NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Advies op maat voor hoogwaardige powertransmissie-componenten
Synchroonkoppeling type MS.

Advies op maat voor hoogwaardige powertransmissie-componenten

Betere ideeën creëren en betere producten aanbieden. Dat is het motto van AZ Hollink Benelux. “We willen met onze koppelingen, glijlagers en tandwielkasten onze klanten op de best mogelijke manier helpen om aandrijvingen draaiende te houden”,  zegt Lars van der Weide, managing director van AZ Hollink Benelux. “Dat doen we met een sterk merk en advies op maat.”

Boogtandkoppeling.

“Om de markt zo goed mogelijk te kunnen bedienen met innovatieve producten zijn wij in 1998 begonnen met de RENK Hannover glij­lagers en Elco pennenkoppeling”, zegt Van der Weide. “Het vertrouwen van RENK groeide snel en we breidden de samenwerking uit, zodat we ons nu al enige jaren de officiële handelspartner voor de Benelux mogen noemen.” AZ Hollink
zet volop in op de RENK producten. “Het bedrijf is wereldleider in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige powertransmissie-onderdelen. We kennen hun producten door en door en kunnen daardoor advies en oplossingen op maat bieden, ook voor complexe toepassingen in de machinebouw, scheepvaart, mijnbouw, voedingsmiddelenindustrie of maritieme sector.”  Van der Weide geeft een aantal voorbeelden uit het assortiment.

RENK boogtandkopppelingen

“Het assortiment boogtandkoppelingen van RENK is sinds de patentering in 1939 het meest uitgebreide ter wereld geworden. Het brede scala aan productseries en uitvoeringen geeft een hoge mate van ontwerpvrijheid voor de asverbindingen, zelfs voor de meest veeleisende toepassingen. De boogtandkoppelingen zijn bijzonder geschikt voor het opvangen van axiale, radiale en hoekige asafwijkingen als torsiestijve asverbindingen voor vormvaste overbrengingen van aandrijfkoppels.” 

ELCO koppeling.

RAFLEX flexibele lamellenkoppelingen

Een tweede blikvanger uit het assortiment zijn de onderhoudsarme, slijtvaste RAFLEX flexibele lamellenkoppelingen. “Ze zijn torsiestijf en flexibel. Door de gelaagde structuur van de speciaal gevormde schijven compenseren deze koppelingen axiale, radiale en hoekafwijkingen tussen de aandrijf- en werkmachines zonder hoge herstelkrachten te genereren.” De standaard en turbo serie zijn er in de volgende typen DTL, DTM, DTR, MT. Van der Weide: “Ons RAFLEX portfolio is onderverdeeld in twee series: basic en turbo. De koppelingen in de basic serie zijn met name geschikt voor industrieel gebruik in pompen, ventilatoren, persen, kraansystemen, generatoren en voor maritieme toepassingen. De DT en MT serie is ontworpen voor hogesnelheidstoepassingen, zoals turbines, compressoren of generatoren.”

RENK Elco Koppeling

Een derde product uit het assortiment is de torsiestijve ELCO koppeling, verantwoordelijk voor het effectief dempen van schokken en trillingen die optreden in aandrijfsystemen tijdens het gebruik. Het maakt ook beperkte radiale en hoekafwijkingen van de gekoppelde assen mogelijk en absorbeert longitudinale verplaatsingen. “De montage van een correct ontworpen ELCO koppeling biedt een veilige krachtoverbrenging en een uitgebreide bescherming van de aangesloten machine-assen. De ELCO koppeling heeft zich inmiddels in tienduizenden aandrijfsystemen bewezen dankzij een aanpasbare constructie en hoogwaardig ontwerp.”

RENK E-type glijlager.

RENK E-type lagers

RENK E-Type lagers zijn glijlagers met het modernste ontwerp. Ze kunnen zodanig worden geassembleerd dat ze op verschillende manieren aan de vereisten kunnen voldoen in prefab units. “Ze werden in eerste instantie ontwikkeld als lagers voor elektrische machines, blowers, turbocompressoren en horizontale waterturbines, maar door hun bijzondere ontwerp kunnen ze bijna universeel worden gebruikt in de machinebouw.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.