NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Alles over functionele veiligheid

Alles over functionele veiligheid

Wat moeten technische ingenieurs weten over functionele veiligheid? Het is de titel van de nieuwste whitepaper van Sensata Technologies. Een interessant naslagwerk voor een breed spectrum van professionals. Exclusie vertegenwoordiger in België en Luxemburg, Bintz Technics, zorgt dat ook u deze informatie online kan raadplegen.

Sensata Technologies is een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van sensoren, industriële sturingen, energiebeheer en oplossingen voor elektrische beveiliging. “In de whitepaper benadert de producent het onderwerp functionele veiligheid vanuit diverse perspectieven”, vertelt Peter Baetens, managing director van Bintz Technics. “Er wordt onderzocht hoe met functionele veiligheid de betrouwbaarheid van producten kan worden verbeterd, productie-uitval verminderd en exportmogelijkheden uitgebreid. Daarnaast geeft het document een overzicht van de huidige Europese richtlijnen en normen, alsook de manier waarop deze in moderne machineontwerpen worden toegepast. Hierbij wordt vooral gekeken naar het ontwerp van veiligheids- en ontwerprisico’s, het vaststellen van de limieten voor het beoogde gebruik van de machine, het identificeren van gevaren en het inschatten van het risico voor elk gevaar.” 

Onontbeerlijk instrument voor ingenieurs
Verschillende industriële toepassingen en sectoren worden onder de loep genomen, met voorbeelden van functionele veiligheid bij het verpakken, transporteren, bottelen … “Zelfs de functionele veiligheid bij het ontwerp van liften, roltrappen en geautomatiseerde geleide voertuigen (AGV’s) komt aan bod. Kortom, deze whitepaper is onontbeerlijk voor technische ingenieurs in de meest diverse sectoren. Vandaar dat we onze klanten deze informatie graag aanbieden op onze website”, besluit Baetens.    

Tekst Els Jonckheere  |  Beeld Bintz 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.