Automatiseren van a tot z - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Automatiseren van a tot z
In 2012 stampten Sven Coeckelbergs en Cédric Wéry CSW automation uit de grond. Twee techneuten in hart en nieren die hun opgedane ervaring ten dienste wilden stellen van de maakindustrie.

Automatiseren van a tot z

Maakbedrijven moeten automatiseren en innoveren om te overleven. Maar ze staan er niet alleen voor in die strijd. Als veelzijdige robot- en systeemintegrator helpt CSW automation zijn klanten om hun productie sneller, kwalitatiever, veiliger, betrouwbaarder en ergonomischer te maken. “Door hoe het vandaag gebeurt in vraag te stellen, bedenken we samen met onze klanten de best mogelijke oplossing voor morgen”, aldus medezaakvoerder Cédric Wéry. 

CSW automation focust zich op verbeterprojecten op vijf assen: snelheid (meer stuks), kwaliteit (minder afkeur, in één keer juist), veiligheid, betrouwbaarheid en ergonomie.

In 2012 stampten Sven Coeckelbergs en Cédric Wéry CSW automation uit de grond. Twee techneuten in hart en nieren die hun opgedane ervaring ten dienste wilden stellen van de maakindustrie. “In de breedste zin van het woord”, vertelt Wéry. “We zijn actief in heel wat sectoren, omdat we geloven dat ze kunnen leren van elkaar. Kruisbestuiving, want de oplossingen die in farma al ingeburgerd zijn, kunnen bijvoorbeeld bij bepaalde uitdagingen in de productie van dierenvoeding een interessante optie zijn.” 

Oplossing virtueel maken

Dat technisch meedenken met klanten is het visitekaartje dat CSW automation in elk project aflevert. “Je moet altijd kritisch naar een productie blijven kijken”, vertelt Wéry. “Wat vandaag het beste werkt, is niet noodzakelijk de manier van produceren voor morgen.” CSW automation focust zich op verbeterprojecten op vijf assen: snelheid (meer stuks), kwaliteit (minder afkeur, in één keer juist), veiligheid, betrouwbaarheid en ergonomie. “De concepten en oplossingen die we voorstellen aan onze klanten, werken we niet alleen uit in een technische tekening, maar we gaan die in de voorstudie ook al een stukje virtueel maken. Dat vergt wat meer voorbereiding, maar we kunnen voor klanten dan wel al heel inzichtelijk maken wat er mogelijk is en hoeveel het zal kosten om hun businessmodel helemaal helder te krijgen.”

Partner in volledige levensduur installatie

De thuisbasis van CSW automation is Herk-de-Stad. “De meeste klanten bevinden zich in een actieradius van honderd kilometer rondom ons. Dus ook een stukje in Nederland en Wallonië. De productie van maakdelen besteden we uit, de samenbouw ervan doen we in onze eigen werkplaats. Onze focus ligt echt in hoe al die onderdelen samen passen om tot de technisch beste oplossing te komen.” Is de klant tevreden met wat hij ziet, dan verhuist de installatie tot bij hem op de site. Klaar is kees? “Absoluut niet”, lacht Wéry. “We willen uitgroeien tot een echte partner voor onze klanten. We regelen de integratie van onze oplossing binnen hun bestaande systemen en staan ook klaar voor troubleshooting in geval van stilstand. Dat is het voordeel van een kleine kmo te zijn, we plooien ons dubbel voor onze klanten, door de directe lijn kunnen we altijd snel schakelen.”

De concepten en oplossingen die CSW automation voorstelt aan klanten, werkt het niet alleen uit in een technische tekening, maar gaat het ook al een stukje virtueel maken.

Samen vooruitgaan

Die klanten zijn vooral kmo’s. “Tussen de referenties die we de afgelopen jaren opgebouwd hebben, zitten ook een aantal grote namen, maar we geloven dat we ook voor kmo’s veel kunnen betekenen. Het zijn vaak bedrijven die wel een duidelijke groeiambitie hebben maar vaak niet de technisch experten om zelf complexe processen te automatiseren. Voor hen is het des te belangrijker om een goede partner te vinden om samen de weg vooruit in te slaan. We hopen dat voor hen te zijn”, aldus Wéry.

De productie van maakdelen wordt uitbesteed, de samenbouw ervan doet CSW automation in de eigen werkplaats. “Onze focus ligt echt in hoe al die onderdelen samen passen om tot de technisch beste oplossing te komen.”

Vinger aan de pols

Sinds het ontstaan hebben Coeckelbergs en Wéry niet stilgezeten. Het team is intussen aangedikt tot tien vaste mensen, aangevuld met externe krachten bij piekmomenten. Het blijft ook de vinger aan de pols houden van nieuwe ontwikkelingen. “Monitoring zit bijvoorbeeld al standaard op nieuwe machines. We onderzoeken nu hoe we dit als meerwaardepakket in de markt kunnen zetten en het strategisch en organisatorisch uitbouwen. Daarmee willen we kunnen ingrijpen op de processen nog voor er iets dreigt te gebeuren. Maar dat is nog toekomstmuziek.” 

Wat wel al in de steigers staat, is een nieuwe softwaretool voor virtuele simulatiemodellen. “Die zullen we niet alleen gebruiken in eigen projecten, maar ook als een dienst aanbieden voor bedrijven. We geloven heel hard in de meerwaarde die simulatie kan bieden voor het bouwen van een proof of concept en het makkelijk opschalen naar de productie achteraf.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.