NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Betrouwbaar toezicht op de voorraden

Betrouwbaar toezicht op de voorraden

Om uw machinepark op wieltjes te laten lopen, zijn industriële smeermiddelen cruciaal. Georg Oest Mineralölwerk, gelegen te midden het Zwarte Woud heeft al meer dan 100 jaar ervaring in de ontwikkeling, productie en distributie ervan. Het werk omvat dus ook het mengen en vullen van containers en het opslaan van diverse componenten. Voor deze processen wordt al vele jaren een beroep gedaan op de sensoren van VEGA. “We hebben sensoren nodig die ons voorzien van betrouwbare meetwaarden over een lange periode en dat is precies wat VEGA sensoren doen”, vat Thilo Reich, hoofd techniek bij Oest samen.

Hoogwaardige aardolieraffinaten vormen de basis voor het brede scala aan producten van Georg Oest Mineralölwerk. De fabriek in Freudenstadt vormt vandaag het hart van de groep. Niet alleen het laboratorium en het personeelsbestand maar ook de opslagruimtes werden er geleidelijk aan uitgebreid. Daarom bouwde het bedrijf ongeveer twee jaar geleden een nieuw magazijn en logistiek centrum, goed voor een totale oppervlakte van ongeveer 3.500 m² en met ruimte voor meer dan 4.000 palletten. VEGA sensoren worden sinds vele jaren gebruikt in de talrijke meng- en opslagtanks. Hoewel de mengprocessen eenvoudig zijn en de opslagtanks niet bijzonder complex, moeten de sensoren toch robuust zijn. Zo moeten ze bestand zijn tegen temperaturen tot 100 °C en in sommige zones voldoen aan de ATEX-eisen. De belangrijkste eis is echter: “We hebben sensoren nodig die ons voorzien van betrouwbare meetwaarden over een lange periode en dit is precies wat VEGA sensoren doen”, geeft Reich aan. Dus voor hem is het niet meer dan logisch dat Vega sensoren zijn geïnstalleerd in bijna elk van de ongeveer 70 tanks.

photo-vis-plicscom-03-kopieren

VEGA sensoren worden sinds vele jaren gebruikt in talrijke meng- en opslagtanks. Hoewel de mengprocessen eenvoudig en de opslagtanks niet bijzonder complex, moeten de sensoren toch robuust zijn.

 

Belang van inventarisatiebewaking

Daar moeten ze ten eerste het niveau in de talrijke opslagcontainers meten, zodat een betrouwbare voorraadbewaking en levering aan de klanten gewaarborgd is. Bovendien beschermen ze tegen het overvullen van de tanks. Ongeveer een jaar geleden werd nieuwe overvulbeveiligingsapparatuur in de vorm van VEGASWING geïnstalleerd in de opslagfaciliteit voor grondstoffen. Dankzij Plug & Play is de inbedrijfstelling van de VEGASWING onge­looflijk eenvoudig. Inventarisatiebewaking is een be­lang­rijke rol gaan spelen omdat de eisen op het gebied van levertijden zo sterk zijn veranderd. “Aan de ene kant worden we geconfronteerd met de uitdaging om veel sneller te reageren dan voorheen en leveren we sterk variërende hoeveelheden. Aan de andere kant moeten we bepaalde producten voortdurend op voorraad houden voor enkele Aziatische klanten. Bovendien houden we continu een oogje op de prijzen op de grondstoffenmarkten, zodat we onze basisgrondstoffen altijd tegen gunstige prijzen kunnen inkopen”, verduidelijkt Reich.

oestl-cpp-03-2020-kopieren

Managers kunnen de voorraadniveaus bekijken op elk tijdstip en grijpen in als dat nodig is. Dit optimaliseert niet alleen de operationele processen, het maakt ook kosteneffectieve productie en inventarisatie mogelijk.

 

Geautomatiseerde inventarisatie

Acquisitie en visualisatie van inventarisatie­gegevens en leveringsplanning worden daarom steeds belangrijker in de bedrijfsvoering. Voor de geautomatiseerde inventarisatie heeft Oest jarenlang vertrouwd op de VEGALOG. Vandaag wordt het bedrijf ondersteund door VEGAMET en het VEGA INVENTORY SYSTEM (VIS), die het mogelijk maken om de inventaris te visualiseren voor pre-planning en controle van de productieprocessen. De sensoren en regelaars van VEGA verzamelen alle meetgegevens, die het VEGA INVENTORY SYSTEM vervolgens beschikbaar stelt voor een goede, effectieve planning. Het Vega Inventarisatiesysteem rapporteert de noodzaak voor aanvulling volledig automatisch en op tijd. Hiervoor rekent de software niet alleen op actuele meetgegevens uit de inventaris, maar ook op empirische gegevens uit de consumptiegeschiedenis. Analyse en planningstools maken een geoptimaliseerde materiaalbehoefte en inventarisatie mogelijk, alsook de planning van de levering. Staaf­diagrammen en tanksymbolen geven de gebruiker een constant overzicht van de huidige voorraadniveaus.

Gewoonweg uitstekend

“Gekalibreerde meters worden gebruikt bij het vullen van de tankwagens, maar de gegevens van de VEGA sensoren zijn zeer belangrijk ter vergelijking. Zelfs de oude sensoren leveren nog steeds uiterst nauwkeurige waarden.” Managers kunnen de voorraadniveaus bekijken op elk tijdstip en grijpen in als dat nodig is. Dit optimaliseert niet alleen de operationele processen, het maakt ook kosten­effectieve productie en inventarisatie mogelijk. “De service en ondersteuning die we krijgen, evenals de prijs-prestatieverhouding en kwaliteit van de VEGA sensoren, zijn gewoonweg uitstekend”, zegt Reich tot slot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.