NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering

Advanced Engineering blikt na geslaagde 4de editie vooruit naar jubileum

“Je ziet hier heel veel verschillende nieuwe technologieën naast elkaar, wat je een beter beeld geeft van hoe dit in de toekomst kan samenkomen.” – Mark Pollefeys

De organisatie van Advanced Engineering kijkt trots terug op een geslaagde 4de editie vol topsprekers, innovatieve demo’s van de exposanten en verrijkende netwerkmomenten. Volgend jaar pakt Advanced Engineering het grootser aan dan ooit. Op 15 en 16 mei zijn ze weer te vinden in Antwerp Expo voor een unieke jubileumeditie met naast Advanced Engineering ook Welding Week – Subcontracting & Metal – Onderdeel van Advanced Manufacturing.

Twee dagen lang werd Antwerp Expo overspoeld door ondernemers, ingenieurs, designers… die allemaal eenzelfde doel hadden: mee zijn, of blijven, met de nieuwste trends binnen industriële productie. “Het is elk jaar opnieuw een plezier om te zien hoeveel topspelers hier samenkomen in het teken van de toekomst”, vertelt een trotse Jeroen Arnouts, Head of Events bij Easyfairs. “We proberen zo bij te dragen aan een versnelde inburgering van de nieuwste technieken en de positie van België als innovatieve wereldspeler te bevestigen.”

Hoogtepunten

Eén van de hoogtepunten dit jaar was de komst van pionier Mark Pollefeys van Microsoft. Tijdens zijn inspiratiesessie belichtte hij de mogelijkheden van Mixed Reality en de technologie achter de Hololens 2 van Microsoft, waar Mark als projectleider aan werkt in zijn lab in Zürich. “Met een Mixed Reality bril wordt digitale informatie bovenop de reële wereld geplaatst, wat handig is voor mensen die met hun handen werken”, licht Pollefeys toe. Ook hij is overtuigd van de kracht van de Advanced Engineering beurs: “Je ziet hier heel veel verschillende nieuwe technologieën naast elkaar, wat je een beter beeld geeft van hoe dit in de toekomst kan samenkomen.”

Grootspelers Atlas Copco en DAF Trucks tekenden ook present. “Het is belangrijk om naar buiten te brengen waarmee we momenteel bezig zijn als gekende compressorfabrikant en duidelijk te maken hoe we de decarbonisatie van industriële processen willen aanpakken”, zegt Hans Magits, Engineering Manager bij Atlas Copco. “Er zijn hier heel veel spelers aanwezig die iets zijn met deze strategische boodschap. Zelf heb ik ook al met verschillende fabrikanten van afdichtingen kunnen spreken, wat cruciaal is bij het gebruik van waterstof.”

Ook bij DAF Trucks blikken ze tevreden terug. “Alle processen ondergaan momenteel een fase van digitalisering, zo ook bij ons”, geeft Bart van Lotringen, Design Director bij DAF Trucks, aan. Zij hanteren VR en AR bij ontwikkelingsprocessen zodat designs snel vergeleken kunnen worden en men samen met de chauffeurs de juiste oplossingen vindt. “Het is dus heel fijn en interessant om hier de VR/AR zone te kunnen bezoeken. Bovendien hebben we heel wat vacatures binnen ontwikkeling en hebben we op deze beurs dus de ideale doelgroep kunnen bereiken.”

Vooruitblik naar jubileum

Volgend jaar zal het voor Advanced Engineering reeds de 5de beurs worden. Dit jubileum wordt gevierd met een unieke editie. “We kijken alvast uit naar die volgende editie op 15 & 16 mei 2024 in Antwerp Expo”, glundert Arnouts. “Het wordt groter dan ooit, want naast Advanced Engineering zal ook Welding Week – Subcontracting & Metal – onderdeel van Advanced Manufacturing plaatsvinden. Alle hallen van Antwerp Expo zullen dan gevuld zijn met meer dan 250 exposanten.”

Schrijf de datum dus alvast op in je agenda en mis hét event voor innovatieve productontwikkeling niet!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.