NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Apparaatgegevens: doe-het-zelven is verleden tijd
“Het nieuwe Data Portal Request Process biedt onze klanten maximale ondersteuning bij het creëren van digitale apparaatgegevens die zo compleet mogelijk zijn,” vertelt EPLAN Business Owner Master Data Josefine Heck.

Apparaatgegevens: doe-het-zelven is verleden tijd

Een middelgrote machinebouwer investeert gemiddeld zo’n vijftien werkuren per maand in het ophalen van ontbrekende apparaatgegevens – tijd die beter op een andere manier kan worden besteed. Oplossingenleverancier EPLAN biedt daarvoor assistentie: met het nieuwe Data Portal Request Process kunnen klanten individuele apparaatgegevens in Data Standard kwaliteit oproepen via het creditssysteem. Bovendien vereenvoudigen nieuwe selectors van ABB en Siemens de engineering, en wordt nu ook het Amerikaanse NFPA format ondersteund.

Snellere toegang tot de juiste, liefst gestandaardiseerde apparaatgegevens, dat is tegenwoordig het dagelijkse adagium bij projectwerk. Hoewel het EPLAN Data Portal apparaatgegevens biedt voor miljoenen componenten, kan het soms gebeuren dat de vereiste apparaatgegevens niet te vinden zijn op het portal. Tot nu toe moesten gebruikers dergelijke data zelf aanmaken of wijzigen, wat tijdrovend en soms kostenintensief is. Met het nieuwe Data Portal Request Process, kunnen gebruikers deze taak nu overdragen aan EPLAN. Dit bespaart veel werk voor het aanmaken van individuele apparaatgegevens en garandeert de ontvangst van correcte, gestandaardiseerde gegevens.

Van aanvraag tot apparaatgegevens

Als een gebruiker die aan een project werkt, apparaatgegevens nodig heeft die niet op het portal te vinden zijn, kan hij zijn individuele aanvraag voor het aanmaken van apparaatgegevens naar EPLAN sturen. De hiervoor benodigde credits worden direct getoond, en de gebruiker kan zijn credits vervolgens gebruiken om het overeenkomstige aantal voor elke aanvraag van zijn quota te laten afschrijven. Dit bespaart op het regelmatig aanmaken van inkooporders en is transparant wat betreft mogelijke interne kostenlimieten. Een EPLAN team levert binnen een paar dagen de vereiste apparaatgegevens overeenkomstig de Data Standard.

Een eenvoudig invoervenster in het EPLAN Data Portal helpt bedrijven snel bij het opvragen van de vereiste data.

Deze nieuwe service zorgt ervoor dat de engineeringprocessen bij bedrijven aanzienlijk soepeler verlopen. EPLAN Business Owner Master Data Josefine Heck legt uit: “Het nieuwe Data Portal Request Process biedt onze klanten maximale ondersteuning bij het creëren van digitale apparaatgegevens die zo compleet mogelijk zijn. Zo bieden we ze ondersteuning en kunnen ze zich focussen op de daadwerkelijk waarde toevoegende engineeringtaken.”

NFPA norm geïntegreerd

Bedrijven in de machinebouw en installatietechniek worden vaak geconfronteerd met de uitdagende taak om documentatie op te stellen volgens landspecifieke normen. Landen als China en de VS hebben lokale normen – in de VS is dat de NFPA norm, een norm die onlangs is opgenomen in het EPLAN Data Portal. Daarnaast beschikt het Data Portal over een geïntegreerd filter dat het mogelijk maakt om op norm apparaatgegevens te zoeken, wat weer een nieuwe stap is op het pad naar reële collaborative engineering op de wereldmarkt.

ABB en Siemens: nieuwe selectors op het portal

De toevoeging van nieuwe selectors is een extra win-win voor de portal gebruikers: ABB e-Configure – een globale configurator die ondersteuning biedt bij het selectieproces van bijvoorbeeld vermogensautomaten, zekeringsrelais en vermogensschakelaars – werd onlangs geïntegreerd. Ook de Siemens Electrical Product Finder maakt nu deel uit van het portal, waar ontwerpers data kunnen vinden voor onder meer Sirius compacte starters, overbelastingrelais en bewakingsrelais.

De ABB e-Configure selector die onlangs is geïntegreerd, maakt het eenvoudig om vermogensautomaten voor de beveiliging van motoren, zekeringsrelais en vermogensschakelaars te configureren in het EPLAN Data Portal.

Uitgebreide datastandaard

Meer dan 500.000 apparaatgegevens in het EPLAN Data Portal voldoen al aan de hoge kwaliteitscriteria van de datastandaard. In het belang van zijn klanten wil EPLAN deze standaard breder uitrollen. Een eerste stap is het definiëren van extra productgroepen, onder meer op het gebied van de fluid power technologie, waar nu productgroepen zijn geïntegreerd die voorheen niet beschikbaar waren. Het bedrijf Festo, een van de belangrijkste leveranciers in de fluid power sector, heeft al een kwart van zijn bijna 50.000 apparaten in Data Standard kwaliteit  in het portal geüpload. Voor de gebruikers betekent dit toegang tot uitgebreide data die in het complete engineeringproces kunnen worden gebruikt en verder kunnen worden verrijkt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.