfelektronica. Of ze nu op de motor of in de buurt van de motor worden gemonteerd: met vermogens tot 22 kW en een brede range functies worden de decentrale aandrijvingen van NORD wereldwijd in vele toepassingen gebruikt – van de voedingsindustrie en de intralogistiek tot en met de bulkgoederenhandling.

Schaalbare functies voor elke aandrijftoepassing

Alle NORD omvormers zijn qua functie en configuratie schaalbaar en kunnen flexibel aan elke toepassing worden aangepast. Ze zijn snel te installeren, eenvoudig te bedienen en compatibel met alle gangbare bussystemen en besturingen. Nuttige functies, zoals PLC functionaliteit voor in de aandrijving geïntegreerde functies, een energiebesparingsfunctie voor deellastbedrijf, de POSICON positioneerregeling, geïntegreerde remchoppers voor 4-kwadrantenbedrijf en functionele veiligheid met STO en SS1, garanderen een buitengewoon functioneel gebruik. De omvormers werken open-loop of closed-loop en zijn ontworpen voor gebruik met asynchroon- en synchroonmotoren. De nauwkeurige stroomvectorregeling zorgt voor een optimaal koppel in een brede verscheidenheid aan belasting- en toerentalsituaties. De consistentie van de complete NORDAC productfamilie garandeert een vergelijkbaar functiebereik, uniforme werking en gemeenschappelijke opties voor alle NORD frequentieomvormers.

Conditiemonitoring voor predictief onderhoud

NORD omvormers beschikken over conditiemonitoring oplossingen voor predictieve onderhoudssystemen en zijn uitstekend uitgerust voor gebruik in IIoT en Industrie 4.0. De geïntegreerde PLC kan data van aangesloten sensoren en actuatoren verwerken, regelsequenties initiëren en communiceren met andere systeemcomponenten. Door de periodieke of continue registratie van aandrijf- en statusgegevens is vroegtijdige detectie en het vermijden van ontoelaatbare bedrijfstoestanden mogelijk. Ongeplande stilstand kan aanzienlijk worden verminderd en predictief onderhoud vervangt tijd gebaseerd onderhoud. Stilstand van machines en installaties kan worden gepland.

Eigen elektronicaproductie in Aurich

De frequentieomvormers en motorstarters worden geproduceerd in Aurich (Oost-Friesland), Nedersaksen, Duitsland. Sinds 1984 beschikt NORD in Aurich over een eigen elektronicaproductiefaciliteit van meer dan 100.000 units per jaar op een productieoppervlak van 5.000 m2 – van apparaten voor serieproductie via afzonderlijk configureerbare componenten tot en met unieke, speciaal gebouwde producten. De aandrijfspecialist ontwikkelt alle oplossingen samen met de klant en stemt ze perfect af op de individuele eisen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.