NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Altijd technisch de beste koeloplossing
Krachtige chillers en luchtbehandelingskasten zorgen voor continuïteit en betrouwbaarheid bij het productieproces.

Altijd technisch de beste koeloplossing

Koeloplossingen op maat. Dat is wat Delta-Temp zijn klanten belooft, in verhuur en verkoop. Een belofte die het ook houdt. Dat is het minste dat je kan concluderen uit de flinke groei die het bedrijf de afgelopen vijf jaar meemaakte. Zo verdubbelden de vloot en het aantal techniekers. Sleutel in dit verhaal? De keuze voor moderne, energie-efficiënte toestellen en de technische bagage van het hele team om telkens tot de best mogelijke oplossing voor klanten te komen. 

Delta-Temp is gespecialiseerd in de verhuur van industriële koeling en verwarming. Dat kan gaan van kleine mobiele airco’s van 7 kW tot installaties in monobloc van 1.500 kW en alles ertussenin. “Zowel voor proceskoeling als voor klimatisatie”, legt marketing- en communicatieverantwoordelijke Bruno Deneyer uit. “De redenen zijn heel divers: bij pannes of grote onderhoudswerken, om seizoenspieken op te vangen, wanneer er tijdelijk meer productiecapaciteit en dus ook koeling nodig is … Maar ze willen allemaal hetzelfde: een oplossing die doet wat ze belooft en een snelle en flexibele service. Dat proberen wij ze te geven. Door een grote vloot van moderne toestellen en door alles in eigen beheer uit te voeren, tot het transport toe. Dan kan je die korte reactietijden waarmaken.”

Mobiele split-airconditioners met een koelvermogen van 7 kW. Eenvoudig te installeren en nagenoeg overal inzetbaar.

Technisch de juiste oplossing

Tot het gaatje gaan voor klanten, dat begint met het juiste technische advies. “Klanten weten misschien wel wat ze nodig hebben, maar ze weten niet wat onze machines kunnen. Voor wat complexere vragen gaan we daarom graag ter plaatse kijken. Om perfect in te schatten wat er nodig is aan koeling en verwarming en er een oplossing op maat aan te koppelen. Als er een oplossing bestaat, dan kunnen wij ze aanbieden”, maakt productmanager Davy De Smet zich sterk. Indien gewenst met alle accessoires erbij, zoals pompen, luchtslangen, generatoren. Delta-Temp werpt zich op als een one-stop-shop voor zijn klanten. “Onze focus ligt op koeling, daar zit onze knowhow. Maar voor andere zaken werken we met vaste partners, zodat de klant een installatie krijgt die draait zoals het hoort. Die grondige voorbereiding levert overigens ook op, later in het project. Ik communiceer al met de techniekers hoe de situatie ter plaatse is, zodat de installatie zelf zo vlot mogelijk kan verlopen. Hoe minder impact op het productieproces, hoe beter”, aldus Deneyer.

Intelligente koeling

Dat alles vertrekt vanuit de techniek, maakt dat Delta-Temp echt de taal van zijn klanten spreekt. Ook die van machinebouwers. “Vooral onze EVO chillers scoren goed bij dit type klanten”, weet Deneyer. Die zijn door Delta-Temp specifiek ontwikkeld met de verhuurmarkt voor ogen: duurzaam (R32 koelmiddel), energie-efficiënt, robuust, intelligent (remote monitoring) en plug-and-play te installeren. En het zijn net die laatste karakteristieken die ze interessant maken voor machinebouwers. De Smet: “Wanneer een machine nog in ontwikkeling, is het niet altijd op voorhand duidelijk hoeveel koelvermogen er exact nodig zal zijn. Door onze EVO chillers te huren kunnen ze inzicht creëren in wat de beste keuzes zijn. Zo kan je er capaciteitspercentages uit halen om de koeling optimaal af te stemmen op de rest van de machine. Of kan je ook dezelfde koeling gebruiken om een tweede koelcircuit, bijvoorbeeld voor hydraulische olie, op temperatuur te houden.”

De koelinstallaties van Delta-Temp zijn zowel geschikt voor industriële proceskoeling als voor comfortkoeling.

Serverrooms perfect op temperatuur

Een tweede trend binnen de maakindustrie is digitalisering. Dat maakt dat grote industriële fabrieken vandaag over eigen serverrooms beschikken. En die vragen om voldoende koeling om een continue flow van data te verzekeren. “Voor een grote speler in de chemische sector hebben we voor een groot onderhoudsproject de volledige koeling van de serverrooms overgenomen. Twee EVO chillers, elk met 200 kW vermogen, stonden in voor de koeling van de serverroom op de tweede verdieping, met binnen- en buitenkasten. Er kwam dus wel wat organisatiewerk bij kijken om alles op hoogte te installeren en de nodige verbindingen met de luchtslangen te maken. Maar wel een tevreden klant, want hij heeft uiteindelijk een jaar van onze oplossing gebruikgemaakt”, besluit De Smet. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.