Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Productinformatie

Beleef Industrie 4.0 in de praktijk

im2018040434df_300dpi

13 januari 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Bedrijven in de maak- en procesindustrie, evenals machinebouwers en installatieontwikkelaars worden met dezelfde uitdagingen geconfronteerd: flexibeler en efficiënter produceren, de marktbevoorradingstijden verkorten, de kwaliteit verhogen en de IT-beveiliging verbeteren. Maar hoe kan dit met succes in de praktijk worden gebracht?  Op  Indumation.be toont Siemens onder het motto ‘Digital Enterprise – Implement now!’ hoe zijn Digital Enterprise oplossingen dat mogelijk maken.

De Digital Enterprise Suite van Siemens voldoet aan elk technisch criterium om de vertaalslag naar Industrie 4.0 te maken. De softwaregebaseerde systemen en automatiseringstechnologieën zijn schaalbare oplossingen: ze kunnen in elke industrietak, organisatie en toepassing worden ingezet. Bovendien kunnen ze realistische virtuele modellen van producten, machines of installaties genereren. Deze digital twin wordt gebruikt om simulaties, tests en optimaliseringsprocessen uit te voeren in een volledig virtuele omgeving zonder nood aan dure prototypes. 

Een unieke link tussen de virtuele en de reële wereld
Op Indumation.be toont Siemens hoe het ontwerpen, simulaties en tests uit de virtuele wereld integreert in de reële productiewereld. De producten en oplossingen van de Duitse technologie­reus kunnen worden gebruikt om een digital twin  voor de volledige waardeketen te creëren – van ontwerp over productie tot dienstverlening – en zo een tastbare toegevoegde waarde te bieden, zoals een aanzienlijke vermindering van het aantal benodigde prototypes, de voorspelbaarheid van de productie en productprestaties en het vertrouwen dat aan de behoeften van klanten wordt voldaan. Het geïntegreerde concept van de digital twin neemt drie vormen aan: de digital twin van het product, de digital twin van de productie en de digital twin van de product- en productieperformantie. Dankzij Siemens’ kennis en bijbehorende tools ontstaat er een geïntegreerde aanpak om zowel module- en machinebouwers als eindklanten in alle indus­triële sectoren in staat te stellen hun volledige waardeketen geleidelijk aan te digitaliseren. Met behulp van plug-and-play technologie kunnen nieuwe modules en machines in de end-to-end oplossingen van module- en machinebouwers worden geïntegreerd om de productie sneller en meer op maat te maken. 

Digitalisering in alle sectoren
Op de stand worden raakpunten getoond tussen de digitale wereld en de reële wereld van machines en installaties en worden de voordelen voor module- en machinebouwers uit de proces- en maakindustrie bijzonder transparant. Siemens toont zijn bezoekers ook specifieke end-to-end-oplossingen uit verschillende industriële sectoren zowel in de maak – als de procesindustrie. 

MindSphere: het open, cloud-gebaseerd IoT-besturingssysteem
MindSphere is Siemens’ cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem dat producten, systemen, machines en fabrieken met elkaar connecteert, zodat kostbare informatie omgezet kan worden in productieve bedrijfsinzichten. Met MindSphere biedt Siemens een rendabel, schaalbaar cloudplatform in de vorm van een PaaS (Platform as a Service) voor de ontwikkeling van applicaties. MindSphere vormt een betrouwbare basis voor applicaties en gegevensgestuurde diensten van Siemens en partners, bijvoorbeeld op domeinen zoals preventief onderhoud, energiegegevensmanagement of optimalisering van bedrijfsmiddelen.

Innovaties en productnieuwigheden
Naast de Digital Enterprise oplossingen voor de machinebouw-, maak- en procesindustrie is er op de Indumation.be stand van Siemens plaats voor tal van nieuwe producten. Want de technologiespeler is ook thuis in aandrijfsystemen, communicatie en identificatie, industriële netwerken, energiebeheer- en monitoring, elektriciteitsdistributie enzovoort. Kortom, er valt voor elke bezoeker wel iéts te ontdekken.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details