NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Bescherm industriële netwerken tegen cyberaanvallen
Door een zware cyberaanval viel de productie bij deze fabrikant stil. Daarom werd gezocht naar een oplossing die dat in de toekomst kan vermijden.

Bescherm industriële netwerken tegen cyberaanvallen

Cyberaanvallen leggen de laatste tijd wel vaker de infrastructuur van bedrijven plat en richten veel schade aan. Daarom gaan de getroffenen op zoek naar oplossingen die hun processen kunnen beschermen tegen zulke cyberincidenten. Andere bedrijven willen hun netwerk proactief beschermen. Bij Moxa vinden ze verschillende oplossingen. Samen met Karel Mus van verdeler Technolec leggen we uit hoe Moxa bij twee verschillende toepassingen een op maat gemaakte oplossing bood.

Een cyberaanval kost een bedrijf veel geld. De gevolgen zijn immers niet in één-twee-drie opgelost en dat zorgt voor stilstand. Daarom is het beter te voorkomen dan te genezen. 

“Om operationele efficiëntie en beschikbaarheid na te streven, is het belangrijk dat je rekening houdt met cyberbeveiliging”, stelt Karel Mus. “Moxa heeft verschillende oplossingen ontwikkeld. Zo kunnen industriële Intrusion Prevention System (IPS) toestellen (EtherCatch) en firewalls (EtherFire) inbraken effectief tegengaan en de impact ervan verminderen. Met oplossingen als MXview en Security Dashboard Console (CSC) kan men de netwerkinfrastructuur vanop afstand en centraal beheren en cyberaanvallen traceren.”

Een fabrikant van relais bouwt nieuwe faciliteiten en investeert ook in een solide basis voor zijn netwerkinfrastructuur, om zo cyberaanvallen te vermijden.

Productielijnen beschermen

Een fabrikant met productievestigingen over de hele wereld werd het slachtoffer van een zware cyberaanval. Het kostte veel tijd en geld om de productiesites opnieuw op een normale manier te laten werken. Naast de grote verliezen door de stilstand kreeg ook de reputatie van het bedrijf een ferme deuk. Wie dit wil vermijden, moet ervoor zorgen dat het netwerk beschermd is tegen onderbrekingen en cyberaanvallen. In de vestiging in Zuid-Azië ging men op zoek naar oplossingen om deze problemen in de toekomst te vermijden. 

“Het was niet evident om een juiste oplossing te vinden. De nieuwe componenten mochten immers de werking van de bestaande systemen niet onderbreken. Bovendien moest er een manier gevonden worden om de apparaten in twintig productiefaciliteiten efficiënt te beheren en alle cyberincidenten te monitoren”, licht Mus toe. “Moxa stelde hen een combinatie van verschillende oplossingen voor om het netwerk sluitend te beveiligen. Om een maximale werking van het netwerk te garanderen, biedt de Turbo Ring van Moxa netwerkhersteltijden van minder dan 50 ms. Ethercatch, de industriële Intrusion Prevention System (IPS) toestellen, helpen om cyberaanvallen effectief vast te stellen en tegen te gaan. Met MXview en Security Dashboard Console (SDC) kunnen klanten alle netwerkapparatuur op afstand en centraal beheren en beveiligingsincidenten traceren.”

Toekomstgerichte netwerkbeveiliging

Een toonaangevende fabrikant van relais bouwt nieuwe faciliteiten om zijn productielijnen te optimaliseren en zo klaar te zijn voor Industrie 4.0. Om pro-actief het toenemende risico op cyberaanvallen te beperken en aan de voorschriften van de regering te voldoen, investeert de fabrikant in een solide basis voor zijn netwerkinfrastructuur, zodat die ook aangepast is aan de uitdagingen van morgen. 

 “Vooral de omvang vormt hier een grote uitdaging. De nieuwe productiefaciliteiten zijn immers over vier locaties verspreid. Er zijn in totaal 46 productielijnen, met telkens zestig apparaten. Bovendien zijn de componenten van deze fabrikant belangrijk voor de productie van stroom. Elke onderbreking in het productieproces is nadelig voor de tijdige levering van de relais en voor de reputatie van de firma. De beschikbaarheid van het netwerk is dan ook cruciaal”, geeft Karel Mus aan. “Ook hier garandeert de Turbo Ring met hersteltijden van minder dan 50 ms een maximale werking van het netwerk. De switches van Moxa bieden netwerkredundantie en zorgen voor een nog betere beveiliging van het netwerk. De Etherfire, industriële IPS firewalls, zorgen voor een verhoogde bescherming tegen cyberbedreigingen. Met MXview en Security Dashboard Console (SDC) wordt ook in deze toepassing alle netwerkapparatuur op afstand en centraal beheerd en kunnen beveiligingsinc 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.