NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
ABISS 2019 | ‘Power to the operator’

ABISS 2019 | ‘Power to the operator’

IT-oplossingen zijn voor mensen in een productiebedrijf vaak moeilijk te begrijpen en te gebruiken. EZ-Factory, de SaaS solutions provider uit Eindhoven, focust op het ontwikkelen van slimme, gebruiksvriendelijke tools, die het dagdagelijks werk van operatoren en teamleaders in fabrieken eenvoudiger maken. Via apps digitaliseert deze specialist papieren checklijsten, kerntaken, audits en werkinstructies om de productieomgeving gezonder en veiliger te maken, de kwaliteit te verbeteren en het rendement van de machines te verhogen.

EZ-Factory werd opgericht in 2017 door Randy Appiah en Robert Bouwman, die hun strepen hadden verdiend als continu-verbeterspecialisten. “Uit die ervaring wisten we dat operatoren in hun werkomgeving worstelen met de papieren rompslomp. Overal kwamen dezelfde problemen terug: de productkwaliteit week af omdat kerntaken niet tijdig of juist uitgevoerd werden. De productiviteit lag laag, omdat het opvolgen van checklijsten en audits op papier te veel tijd in beslag nam. Er waren ongeplande stilstanden, omdat het eerstelijns-onderhoud maar matig uitgevoerd werd. De productieprocessen werden maar beperkt verbeterd, omdat de operatoren niet de juiste tools hadden om er iets aan te doen … Dat zijn maar een paar redenen”, stellen beide ondernemers. “Daarom zijn we apps gaan ontwikkelen, die het proces en de productie op de werkvloer aanzienlijk vereenvoudigen en verbeteren. Bovendien kunnen teamleiders en management dankzij de apps de processen eenvoudiger bijsturen en medewerkers sneller opleiden en bijscholen. Tot slot betekent de digitalisering een extra troef voor het aanwerven van nieuwe krachten.”

Eenvoud is het sleutelwoord

Met EZ-GO ontwikkelde EZ-Factory, samen met operatoren van gerenommeerde bedrijven, een app die het toelaat om machines en werkomgeving in een optimale conditie te krijgen én te houden. “Eenvoud is het sleutelwoord. Geen complexe technische IT-oplossingen, maar simpele, gebruiksvriendelijke applicaties met afbeeldingen en video’s, waarbij de tekst van ondergeschikt belang is”, licht Appiah toe. “De operator weet steeds wat hij moet doen, wanneer en hoe. Checklijsten, instructies, rapporteringen en audits op papier zijn verleden tijd en worden vervangen door realtime digitale oplossingen. Dit resulteert in een veiligere en hygiënische werkomgeving met een verhoogde productkwaliteit, efficiëntie en productitiviteit.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.